От Германия до България – превоз и закупуване на поръчките ни – 2

• 53 078
  • 489
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, за пръв път пробвам да поръчвам нещо с превозвач - в случая Габко. Четох правилници, условия, но не съм сигурна дали правилно се ориентирам. Според тракинга на немския куриер, пратката ми днес е доставена на немския адрес. В сайта на Габко търсенето по тракинг номер нищо не показва. Доколкото разбирам, трябва да получа мейл от тях. Някой, който има опит знае ли колко време отнема това? Веднага ли обработват пратките, щом ги получат? Сигурно е рано, но като не виждам нищо да се променя на техния сайт, малко се притеснявам.

# 466
  • София
Здравейте, за пръв път пробвам да поръчвам нещо с превозвач - в случая Габко. Четох правилници, условия, но не съм сигурна дали правилно се ориентирам. Според тракинга на немския куриер, пратката ми днес е доставена на немския адрес. В сайта на Габко търсенето по тракинг номер нищо не показва. Доколкото разбирам, трябва да получа мейл от тях. Някой, който има опит знае ли колко време отнема това? Веднага ли обработват пратките, щом ги получат? Сигурно е рано, но като не виждам нищо да се променя на техния сайт, малко се притеснявам.
Спокойно. Габко праща мейл за получена доставка с твоя айди номер към края на деня. Даже и снимка на пакета показва в профила ти.

# 467
Благодаря! Ще чакам значи. Simple Smile

# 468
Вечер ги обработват. От години поръчвам с тях, както от Германия, така и от Англия - никакви проблеми.

# 469
Здравейте, някой скоро да си е купувал автомобил от Германия и какви съвети може да даде? Дали е по-добре на собствен ход или да платиш за платформа. Разбрах, ще веднага свалят номера и задължително трябва да купиш транзитен, каква е цената за червения номер? Предполагам е банков превода, също ако можете да препоръчате фирма с актуални цени. Дали те ти търсят или ти можеш да пратиш обяви от мобилето? Благодаря предварително 🤗

# 470
  • Sofia
7cars

Могат да търсят по зададени критерии, също и  да докарат конкретна избрана от вас кола. При ваше желание съдействат по цялата процедура и предават регистрирана колата с всички документи и застраховки.

Последна редакция: сб, 18 окт 2025, 10:08 от Karen

# 471
Здравейте! За пръв път ще поръчам от немския сайт mediamarkt, с превозвач Габиели предполагам, тъй като той има офис в Пловдив. Какво бихте ме съветвали, да включа ли застраховка към поръчката, тъй като уреда не е много евтин, става въпрос за робот?

# 472
Здравейте! За пръв път ще поръчам от немския сайт mediamarkt, с превозвач Габиели предполагам, тъй като той има офис в Пловдив. Какво бихте ме съветвали, да включа ли застраховка към поръчката, тъй като уреда не е много евтин, става въпрос за робот?
Крайното решение е твое. Спокойствието цена няма. Цената на застраховката е 8% от застрахователната сума.

За себе си никога не съм плащал застраховка, дори и за скъпи уреди. Очевидно, щом продължавам да не застраховам, не е имало фал.

# 473
Здравейте ,
Някой използвал ли е услугите на ayaexpress?
Повече от седмица ми стои пратката в склад в Белгия , а уж имат доставки до България всяка сряда и неделя . Имали малко забавяне с доставките и нищо повече. Не знаели с точност кога ще тръгне транспорта.... 14 дневния срок за връщане ще изтече още в склада им

# 474
С Белгия явно имат проблеми. Там пратките се събират в някакво малко магазинче за хранителни стоки, след което се прехвърлят в базата им в Германия, а стигнат ли там, вече се движат по график. Жалко е, че допускат подобни разминавания с графиците и не го обявяват, поне за да са известени клиентите. Иначе създават впечатление за доста сериозна и цивилизована фирма, със собствен транспорт и бази и имат потенциал да заемат водеща позиция. Но явно това не им е приоритет и не се опитват да се налагат с тази дейност.
Липсата на снимки на получените пратки, необходимостта от регистрация на всяка пратка, забавянето с известяване за получена пратка, това са все неща, които клиентите си ги търсят, тъй като са свикнали с тях от другите доставчици. Предимството е, че са много бързи, с два курса седмично от Германия, също възможности за по-ниски цени от останалите при по-голямо тегло и много по-изгодни тарифи при калкулация на обемно тегло. Ако се справят с недостатъците, с най-голямо удоволствие ще ми станат първи избор за доставчик.

# 475
Разбирам , случва се , но да ми кажат кога ще тръгне . Трябваше да тръгне миналата сряда по график и не тръгна , следващият им ден по график е неделя също не тръгна . Днес пак е сряда и пак не е тръгнала пратката от Белгия . Единствено в понеделник ми казаха , че имали малко забавяне в графика и не могат да ми кажат с точност кога ще тръгне. Днес им писах имейл на който не ми отговориха .За мен това е недопустимо , стоката в пратката ми е нова и скъпа , и ако нещо не е наред с нея имам 14 дневен срок да я върна. ТоЗи срок ще изтече още преди да е пристигнала в България ...

# 476
Има вероятност пратката да е тръгнала и да получите известие чак, когато пристигне. Поне при мен беше се случило нещо такова след две пропуснати дати. Дразнещо е и не разбирам защо го допускат.

# 477
Колко време отнема доставката до България обикновено ? Днес е 8 ден откакто е в склада им , не ми отговарят и на имейлите. Понеже не съм в България пробвах да им звънна по Вайбър , но не отговарят също.

# 478
Обикновено си спазват графика обявен в сайта - в Сряда като тръгне, 2-3 дни път с раздаване в Понеделник, съответно тръгване в Неделя и раздаване в Сряда.

# 479
Не знам какво да правя вече... Мисля да пусна жалба ако до края на седмицата не тръгне или не пристигне в България

Общи условия

Активация на акаунт