Подготовка за малкия човек - тема 17

• 39 667
  • 806
  •   1
Отговори
# 660
Аз да кажа нещо за скрин-ваната. Аз вместо да ползвам ваничката я махнах и запълних с всякакви едри неща, като дебели одеяла и подобни. Според мен самото шкафче е много хубаво, а ваничката вътре не ми се вижда практична. Самата ваничка ми изглеждаше неудобна.

# 661
Не само, че ще се надраска, но и слабото място на тази Мима е кожата, където са краката на детето. Съсипва се за отрицателно време. Имам приятелка, която едва я изтърпя 5 месеца и си купи лятна.
Аз никога не бих я купила.
Отвори олх и виж продаваните колички Мима с какви забележки са! Може и бързо да се откажеш от нея.

На мен интерес ми представлява главно коша за новородено. Другия вероятно ще го използваме малко, за лятна количка съм се спряла на Макларън /по препоръка на приятелка/, но тъй като не се обръща към родителя, вероятно за кратко ще ползваме този на Mima и в този ред на мисли това, че кожата там се захабява не ме притеснява. Не на последно място предлагат и протектори за крачетата.

# 662
  • Beyond the stars
За Мима - освен изброените вече недостатъци летният кош е доста тесен и изключително бързо умалява. За ниски мами също изобщо не е опция. Та като цяло освен модерен дизайн друго не предлага Мима Grinning Покрай мен всички с такава, рязко минаха на лятна количка в първия удобен момент.

Подкрепям и мненията преди мен за шкафа с вана - не си представям вода над дърво и дрехи по принцип. Де факто, никога не сме къпали извън банята.

# 663
За мен това са страшно много пари и не си заслужава за количка, която ще се ползва 4-5-6 месеца най-много. И то, ако бебето изобщо стои в количката 😀 между 3 и 5 месец моят беше само в раницата, защото в количката ревеше.

# 664
  • София
Протектор - тук, протектор - там и на финал пълна къща с глупотевини по препоръка, за които са изхарчени много пари на всичкито отгоре.
Количката ви е хванала окото - чудесно! То в крайна сметка важното е да се чувствате добре по градинките Simple Smile

Някой ако ми обясни какво е това наименование - зимен кош, лятна количка… все едно ако се роди лятото новороденото ще го метнем да седи в седалка, а “лятната” количка няма да я ползваме зимата 😁
Докато се подготвях за бебето мислех, че има някакви допълнителни неща по коша, за да му казват зимен/летен, ама се оказа, че няма!

# 665
  • Асеновград
И аз не бих взела Мимата, изобщо не изглежда удобна, и доколкото знам повечето които са я ползвали не са доволни от нея. Първо че нашите улици са разбити и ти трябва лека и маневрена количка, второ наистина много бързо се износва, особенно кожената част. Багажника също не побира почти нищо доколкото знам, и изобщо не виждам смисъл ако ще се ползва 5-6месеца. Ако много ви харесва дизайна мисля че по-добрия вариант който е сходен до мима е Stokke. Попринцип и нея не бих взела, не че е лоша, просто моите изисквания са други. Но според мен е много по добър вариант Stokke. Иначе и аз няма да я качвам по стълби, асансьори и т.н. но съм се спряла на сайбекс.

Кошницата за кола и според мен е задължителна, тя ще се ползва до годинка някъде. Особенно ако имате намерение да пътувате често. И точно това ме спечели че мога да си я сложа на шасито на количката ако детето е заспало, без да го будя.

Скрин-ваната също не ми изглежда практична, само си представям как къпем бебето и то пляска във водата и тя хвърчи навсякъде, и след всяка баня трябва да се попива скрина и пода да не се надуе.😄

Иначе за електрическите люлки, само да обича да се люлее бебето ще взема, харесала съм mamaroo 4moms, или тази която беше на другата снимка в по-горен коментар като по-бюджетен вариант. Иначе и шезлонг-люлка имаме но да видим колко ще се ползват.😄

# 666
  • Beyond the stars
Аз да кажа нещо за скрин-ваната. Аз вместо да ползвам ваничката я махнах и запълних с всякакви едри неща, като дебели одеяла и подобни. Според мен самото шкафче е много хубаво, а ваничката вътре не ми се вижда практична. Самата ваничка ми изглеждаше неудобна.

То самото шкафче  в този случай си става обикновен скрин с повивалник отгоре. Иначе симпатично, но не виждам смисъл.

# 667
На мен количката /Mima/ ми се стори доста маневрена. Пробвах и други марки за сравнение. Имаше един период се бях насочила към Cybex, ами не знам дали защото са мостри в магазина, но във ВисВиталис всички Cybex колички които пробвах да разходя из магазина бяха супер раздрънкани, направо си тракаха, иначе ми се видяха една идея по-лекички от Mima.

