Родени през м. Февруари 2022 - тема 1

• 28 060
  • 743
  •   1
Отговори
# 300
И на 5.03, минути след полунощ се появи още една мартеничка - Ема, 2850 гр, 50 см Heart

# 301
  • sofia
Привееет и от мен, ще ме приемете ли в мартенската тема. Терминът ми беше 5 март и си ми познавате Simple Smile, но пък Ива се роди на 14.02 и не е баш мартенче,нооо аз съм родена на 14.03 Simple Smile.
Надявам се да си бъдем полезни, защото ще има трудни моменти, а една добра дума или съвет помагат.

# 302
Ето ме и мен Simple Smile макар и с февуарска госпожица Simple Smile Карина се роди на 24.02.2022 3420, 50см.
Честита Виктория, Ред Heart EyesHeart! Много бързо въстановяване! Избрала си е наистина празнична дата!
Честит да е и Александър! Бързо да го изписват от болницата!

# 303
Lyuba84 може да ми кажеш мерките на малката принцеса да ги запиша отпред 🍀😊 как сте мамчета? Бебчетата как са?

# 304
  • sofia
Ива се роди 2150, 43см.
В четвъртък я мерихме 2600, бързо наваксва Simple Smile
Иначе вече спинка по 4 часа и успявам и аз да почивам.
Нямам помен от секциото. Чувствам се добре

# 305
Пробиотик даваш ли? Масажа на коремчето много помага както и "каране на колело" с крачетата, да му се раздвижи малко перисталтиката.

Аз да се оплача, както бях супер след секциото, от вчера ме наболява от едната страна над раната и има лек оток. Самото място е като изтръпнало. Мисля днес да се свържа с АГ, да го питам нормално ли е.
Всъщност до сега беше само на АМ, едва вчера успях да си отпуша каналите и вече яде и кърма. За сега кърмата ми е малко, само по 30мл. на ядене горе-долу и останалото дохранвам с АМ. Давам същото, каквото даваха и в болницата и до сега нямаше проблем, даже на всяко хранене си акаше. Иначе е много лаком и яде по повече на хранене, отколкото препоръчват по схема.

Не давам пробиотик. Сега ще звънна на личната да видим какво ще каже тя.

За секциото и при мен от 2 дена е супер, почти не го усещам, днес ми махнаха конците и съвсем добре се чувствах и изведнъж се ударих на един ръб точно там, където е разреза. Сега започнах да си втълпявам дали единият шев не е малко по-отворен от другите. Малкият плачеше и аз да бързам да го оправя и се ударих неволно... Така че кажи какво са ти казали. За сега няма да бързам да звъня на доктора за най-малкото притеснение, понеже не ме боли много.
Аз съм с вътрешен шев и нямах конци за махане. Каза, че него усещам и не би трябвало да има проблем. Следващата седмица така или иначе щях да ходя да проверят дали се прибира матката, та тъкмо да ми потвърдят, че всичко е наред.

# 306
Изведохме София на кратка разходка днес. На 11 дена е, не ми се чакаше още, хубаво време е. Нека да наддаде още и искам всеки ден по разходки!

Кърмя на всеки 2/3 часа и се чувствам скапана. Тези които кърмят изпитвате ли огромен глад? Все нещо искам да си взема, само за храна и сокчета говоря.

# 307
Аз след почти всяко кърмене съм гладна и жадна ама, като седна да ям и ям 2 по - малко от преди Joy . Педиатърката препоръча да ям супички и да пия сокчета, каза да избягвам цитрусите. Моята е на 10 дни... ама в София е толкова мръсен въздуха, че няма как да я изведа...

# 308
Аз преди време бях споменала, че ми идва да изям света. Все ядене ми е в главата и все нещо дъвча. Вода и без друго си пия много.
От кърменето ръцете, врата, раменете, плешките... всичко ми е схванато.
От както са ни изписали съм излизала сама 3 пъти за по час. Направо се чувствам като затворник. Обаче при нас е много студено. Максимални 5,6 градуса. Не ми се изкарва новородено в такова време.
Иначе от два дни на госпожичката най-накрая й се отвори апетита. Педиатърката иска всеки петък този месец да я теглим, за да видим как се развива.

# 309
  • sofia
Аз нямам апетит, но и не кърмя. Ядки зная, че са полезни и сокове.

Ние днес на балкона за малко я изкарахме.

