Фон дьо Тен, бази за грим и перфектен тен - 38

• 57 806
  • 723
  •   1
Отговори
# 645
Ще пратя в watsapp или Вайбър, само моля ми метнете телефони на лични.
Не знам мога ли да кача видео тук и дали има смисъл да спамя другите Simple Smile

# 646
Здравейте, дами,

доста се рових и търсих по темите, но не намерих съвсем това, което ми трябва. Питането ми е дали може да препоръчате фдт или да дадете съвет, мнение или каквото и да е би било от полза.

Отнася се дама, която е с предпазна маска повече от 8ч дневно, живее на много топло място - гр. Пловдив, има мазна, акнеична кожа, а зимата понякога суха (фдт става на парцали). Има желание да си намери добре покривен продукт, който няма да залепне за маската, а ще си остане на лицето ѝ, както и няма да "лъсне". Също така се търси нещо бюджетно, защото като разгледах цените, на красотите, които си препоръчвате са малко високи. До момента се използва Vichy Dermablend , но свети като коледни лампи след 20-тата минута, както и си остава на маската. Sad

До момента разбрах, че е от полза предпазната маска да е от коприна, че няма смисъл от фиксиращ спрей и е строго индивидуално?

Благодаря предварително! Heart

# 647
Значи…такъв ФДТ няма.Това със сухата кожа ми прилича
повече
на лоша рутина с грешни продукти.Мисля, че от там трябва да се започне.
Иначе мазна кожа и ФДТ, който да не трансферира няма, поне от личен опит.
Съветът ми е да матира с пудра, да попива излишния себум с мека салфетка.За маските не знам, може би от плат и да ги сменя често заради акнето.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 20:25 от ДХ3

# 648
Аз не разбирам от мазна кожа, факт, но разбирам от ФДТ- Дермабленд не е за мазна кожа, определено.
Аз бих препоръчала компактен ФДТ- L’Oréal Infallible вече се предлага и под такава форма. И съм съгласна с ДХЗ за рутината- ако кожата е дехидратирана и затова мазна през лятото и суха зимата, бих започнала от там.

# 649
Благодаря, дами!

Вишито било изписано от дерматолог, както и ежедневната грижа, която се състои от почистване и измиване с гел за акнеична кожа на А-дерма и хидратиращ крем на Биодерма.

Гледах клипове в youtube, една девойка се пръскаше (себе си и четката за фдт) с фиксиращ спрей на Ben Nye. Видях, че го има само в амазон и цената е нещо към 23 долара, "залепвал като лепило" и не оставало нищо по маската. Момичето беше с акне. Някой има ли отзив за този продукт? Изгледах и изчетох какво ли не, което ми се виждат просто маркетингови трикове, но се обръщам към вас, защото опитът смятам за по-важен Simple Smile Heart

Скрит текст:
Въпросното клипче:
https://www.youtube.com/watch?v=51IqYiAL_T8&t=44s

# 650
Бих се огледала за друг дерматолог, за акнеична кожа има купища активни съставки, които наистина да регулират/помогнат ако положението с омазняването е толкова зле, особено съчетано с прекомерно изсушаване зимата.
Спреят не е маркетингов трик, а си е лак за коса, ама за лице. Определено работи, не до пълна загуба на трансфер, но помага. Дали бих то треснала върху Дермабленд на акнеична кожа е друг въпрос…
Казвам това с най-добри чувства, колекцията ми ФДТни не е случайна- години наред се опитвах да маскиран проблема и се чудех защо всички ФДТни са ‘скапани’. Чак когато заложих на грижа нещата се промениха коренно.

