Израелския сериал Фауда Fauda

• 44 738
  • 853
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Офф Саги, Саги полудя ли...
Каква беше тази дивотия, дано детето и той самия са добре. Аман вече от драми :/
Откачи и той заради тази Нурит дето и тя не знае какво иска, а я харесвах в началото.

И не вярвам Аюб да е мъртъв. Труп така и не ни показаха. Ще е прекалено вече и той да умре. Не го вярвам.
И не мисля че той е издал къде живеят. По друг начин са разбрали ама как точно не помня, явно не съм гледал много съсредоточено. Сезонът ме дразни доста, но иначе не е никак лош.

# 661
  • Стара Загора
Толкова правдиво и достоверно е направен филма, че съм убедена в реалността му, особено след събитията в последната година.
  Ужасен живот за всички !

Всички арабски жени във филма са много красиви. С меки черти на лицето и плътни устни.
 Хайде, Diavolo , гледай, че чакам да пишеш. ...и да не нервиш и ядосваш много, че нищо хубаво не ни чака.
  Струва ми се невъзможно да направят 5-ти сезон в тази война ???
 T. Valcheva кажи  някакви новини, снимки , моля .
  След този сериал почти всички други ми се струват плоски с елементарни диалози (изкл. "Отд. "Фалшива самоличност "). Знам за "Техеран ", но няма къде да го намеря преведен.
 Пишете, хора, че ми е мил и скъп сериала и ми е драго да имам съмишленици.

Последна редакция: чт, 29 авг 2024, 22:06 от wanconboy

# 662
На мен тази арабка майката на Карим детето в болницата не ми е с меки черти, а с много квадратно лице.
Мая как е станала полицай не знам направо нямам думи за поведението й. Както героинята си и в живота е омъжена за евреин хаха само че тя е християнка, за разлика от Мая. Много ми е красива.
Как минават границата нямам думи...😐😐😐

Как можаха да взривят Мосаб еххх но да, онзи е умен и се усети този като се разтрепери, явно им е казал и мястото на изтегляне после от страх, и тези дойдоха да ги стрелят.

# 663
  • Стара Загора
Оооох, пъшкам и се оплаквам. Зле се чувствам като гледам филма сега. През есента беше различно, беше ми интересно, а сега ми е безнадеждно. Като знам как за една година се преобърнаха нещата и вече ми е пределно ясно, че нищо хубаво не е възможно да се случи по онези земи.
 Искам да ви припомня една реплика на Хамасци, когато подготвяха ракетите и обсъждаха, че са малко ...и казаха, че целта е да предизвикат Израел да започнат война. Еее, успяха..
  Само снимките на T.Valcheva ми оправят настроението...малко. Като се сетя за последните 6 младежи...

# 664
  • София
Доста силен стана напоследък сезон 4.
Останаха последните 2 епизода.
Уф, познах, Гави си е жив. Simple Smile Но изглежда пречупен... Хмм, може и наистина от него да са узнали адресите на агентите, а не го вярвах, но сега като го видях как молеше да не го местят в Иран.
Между другото ако бъде преместен в Иран, край. Губят го завинаги...
Имам лошо предчувствие за Ели, особено след като каза на жена си, че това е за последно и ще напусне екипа... Обикновено след такива думи знаем какво става... :/
За Саги също съм притеснен между другото, но не колкото при командира им.

# 665
И аз оцених сезон 4 по-друг начин, и виждам че изобщо не са снимали само в Будапеща, тоест уж в Белгия. Има си сцени в Израел и даже в Ливан! И се занимават с Хизбула, доста силни моменти и сцени. Може би просто защото много ме дразнеше Мая като роля, както и Инбар Леви остана встрани и незабелязана. И че нямаше по-силна връзка между някого и Дорон, дори не говоря за любовна, с Мая не им се получи химията, но може би не това беше целта. И какъв е този съпруг на Мая, тя е в Сирия и Ливан, той мисли че е при майка й и дори не я търси...
Брат й как ме дразни и жена му... като изръсиха, че щели да идват някъде в Европа 😡.
Габи е бил командир от щаба, но не на терен, когато са го измъчвали и седи в тунел с месеци сам... човек се пречупва.

# 666
Май пишат сценария за 5 сезон! Дано го почнат скоро отначало след октомври, ще го гледам пак в есенните дни, както обичам да гледам нон стоп Отчаяни съпруги 😅.

# 667
  • Стара Загора
Май пишат сценария за 5 сезон! Дано го почнат скоро отначало след октомври, ще го гледам пак в есенните дни, както обичам да гледам нон стоп Отчаяни съпруги 😅.

T.Valcheva , безценна си !
 .,.....

(Права си.Изтривам го.)

Хубава новина ! Много интересно какъв ли ще е сценария в тази кофти обстановка в Израел ?

