Израелския сериал Фауда Fauda

• 44 808
  • 857
  •   1
Отговори
# 90
Е как не сме забравили, но аз ще гледам приоритетно МЕНАР-а, че той все пак е за ограничен период,  ще почна и Фауда, но също с по-бавно темпо. Как всичко, където чакахме почна кажи-речи по едно и също време.

# 91
Няма къде, не го намирам в торентите, нетфликс нямам.

# 92
  • при него
Мис, ще ти пратя линк.
Гледаме ние, вече сме на 7 епизод, като зомби сме Simple Smile

# 93
Пиратите са моите хора, рипнат от Нетфликс с вградени субтитри на английски гледам.

Само първи епизод гледах, изчака ми се чакалото, чак не вярвам и не мога да се настроя, че най-накрая излезе.

Скрит текст:
Дорон къде на майната си излезе, че не видя и чу нищо, може ли така?!?

Това е песента, която пя Габи

Скрит текст:

И този инструментал много ми хареса

Скрит текст:

# 94
Изгледах го и да си напиша коментара за целия сезон.

Скрит текст:
Първо не беше толкова епично колкото предишните сезони, не знам дали заради голямото очакване или нещо друго ми липсваше. Но с една дума този сезон през цялото време повтаряха ''бензаназии'' или нещо такова, което значи ''кучи син'' и всички само пушеха. Не убиха Аюб, слава Богу, но като изключим тази част, която много ме разстрои, когато помислих, че е мъртъв останалото някак не ме грабна.
В този сезон сякаш главната роля беше Дана.... No Mouth Не усетих предишния екип, Нурит през абсолютно цялото време беше в болницата, тя не ми липсваше толкова, но и новото попълнение почти не го забелязахме - Инбар Лави, тя е по-известна актирса от останалите, красива е, очаквах някакво по-забележимо присъствие, а почти не я видяхме, нито чухме, никаква запомняща се роля.
Хареса ми Дорон, не се беше изгубил като по-емоционално и импулсивно присъствие. Но много ми липсваше Габи, тънкия му хумор при водене на операции...
И другото попълнение Мая - как така изчезва за няколко дни в Ливан и съпругът й не я търси изобщо, нито й звъни, нито я е пуснал за издирване? След това дори не беше на погребението на брат й, нито никъде с нея, все едно са разведени, но дори да бяха виждаме Гали как е до Дорон в такива моменти... изобщо съседите са по-заинтересовани от този съпруг. Също очаквах по време на приключението им с Дорон да се сближат повече, не говоря за интимност въобще, при все че беше омъжена, а за това да говорят повече, тя да разкаже повече за живота си, нещо сякаш ми липсваше и не ми беше пълно. Липсваше ми даже мелодията, която преди пускаха по-често.

# 95
  • при него
Аз още не коментирам, понеже има хора, които не са гледали, но... стигнахме до 10 епизод вчера... ами липсваше ни Габи, с неговото "Как пиеш кафето си, хабиби?"

# 96
Още нещо за Мая
Скрит текст:
Цялото й поведение ми беше неадекватно. Първо тя е израелски полицай, омъжена също за такъв, но вместо да съдейства на закона и дори да се страхува за брат си, със сигурност трябва да сподели на съпруга си за телефонните съобщения, но не... вместо това тя решава да тръгне с напълно непознат човек към границата със Сирия посред нощ! И накрая на погребението, не разбирам кой нормален човек, още повече жена ще тръгне към маскиран мъж от Хамас с оръжие и да му казва ''извинете...'' Joy  . Може би са свикнали да виждат хора с оръжия по улицата, но едва ли е нормално да говориш с някого от Хамас най-спокойно.
Липсваше ми най-много хумора на Габи, както и драмата всъщност, (когато Дорон и ние се привъзвахме ъм някого и после страдаше/хме хаха  - Башар от 3-и сезон, Самир - братът на Ал Макдаси, Ширин е ясна, жената на Абу Ахмад (тук тези двете съпруги на терористите някак не ме докоснаха). Сякаш всички бяха много уморени, искаха да напускат, да се пенсионират, а самият Габи направо не беше същия - което е нормално, просто не ми харесва това, което направиха с него -'' Don't mess with captain Auyyyyb! ''. Наистина само Дорон се беше запазил същия, въпреки всичко преживяно и въпреки че в началото изглеждаше сякаш той се е отделил и не иска да бъде вече част от екипа.

# 97
Две серии ми останаха да догледам. Съгласна съм, че някак разпокъсано е всичко, липсва предишния екип, всеки нанякъде, сцени без връзка с останалите, не се разбра например какво направиха след като откриха бомбите на Адел.
Жената на Адел - за първи път дават съпруга на палестински терорист така да го нахъсва, когато той мисли да се отказва.

Някои неща ми бяха тотално неправдоподобни - цялото отвличане на Аюб в Брюксел, откъде в Ливан намериха ливански полицейски коли, след като следяха с дрон черните SUV, които излизаха от сградата с Аюб като тръгваха за Иран, изведнъж се оказа, че са другаде и с други коли...

# 98
  • при него
На нас ни хареса, чакаме новия сезон.
Няма да издавам, но финалната сцена е....

# 99
Като цяло не можа да кажа, че съм разочарована, хареса ми. Всичко вървеше на разпад, може би с идеята, че това е последен сезон. Доколкото четох, обмислят сериозно да направят игрален филм.

Актрисата, която играеше Мая и Ицик Коен (Аюб) според мен направиха много силни роли.

Хареса ми как леко и елегантно бъзикат европейците - в тоалетната когато Нурит каза на Дорон, че е бременна. Така бъзикаха и англичаните във втори сезон (Ели - нищо не им разбирам от езика, Дорон - кво не разбираш, тя Англия е наполовина арабска Joy).

Имаше разбира се много напрегнати моменти, в това си ги бива израелците. Отначало беше едно такова бавно, заради белгийските спец части, като се върнаха в Дженин всичко си стана както трябва.

Иначе някак личните истории не бяха добре представени, нито на членовете на екипа, нито тази на Адел, или пък семейството на Мая. В предишните сериали ми импонираха много повече, дори тези на палестинските терористи.

Актьорът, който играеше Адел съм го гледала в друг филм, където играеше арабин гей и някак тук не можах да се абстрахирам от първото ми впечатление. Не можа да направи силна роля като Шади Мари или Фарас Насър (Ал Макдаси във втори сезон).

Ще го гледам още няколко пъти, то е ясно. Blush

# 100
Каква беше шегата за тоалетната, когато Нурит е казала, че е бременна?

# 101
Дорон - влязла си в мъжката тоалетна, Нурит - аз мислех, че в Белгия тоалетните са унисекс.

# 102
Дорон - влязла си в мъжката тоалетна, Нурит - аз мислех, че в Белгия тоалетните са унисекс.
ахаххаах а вярно! Joy И аз се смях на това даже си помислих (не, по-скоро вече има и за трети пол), но го забравих, то е ясно пак ще го гледам сезона. Даже може един маратон с всичките сезони!

# 103
Според този сайт пети сезон е насрочен за 23 септември в Израел. Не знам колко е достоверен.

# 104
Днес е ден за почитане паметта на жертвите от Холокоста. Поклон.

Общи условия

Активация на акаунт