СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 31 891
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
За съжаление не знам как забеляте отговорите от тестовете, защото не съм на работа тази седмица и имам време да го направя...
Върнаха ни едни тестове по Математика с оценка 4 и хич не сме доволни. Последните 3 задачи за ъгли, триъгълници не бяха решени...направо не знам как ще се справи с тях на НВО - то, където и времето ти е сериозен фактор.

# 646
  • София
Скиорче, стискам палци детето бързо да се възстанови.

# 647
  • Mars Hotel
Skiorche, дано травмата да не е сериозна и всичко да мине леко. Представям си какво ти е на душичката.

# 648
  • София
Скиорче, стискам палци да е "малкото зло". Добре, че си я оставила с отбора, едно за нея самата, да не е сама в нещастието си, второ за другите деца да провокира съпричастност и колективен дух, неща които са все по-голяма рядкост вече. Ама и ти си един "железен човек", нерви - корабни въжета вадиш Kissing Heart

Ние бяхме на очен лекар, трябваше 6 месеца след операцията, но то карантини, работи, отменях часове и прегледът се отмести с 2 месеца почти. Бях се притеснила, защото виждам, че пак има някакво кривене на окото. Не е като преди, естествено, но явно аз прекалено много се взирам и го забелязвам, особено когато е изморена и се опитва да се концентрира. Абе, най-вече когато решава задачи - таз най-омразна от омразните дейности, а аз вися като буреносен облак над главата ѝ. Оказа се в рамките на нормалното. Винаги имало някакво отпускане на конците, реализирало се до 6м след операция, затова бил тоя преглед. Двуочното зрение си го има, да не се шашкам излишно, очилата са ѝ ОК като диоптър и астегматизъм (че можело и там някаква промяна да става, не ми е ясно как). Докторката "я хареса" - каза, че преди е избягвала очен контакт с нея, вероятно с всеки, с когото говори. Било характерно за деца с подобни проблеми, знаят, че окото им бяга нанякъде и гледат към пода, да не се забелязва или да не "търпят" втренчения поглед на събеседника си. Сега я гледа в очите, търси очен контакт, даже се пошегува нещо, разпита за апаратите в кабинета, какво мерят с тях. Не бях го осъзнала, но една такава корекция освен от чисто здравен характер се оказа важна и за самочувствието на детето. Сега преглед чак след година, ако друго не ни притесни междувременно (или счупи/изгуби очила).

# 649
  • София
Скиорче, дано не е сериозно.

Моята вчера спа през деня. Снощи легна рано, преди 9. Още спи. Не знам какво я бори. Дано и тя да мине леко, с повечко почивка.

# 650
Болните да оздравяват.Скиорче дано е малкия дявол и бързо да се оправи наборката,и да ни  показваш нейни снимки и да и се радваме на успехите.Набора е в къщи слава богу три дни беше каквото беше,днес ще отивам да го прегледат и да вземем белешка.Той иска да тръгва на училище ,е такова чудо нее било при нас за иска да ходи .Добре, че го преместих и ние да видим какво е нормално.Поздрави на всички

Последна редакция: вт, 22 фев 2022, 11:46 от radost17

# 651
  • София
Благодаря, момичета! Чух я преди малко, беше на пистата, седнала на една пейка с вдигнат крак. От сутринта вече има лек оток (много ме е страх). Съжалих 100 пъти, че не я взех. Още вчера можеше да сме отишли на ЯМР. Но магарето си е магаре. Няма такъв инат, който умее да се налага над родителите си. А и аз съм сама в момента (баща й и брат и са в чужбина).
Чувствам се адски безпомощна, страх ме е от неизвестното с това коляно. Чертая мрачни краски, че всичко може да приключи, баш когато е на върха на постиженията си, точно когато я приеха единствено момиче в детския национален отбор:( Weary
Мандаринка, много се радвам, че нещата при вас се движат в правилната посока. Като си спомня през какви притеснения минахте. Не случайно я има приказката: “пази го като очите си”. А децата, слва богу имат по-стабилна и необременена психика от нас!

# 652
Skiorche, дано бързо се оправи малката състезателка и да е възможно най-малката беля. Стискам палци.

Всички болни да се оправят бързо.

Много натоварено ми е на работа тези дни и нямам време нито да ви чета, нито да се занимавам с училище, нито нищо. Прибирам се и припадам.

Хубав ден!

# 653
  • София
Милото Скиорче! Дано всичко се оправя бързо! Стискаме палци!
Щом седи на пистите и не вие от болка, би трябвало да е "малкия дявол" 🤞

# 654
  • София
Стискам палци всичко да е наред с детето, Скиорче!

# 655
Стискам палци на малкото Скиорче бързо да се възстанови и травмата да е безобидна. Всяко зло за добро.

# 656
  • София
Скиорче, искрено ви желая всичко да е наред и тревогите ти да са напразни! Както е казала Ариана, щом е отишла до пистата не е нещо страшно.
Мандаринка, голямо тегло ти р паднало от душата. Все такива добри новини да имате и да се възстанови/излекува напълно девойката. Самочувствието е много важно в тази крехка възраст.
radost17, страхотно е че детето кипи от желание да е в новото училище.  Браво! Само хубави емоции да има до края на срока. Хайде сега и да оздравява.
ves+ и твоите момичета да се оправят! Явно на наборката се е събрала много умора. Нека спи, сънят много възстановява и силите и мозъка.
ra2, вие как сте? И вас ви мислим - да сте здрави!
Моят е с водниста хрема и запушен нос през нощта. Ама май се простуди, че в неделя до късно беше с колето и само по суичър и май го е понадухало. То вярно, че беше като пролет, ама е февруари.  И това по мое настояване, та сега ми е съвестно.

# 657
  • София
Бързо възстановяване на малкото Скиорче, много е неприятно с контузиите. Моя малкия есента счупи ръка точно преди състезания, много тежко го прие.
 Аз утре ще се опитам в работата да изчистя пробния по БЕЛ на Регалия.

# 658
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Скиорче, много неприятно. Бързо да се възстановява наборката, както и всички болни.
евето, Gorg0nzola изчисти ПИ по БЕЛ на Регалия. Ще го пипна още малко и ще го пусна и във фейсбук.

# 659
Бързо оздравяване на болничките.

Радост, ей на туй му се казва шестица от тотото, и за напред да попадате на хубави места и съученици.

Мандаринка, хубави новини, и все по - хубави от сега нататък.

Скиорче, не се панирай, всичко ще е наред, най - много шина или гипс, и след известно време, пак ще покорява планинските снежни писти, няма да ти остане време, очите да и видиш, и все с медали ще е, А за мъжете, ще се върнат, ще се наспят, и като почнат да ти разказват със снимков и устен материал, един месец поне ще трае.

При нас всичко е както до сега, положението се променя към по - лошо. Другата новина която вчера разбрах е, че директорката щяла да се пенсионира през май месец, що ли не беше когато трябваше нашите да са 5 клас. Другото което стана ясно е, че нашата буква са ги нарочили още от първи клас. А в момента почна часа, и пак от вратата с крясъци, туй нещо всеки час, ужасно е, психически тормоз направо. За толкова време, не успяха да намерят подход.

Общи условия

Активация на акаунт