# 668
  • Асеновград
Ами кой знае от кога са им мострите, те са доста предпочитани и е нормално да са ги раздрънкали от бутане, иначе Сайбекса има всичко което искам аз от една количка! И кошницата и столчето по-нататък също ще взема на сайбекс. И като се разхождам понпарковете и центъра всяка втора количка е сайбекс.

# 669
  • до най-прекрасния мъж
В@ня, изобщо не е търговски трик кошницата. Имам и двете - и столче 0-36, и кошница. Когато избирах столчето, гледах да е с макс наклон назад с идея да го ползвам от ден 1. Ами, съжалявам, но позицията на бебето в двете е коренно различна и определено не е в полза на стола, въпреки подложките за кръста и главата на бебето. За мен категорично НЕ става преди детето да може да стои поне полуседнало, тоест поне 5-6 месеца. Бях твърдо убедена, че кошница няма да ползвам, но сега, 4 месеца по-късно, мога убедително да кажа, че столче от 9 кг нагоре би било по-добра инвестиция от такова, което се води 0+, а до тогава кошницата е в пъти по-удобна. Не само за пазар, а и за кратка разходка, за водене на консултация-случвало се е дъщеря ми да заспи в колата преди/след консултацията. Вадя я с кошницата и не я будя, докато не се наложи/наспи. Като беше новородена е спала с часове вкъщи в кошницата, като се приберем от път.

# 670
  • София
Никъде не съм написала, че кошницата е търговски трик, а че продават кошницата като нещо задължително все едно не можеш без нея. Което просто не е вярно, а още по-малко вярно е, че от родилното може да го изнесеш само с кошница и нищо друго.

Най-малкото защото до към 3-5 месеца може бебето да не подуши автомобил и това зависи от стила на живот на родителите. Моето бебе си спеше чудесно в столчето за кола с подложките предназанечни за новородено и му беше видимо удобно.

# 671
И аз имах угризения, че съм взела кошница, а не столче направо, но сега - не.
Дори като ги заведох на полагащия се преглед при педиатър след раждането, доктора ме успокои, че тази ембрионална поза на кошчето не е случайно, стига да не се превръща в основно легло.
Подсети ме за люлките дето някога са връзвали да висят от тавана или на дърво докато работят на полето и детето е в такава полупоза, която успокоява и напомня на разположението в корема.

Сега  също със столчета на prima Papa, които се с пускат в подобна полупоза в позиция шезшонг  се успокояват от колики. Обяснявам си го, че се чувстват като в прегръдка.

# 672
https://www.ultra.bg/vava-va-cl009-noschna-lampa-za-deca-bjala
Обещах да дам мнение за тази нощна лампа. Много ме кефи, малка, практична. Включва се с докосване. Сменям си памперси на нея и е с добра видимост/ по-висока от предишната ни нощна лампа/.Има опция за различни цветове, тях още не мога да разбера дали постоянно се сменят или мога да избера и един цвят да свети само.
На живо лампата е с бяло отдолу/ а не с дървено, както на снимката в сайт/. Размера и е като големите яйца на Киндер, лека е и отдолу е гумирана.

# 673
Момичета, днес бях за първи път във физически магазин за бебешки нещица 😀 и да ви питам:
1. Какво мислите за този шкаф с ваничка?
https://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php … 53fe83963fd1934e5

2. Има ли някоя използвала този модел next to me легло?
https://ohoboho.com/maxi-cosi-bebeshko-koshche-iora-essencial-grey.html

3. Спрях се на количка Mima Xari. Имате ли някакви наблюдения? Мамите, които са я ползвали доволни ли са?
https://babylifemalechko.com/Pushchair-and-carrycot-Mima-Xari-Mo … d-2in1-AS122610MC

4. Столче за кола по препоръки на консултантиката харесахме Maxi Cosi. Някой има ли впечатления?
https://babylifemalechko.com/group-1-9-18kg/Car-Seat-Pearl-Pro-i … 737120-9672?_gl=1*1anqtc3*_up*MQ..&gclid=EAIaIQobChMIl4P1gqqC9wIVboODBx38ZQBLEAAYAiAAEgJYtfD_BwE

Ще съм много благодарна, ако някой сподели мнение за конкретните продукти? Дали е доволен, п
люсове и минуси. Simple Smile

Аз не знам защо гледате да купите толкова скъпа количка като ще се ползва кратко време..
То за тези пари ще му вземеш истинска кола.
Но явно имате повече пари.
Вземи нещо удобно и практично .

# 674
Момичета, да питам - за родилното пелените (бархетни и муселинови) трябва ли да се перат преди да ги дадеш. Една позната ми каза, че искали да са опаковани нови и да не са прани?!

Общи условия

Активация на акаунт