# 651
И аз съм с мазна и проблемна кожа но през цялата година. Не знам как така зимата е суха а лятото мазна?!
Благодаря за мненията, а какво е ДУ? Диор или нещо друго, може да ви е смешно, но не знам Astonished

# 652
Дабъл Уеър,ФДТ на Estee Lauder- Double Wear.

# 653
ДУ е фондьотена на Estee lauder double wear. Аз също го имам и го препоръчвам за мазна кожа определено.
Иначе като човек страдал години наред от акне, решението при мен дойде с третиноин и то най-висока концентрация. Но това след дерматолог. Реши проблема и с омазняването. Просто кожата ми е преобразена.
Искам да похваля и една невероятна пудра според мен, която бетонира грима и омазняването и наистина блърва пори. Не е толкова скъпа в сравнение с тези от същия клас козметика:

Невероятна, наистина, но ексклузивно само за мазни до комбинирани кожи.

# 654
И аз съм с проблемна кожа. За жалост от по-скъпите версии, на цитираните от вас фдт-и, не съм пробвала. Примерно, много искам да го пробвам този ДУ, обаче нямаме в града място, където да могат да те консултират, да ти изберат най-подходящия цвят и тн., а все пак говорим за фдт от 100 лв.
Среден клас ползвам Ла Рош (мус версията), зимата ми идва по-добре. Сега (лятото) също е прилично, но понеже ползвам и третиноин, кожата ми е една идея по-немазна вече и на места се бели, под Ла роша не стои добре.
От бюджетния клас ползва Лореал Тру Матч - нанася се лесно, стои естествено, не запушва. Лошото е, че и там са 100 цвята и уж съм си харесала един, ама пак не съм на 100%, че той е моят, а в дрогериите не може да се придобие представа за цвета.
И като междинен вариант ползвам СС крем на Лумене 7 в 1. Като цена е между горните два, стоеше ми сочно на лицето, когато кожата беше малко по-мазна. Сега (явно пак от поизсушаването от трета) не ми е сякаш топ. Та, с две думи - лятото карам на Лореала, зимата с останалите две.  Grinning
Пудра, за срамотите, никога не съм ползвала. Директно след хидратация и слънцезащита ли нанасяте? Изглежда ми много практично и удобно за лятото. Може ли препоръка за подходяща такава? Заглеждала съм се в тази на Ла Рош, но сякаш светлият цвят е прекалено светъл /направо бял/, а тъмният си е баш тъмен.

# 655
Аз ползвам бяла пудра, без цвят Simple Smile Тоест прозрачна.Само да матира.

# 656
Аз използвам пудрата на Ла Рош, но съм светла и ми е ок цвета. Харесва ми, не запушва порите.
Тук във форума хвалеха тази на Авен с 50 фактор. От нея май имаше повече цветове.

# 657
Виждам, че пишете за ДУ. Аз съм с комбинирана кожа, но точно този ФДТ се сваля изключително трудно ( при положение, че винаги си почиствам лицето двойно). При мен оксидира много и не е толкова покривен колкото го описват почти всички дами. Lock it на KVD, Too Faced-Born this way се държат много по-добре от ДУ и се свалят лесно. Друг мой любимец, който се разбира с всички бази и е със средно покритие е този на Nars-Longwear radiant reflecting (може последователността на името да не е точно тази). Предстои ми да тествам другите фдт-и на Нарс, ще видя те как се държат. Усмихнат ден на всички!:blush:

# 658
Галя, с теб сме наобратно за всички любови май. При мен твоят Нарс стои отвратително. КВД-също. С какво почистваш двойно?
Никога нищо не ми се е опънало на двойното почистване, освен една спирала на Ланком, която си тръгна с миглите ми.

# 659
Ния, май наистина е така, че кожите не се държат еднакво с тези фдт-и. Сега почиствам с The Inkey list-oat cleansing balm, след това с Innisfree-green tea foam. Имам все още неотворени Youth to the people-superfood antioxidant cleanser и още едно олио на Innisfree. Иначе има един фдт на Сефора, който пак е озаряващ в частично оранжева опаковка, при мен се държи също доста добре.

Общи условия

Активация на акаунт