Последна редакция: чт, 05 сеп 2024, 21:35 от wanconboy

# 668
Хахаха моля те, не се шегувай с такива неща, поне не точно сега по време на ескалациите между Иран и Израел, че първите са големи конспиратори, и навсякъде шпиони им се привиждат, а с тях шега не бива. Видя, че и Капитан Аюб се моли да остане в тунела, пред това да бъде в ръцете на иранците.

Хайде сега, някой да преведе, ако може какво пише на екрана на иврит, няма ли някой спойлер по сценария?

# 669
  • Пловдив
Снимката е много размазана. Качи по-ясна и  може да се пробвам Wink

# 670
Снимката е много размазана. Качи по-ясна и  може да се пробвам Wink
Не мога  Cry видео е на историята му, супер бързо и едвам направих тази екранна... явно нарочно, да не спойлне 😆.

# 671
  • Стара Загора
Замря темата .
И Diavolo   още не е писал и за Мая и за финала. Дано не си се отказал.
 И нещо смешно - в момента и Дорон и Аюб ми говорят от един ислански филм и се стряскам като не гледам . Е това са рисковете на дублажа.
 Този път като гледах последната серия следих много внимателно последната сцена и мисля, че нямаше нито един категорично убит.
 Така че, в пети сезон могат да участват всички отново ( ако нямат други планове. И Саги нали участва сега във войната, може и да няма желание ???

Последна редакция: пн, 09 сеп 2024, 21:32 от wanconboy

# 672
Ще го напиша в спойлер, че Дяволо може още да не е гледал последния епизод.

Скрит текст:
Сега като го гледах отново и имам друга гледна точка за финала. Предишния път повечето в темата критикуваха Дана защо не одобри да се взриви сградата, от където ги стреляха и аз го разбирах и подкрепях това решение, защото бежанският лагер в Дженин в много много гъсто населен с цивилни, отделно че се намира на Западния бряг и не им трябва разпалване там.  И после пак ще кажат възмутено, че Израел е взривил болница или училище.
Но сега като го гледах....... ами те онези се бяха укрили в сградата и ги обстрелваха отвсякъде, не им пука за своите.... да, трябваше да взривят сградата само и да се спасят. Отделно Дорон как ме ядоса, разбирам да защити Ширин, с нея имаха емоционална и любовна връзка, разбирам да защити Башар, с него също имаха сближаване и емоционална връзка тип баща-син, но Мая... айде стига, дори не се сближиха и той е там на супер важна операция и застрашава живота на всички, не може да се работи така!

# 673
  • София
Изгледах

Пфффф, какъв бе този край?!?! 😮😢
Амиии не знам, май, май Ели си замина. Сякаш го уцелиха няколко пъти и то фатално. Мисля, че останалите ще оцелеят, но естествено никой не е застрахован освен Дорон.
Жалко. Но не бива така да завършва шоу, защото винаги има риск даден сериал по различни причини да не бъде подновен и ако това стане, какво правим? Много телевизии са си патили от пододбни супер отворени завършеци.

Дорон ми беше най-големия любимец, но след Башар и решенията му му набрах много, сега обаче вече мина всякакви граници и заради Мая, рискува абсолютно всички! Дано му олекне сега ако е убил поне още двама свои колеги... Да, убил. Не случайно го пиша, защото той е главният виновник!
Дорон трябва да бъде отлъчен и да си бъде нещо като вълк единак. Соло играч. Хем ще е по-як. Този човек не е за екипна работа и не може да му се има доверие!

За Мая искам да напиша нещо. Много е красива, много я харесах и честно казано по едно време си фантазирах, че може да се получи нещо между нея и Дорон. За съжаление не само, че няма да се получи, но тя е поредната невинна и добра душа, която се обърна и прегърна идеята на джихада именно заради действията на един конкретен човек и това е Дорон. Така че Дорон освен, че е виновен за колегите си носи пряка вина и за действията на Башар и сега на Мая.
Иначе не знам какво има в арабките, но всички са като от приказки излезели. Много, ама много красиви и чувствени жени! Simple Smile

Сезонът, въпреки критиките ми в началото и за самия финал бе силен. Т.е. този сериал за мен няма слаб сезон!

Много се радвам, че му дадох шанс. Изключително реалистичен сериал със силен каст и много емоционални и въздействащи на всички сетива ситуации.
И чакам с голямо нетърпение сезон 5, когато и да се появи на бял свят.

# 674
Дорон носи вина за действията на Мая и Башар? От къде на къде... просто трябваше да гръмнат Башар, а не да се занимават с него, а с Мая каквото ще да става....това е работа и то не от 9 до 5... това е специална операция, не може да я жертваш заради 1 човек, който даже ти е никой. Надявам се, че никой не е загинал освен героинята на Инбар Леви, която май Дяволо не успя да оцени, заради военните дрехи.
Ето я, не по-малко красива от Мая. Но според мен отворен финал за този сериал също би било успешно. И аз не вярвам, че за Дорон ще има хепи енд ... за всички, които не могат да му простят импулсивните действия. Но да, не може да работи в екип...

Ето едно красиво тяло на Нурит.

Общи условия

Активация на акаунт