СЕДМИ КЛАС 2021-2022 Тема 6

• 32 464
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
  • София
А според мен на училищата трябва да им се разреши да си правят изпити. Така с лесни НВО е абсолютна лотария.

И на колко изпита тогава ще трябва да се яви едно дете?

# 466
  • София
А Вие как мислите? По наше време на колко изпита се явявахме? И сега студентите на колко изпита се явяват?
Масово пак ще се кандидатства с матурите. Но там, където трябва математика, ще има изпит, а не това, което е сега. Изпитът след 4 клас е в пъти по-труден от НВО-то в седми клас.

# 467
Това последното категорично не е вярно. В 4-и клас и двете ми деца имаха максимума точки по математика и БЕЛ без да са отделили и минута от времето си за допълнителна подготовка. При НВО в седми клас по 100 точки е невъзможно да се изкарат без допълнителна работа, без значение дали по школи, частни уроци или вкъщи.

# 468
  • София
На мен приема след 4 клас ми се видя доста труден. Като знам на какви състезания по математика се явява. Аз също предпочитам да се кандидатства с отделен изпит, поне в математическите гимназии, а не с оценка от НВО. Ама никой не ме пита.

# 469
  • Пловдив
Валя имаше предвид изпитите за кандидатстване в математическите гимназии, а не външното оценяване. И аз съм съгласна с това. Със знанията в училище е невъзможно да се решат задачите на Питагор или Откриване на млади таланти.
А т.нар. матури в 4 клас са абсолютно ненужни.

# 470
  • Пловдив
Скоро изхвърлих една папка със задачи от кандидатстването в МГ на каката в 5 клас. Показах ги на девойката-имаше задачи, на които гледаше тъпо. Имаше такива, които реши с пропорции, ама в 4 клас пропорции няма. Изпита е логично да бъде по-труден от НВО. Там кандидатстват отбрани деца, таланти ,занимават се с математика от малки. Доста голяма част от задачите са типови. Ако не си ги виждал и чувал, трудно ще се усетиш от първия път.
На НВО се явяват всички и трябва да завършат.

# 471
Има предвид изпита "Математика за всеки", който наистина е най-трудният в образованието на децата решили за се явят.
Това последното категорично не е вярно. В 4-и клас и двете ми деца имаха максимума точки по математика и БЕЛ без да са отделили и минута от времето си за допълнителна подготовка. При НВО в седми клас по 100 точки е невъзможно да се изкарат без допълнителна работа, без значение дали по школи, частни уроци или вкъщи.

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 11:45 от Windekind

# 472
Е, аз говоря само за НВО-та, на които се явяват всички и в четвърти, и в седми клас. Математически гимназии не са ме интересували в четвърти клас и не съм в течение за коя какво се е изисквало.

# 473
  • София
Извинявам се, че ви занимавам отново с нашия преразказ към Регалия, но лекинко се изнервям да чакам да бъде оценен и взех да се питам да не би нещо да не е наред. Та да попитам, нали все още не сте получили обобщена статитстика?
Скрит текст:
Хората са си написали с болднато "до две седмици", което ще рече до събота и не искам да ги притеснявам. Ама знам ли да не би нещо да не е направил както трябва и да повтори грешката и тази неделя по математика. В състояние на заданието свети в зелено и пише "предадено за оценка", в състояние на оценяването си стои в бяло "неоценена". В сектор оценки стои ( Empty ) на преразказ, а не 0% ако не са го приели например.

# 474
  • Пловдив
Gorg0nzola, и на щерката преразказът е неоценен още. Има оценка само от първата част.

# 475
Аз не виждам обобщена статистика все още.

А самия преразказ вижда ли се като прикачени файлове?

# 476
  • София
Да, вижда се. Прикачен е файла, няма корекции по него.
Монд, благодаря! Ще чакаме да работят хората.

# 477
  • София
Извинявам се, че ви занимавам отново с нашия преразказ към Регалия, но лекинко се изнервям да чакам да бъде оценен и взех да се питам да не би нещо да не е наред. Та да попитам, нали все още не сте получили обобщена статитстика?
Скрит текст:
Хората са си написали с болднато "до две седмици", което ще рече до събота и не искам да ги притеснявам. Ама знам ли да не би нещо да не е направил както трябва и да повтори грешката и тази неделя по математика. В състояние на заданието свети в зелено и пише "предадено за оценка", в състояние на оценяването си стои в бяло "неоценена". В сектор оценки стои ( Empty ) на преразказ, а не 0% ако не са го приели например.
Здравейте,

Извинявайте, че се намесвам, аз чета темата, но не пиша. На моята дъщеря също не беше проверен преразказа. Погледнах в профила и там под прикачения файл имаше един коментар, че файла е нечетим. Учудих се и звъннах в Регалия. Там промениха нещо и днес сутринта имахме резултат. Така че първо проверете за коментара и звъннете.

# 478
Аз лично напълно подкрепям Ston и също смятам, че НВО след 7ми клас като трудност е по- голямо от това след 4 ти. Не може въобще дори да се сравнява - сега ако искаш детето ти да изкара поне по 70 т освен , че го пращаш на уроци, то и работиш с него или то отделя доста време да решава задачи, тестове и пише преразкази.  На моето времето в събота и неделя дори не му стига/ излиза за максимум 1 ч на вън....а в 4ти клас , не беше наполовината толкова натоварено...

# 479
  • София
Няколко пъти нагоре написаха, че не става дума за НВО по математика в 4 клас, а приемния изпит за МГ по математика след 4 клас (за нашия випуск това бяха ОМТ, Еврика, Руси Русев). Този изпит е много по-труден от НВО в 7 клас. А сега с НВО за 7 клас се разпределят децата в математическите гимназии.

Общи условия

Активация на акаунт