Отговори
# 90
Пощенска.

# 91
  • София
Погледнете си договора за кредит, а не Акта. Радвам се, ако кредитът ви е по-голям от 80-85 % от стойността на имота и сте с ограничена отговорност.

# 92
  • пустинята Гоби
Чак пък да се радвате. В банка ли работите? Да знам да ходя ли да търся договора.

# 93
  • София
Не работя в банка. Изобщо съм далече от тази сфера. Ние не успяхме да се преборим с банката за отговорността и затова бих се зарадвала, ако някой е успял. Струва ми се неправилно, след като оценката е по-висока и пазарните цени са по-високи от тази, на която купихме, да ни товарят допълнително, защото взимаме обявения от самата банка процент на финансиране.

# 94
  • пустинята Гоби
Да, нашия случай беше същия, ще ида да потърся договора.

# 95
Масово кредитоте с лихви около 2-3% са с пълна отговорност. М8же с ограничена, но там лихвения % почва от 5 и нещо нагоре.
В тази напрегната обстановка в Украйна, притеснени ли сте да теглите кредит?

# 96
Аз лично да. Не се притеснявам чак толкова от вдигането на лихвите сами по себе си, колкото  от поскъпването на живота, което обаче в комбинация с по-високите лихви може да ми дойде малко нанагорно. Предпочитам да видя първо накъде ще се развият нещата.

# 97
Всички ли, които сте с лихва под 3% сте с пълна отговорност?

# 98
  • София
Ние да, теглихме кредит преди година и нещо от ДСК. Там ми превеждат заплатата и за няколко часа ме одобриха предварително за желаната сума.

# 99
  • пустинята Гоби
Не мога да си намеря договора, но щом казвате, че всички, значи и аз съм с такава отговорност. По принцип мислим да рефинансираме скоро кредита, защото Райфайзен се продаде, предполагам, че това може да се договори, тъй като част от кредита е изплатен, а апартамента си е вдигнал цената доста.

# 100
и ние да, 2.5%, 10 години, ЦКБ
задължително превеждане на 80% от заплатата и в сметката е задължително да има 130% от вноската
банката директно превежда парите на продавача

# 101
  • София
Не, не е връзката 2-3% + пълна отговорност или 5% + ограничена.
Разликата идва от това дали се взима 80% или по-малко от оценката/покупната цена (което е по-малкото) или повече от 80%. Процентът финансиране е примерен.
Повечето хора след като са си внесли самоучастието и са си оставили средства, за да покрият прехвърлянето, искат да имат и малко пари за ремонт. При по-ниска лихва тези хора ще са повече, при по-висока - по-малко.

# 102
  • пустинята Гоби
Не винаги оценката е по-висока от покупната цена. Според мен даже обратното, много често е по-ниска или близка. Затова, както каза ти, когато оценката е висока би следвало правилата да са други.

Почвам да зе чудя дали изобщо имам договор с банката, уж седят на едно място документите, пък договор няма. Даже не се сещам какво представлява.

# 103
Така е, да, банките имат редица условия за ограничената отговорност, примерно финансиране 50-70%, или по-кратък срок /10г/, които го правят доста неприложимо в масовия случай..
Не, не е връзката 2-3% + пълна отговорност или 5% + ограничена.
Разликата идва от това дали се взима 80% или по-малко от оценката/покупната цена (което е по-малкото) или повече от 80%. Процентът финансиране е примерен.
Повечето хора след като са си внесли самоучастието и са си оставили средства, за да покрият прехвърлянето, искат да имат и малко пари за ремонт. При по-ниска лихва тези хора ще са повече, при по-висока - по-малко.

# 104
и ние да, 2.5%, 10 години, ЦКБ
задължително превеждане на 80% от заплатата и в сметката е задължително да има 130% от вноската
банката директно превежда парите на продавача
40% самоучастие

Mimi rose, виж си мейла, все са ти го изпращали по някакъв повод

Общи условия

Активация на акаунт