Израелския сериал Фауда Fauda

• 45 798
  • 861
  •   1
Отговори
# 615
На Ширин Габи си й каза, че той й вярва, но за тези над него тя си е жената на Уалид и заминаването се отлага.
За палестнците е предателка.
Отчаянието й беше обяснимо.
За реакцията на Дорон и преди писах. Щеше да е холивудска боза, ако при обезглавен баща и предвид ситуацията там, неговата реакция да е да се разтича от любов, а не до помисли какво е станало. Та Ширин можеше и да е притисната по някакъв начин, например. Отделно Дорон и семейство за пазене има също и какво още да губи.

# 616
Дорон постави Ширин в кофти ситуация и я предаде .

Вчера открих този https://www.imdb.com/title/tt15813014/  пак е за борба с тероризма .
Изгледах 1 еп. само ,хареса ми - действието се развива в Ирландия и Белгия .
Не знам дали го има по торентите  в ЕОН ТВ го намерих.

# 617
Ау, ама какъв тероризъм без никакви араби, това е несериозно Simple Smile)

# 618
Ау, ама какъв тероризъм без никакви араби, това е несериозно Simple Smile)
хахаха ох и предишния сериал препоръчан от Илиана го намерих в замунда, но никакъв сийд и не мога да го дръпна, този не го и намирам...

Снощния епизод.. забравила бях колко много ми е анти героинята и поведението на Нурит. Но сега като гледам сериала за пореден път всеки път виждам нещо ново или откривам как предварително е мислен сценария и сглобен като пъзел. И жената на Стив също ми е пълен ужас като поведение и топ 1 по нечистоплътност, нарочно ли ги правят израелските жени толкова отвратителни, а арабките ги представят като перфектната жена?  Ширин, Маруа, жената на Пантерата. Не виждам логика честно, прекаляват. Нурит никога не им е харесвала, но снощи се натиска с единия, докато в другата стая е годеника й, който има разсъдък на 3 годишен и не се усеща какво става и като прибавим грубата й физиономия съвсем... тялото е топ иначе и е идеална за войник, силна и смела, и съжалявам, за което й се случи в предишния сезон. Охх защо ме дразни.
Харесвам и Хила хаха не ме линчувайте, но тя е първото хубаво нещо, което се случи на Дорон от дълго време, и е секси и смела, но има подобен характер като Дорон, което е минус.  И Гали харесвам, но и тя изневери, тоест израелките, които са готини имат минуси, а арабките представени като перфектната жена пълна само с добродетели и нежност.

Като започна конфликта след 7/10 баба ми звъня да ме пита ''Какво е това Газа, държава ли е?'' Joy

Последна редакция: пт, 09 авг 2024, 09:41 от T.Valcheva

# 619
  • София
Този трети сезон досега ми харесва най-много. Много е силен.
Тръпна какво ще се случи с отвлечените младежи.

Тази от Шин Бет е много яка мацка, пак виждам романтично бъдеще за Дурон. Grinning

# 620
Този трети сезон досега ми харесва най-много. Много е силен.
Тръпна какво ще се случи с отвлечените младежи.

Тази от Шин Бет е много яка мацка, пак виждам романтично бъдеще за Дурон. Grinning
Налиииииии, най-после някой друг освен мен да мисли, че е готина и секси Хила.

Отвлечените и тунелите все едно визуализират 7/10 предварително. Апропо тоя пич Ал Джабали тази година беше в България да снима филм, разхождаше се по Витошка, и е християнин всъщност.

# 621
Миналата седмица в един хотел засякох две двойки евреи, млади, около 25 годишни. Ами мъжете бяха ….ъъъъ нищо общо. Не бяха ли ходили казарма, отпуснати, и на турци ми приличаха, от типа гастербайтери.

Сори че не съм политкоректна.

# 622
  • София
Добре, то реално евреи и араби по нищо не се различат външно?
Така че кой е евреин и кой арабин не може да се различи освен по езика?

# 623
  • Glasgow
Зависи, руските/украинските определено се различават.

# 624
Добре, то реално евреи и араби по нищо не се различат външно?
Така че кой е евреин и кой арабин не може да се различи освен по езика?
Зависи кои евреи, тези мизрахите, които ги ползват и за тайни служби се сливат външно. Но ашкенази евреи много се различават сини очи, светла коса и кожа. Момчетата на Дорон и най-вече той за мен са много красиви и секси, но много писаха в темата, че са им грозни. 😆

# 625
  • София
Знаех си Sad
Усещах още при бягството му, че ще го убият и няма да има щастлив край.
И пак за малко. Все нещо се случва и на косъм не успяват. Аман вече!
Дано поне момичето спасят, за нея имам добро предчувствие.
Как да ги харесам палестинците хора, няма начин. Никакъв шанс. Визирам сериала де.

# 626
А не ти ли стана супер тъжно в снощния епизод и за Башар, в сцената, когато баща му го видя през прозореца да се боксира с въздуха... Sad от момче с потенциал сега се крие като мишка в Газа. Той беше поставен в ситуация отново между едните и другите, без да иска стана предател за своите, тоест той не е бил от Хамас, баща му е бил, но видяхме, че дори след като излезна от затвора онези не го оставят намира. Отделно Башар никога не е бил част от тях, дори Дорон му каза ''ти си добро хлапе'', той беше млад кадър с успешно бъдеще пред себе си, но беше поставен в такава ситуция и от Дорон и Хамас, тоест палестинците нямаше да го оставят жив. Но все пак държа да кажа, че Дорон не е виновен за всичко, Башар има избори пред себе си, примерно отвличането на младежите не го е карал Дорон, нито е виновен той. Да, беше предаден и имаше право да е ядосан, но той решава оттук нататък как ще действа.
Много беше гадно за момчето Елят също. Лекарят каза ''в Израел има затворници от хамас, а вие сте затворници на хамас. Само където не е същото, защото затворниците в Израел са престъпници, убийци и т.н. а тези двамата дори не бяха войници, а някакви тийнове на поход. Има разлика между затворници и заложници. И колко тъжно накрая го гръмна даже някакъв просто войник, защото той се разтича. Но самото му бягство и спасение по друг начин щеше да е твърде холивудско, момче, което не е обучено и е явно не е ходило в казарма да успее да избяга от хамас, че дори от газа и само 4 от израелците там да успеят за секунди да го измъкнат... и все пак се надявах.

# 627
  • София
Да, Башар го харесвам. Един от малкото. Дано успее да се отърве и да избяга в чужбина, ама за целта ще трябва да им помогне да измъкнат момичето, защото е ясно, че затворници няма да се пуснат.

# 628
За Башар ме е жал. Можеше да има друг живот. Както и други герои в този сериал.
Но пък палестинците с тази нагласа, че са жертви и им се полага да мъстят. Те могат да убиват и никой не може да им пречи.
Някак преди да обвинява Дорон,, Башар да види и по-голямата картина. На своите или на Дорон е повече жертва.

# 629
Сериала затова е топ, защото показва как този конфликт рефлектира върху живота на всички, и как хора, нямащи нищо общо с Хамас, объркват живота си тъй като всички палестинци са оплетени в мрежите им.

Общи условия

Активация на акаунт