# 310
Аз се изцеждам, не кърмя, защото господина явно е мързелив и не иска да суче от гърда 😁 глад усещам откакто сме вкъщи в болницата грам нямах апетит 😁 иначе жаждата ми е постоянна, особено докато се изцеждам искам да изпия 2 литра вода 🤣

Ние миналия ден и вчера го изкарахме малко на разходка, днес беше лошо времето и не успяхме. Искам вече топло време и да излизаме всеки ден, че и голямото дете се побърква.

# 311
Парадайс, и моето бебе имаше доста силно бебешко акне. Сигурно почти 3 седмици стоя преди да се поизчисти, беше слязло и надолу към гърдите и гръбчето. С нищо не съм го мазала и аз, казаха да чакам да се изчисти.

София пък е качила за 1 месец 1,400кг и педиатърката каза, че е много и да съм я хранела по-малко и по възможност без да яде през нощта 🙄 Последните 2 седмици й давах от двете гърди да яде и беше качвала по 400гр на седмица. Сега пробвам пак да ги редувам, като и предлагам и втората. Понякога суче и от нея, ще видим с наддаването как ще е.

Последните дни вечер си поспива, разбужда се по някое време, но й давам бибата и пак заспива. Понеже стават дълги паузи сега пък се притеснявам да не стои гладна 😁 Мислите ли, че може да се залъгва с бибата и защото много й се спи и да пропуска хранене? Аз все се успокоявам, че ако е гладна ще има рев 😅

Погачата ни мина. Всичко протече нормално, хапнахме сладичко, каката ни направи по някоя снимка и това беше. Доста скромно Simple Smile

Според педиатърката ми трябвало да изкарам бебето на разходка като било 15 градуса 🤣 май ще трябва да си търся някоя с по-съвременни разбирания.

# 312
За това излизане и аз много се чудя кога да стане. Ясно е, че няма да е сега в дъжда, но не мисля да чакам да стане 20 градуса. Днес стана на 1 седмица и преди да родя си мислех по това време вече да излизаме, но времето се оказа много лошо, а и още не сме се напаснали хубаво с кърменето, така че и заради това ще е трудно точно сега да излезем. Иска ми се най-рано до седмица да излезем, но като вали даже на терасата не можем да излезем, за да го климатизирам.

Иначе с кърменето още имаме трудности. Кърмата ми слезе изведнъж и гърдите ми бяха буци, но с много топли компреси, душове, масажи и цедене на ръка и с помпа и нещата се отпушиха. Зърната ми са вдлъбнати въпреки това и го слагах със силиконови. До тук добре, но реших и без силиконовите да пробвам и бебето не успя да засуче хубаво и ги разрани. От тогава ме боли и със силиконовите, така че само се цедя и него не мога да го сложа директно, докато не заздравеят малко, мажа ги с крем и се надявам да е скоро. Като цедя изкарвам винаги по 30мл. и повече не мога.

# 313
Благодаря и аз за темата на Tanq6 Simple Smile
На 5.03 се роди Стоил - 3390 гр, 52 см

# 314
Парадайс, и моето бебе имаше доста силно бебешко акне. Сигурно почти 3 седмици стоя преди да се поизчисти, беше слязло и надолу към гърдите и гръбчето. С нищо не съм го мазала и аз, казаха да чакам да се изчисти.

София пък е качила за 1 месец 1,400кг и педиатърката каза, че е много и да съм я хранела по-малко и по възможност без да яде през нощта 🙄 Последните 2 седмици й давах от двете гърди да яде и беше качвала по 400гр на седмица. Сега пробвам пак да ги редувам, като и предлагам и втората. Понякога суче и от нея, ще видим с наддаването как ще е.

Последните дни вечер си поспива, разбужда се по някое време, но й давам бибата и пак заспива. Понеже стават дълги паузи сега пък се притеснявам да не стои гладна 😁 Мислите ли, че може да се залъгва с бибата и защото много й се спи и да пропуска хранене? Аз все се успокоявам, че ако е гладна ще има рев 😅

Погачата ни мина. Всичко протече нормално, хапнахме сладичко, каката ни направи по някоя снимка и това беше. Доста скромно Simple Smile

Според педиатърката ми трябвало да изкарам бебето на разходка като било 15 градуса 🤣 май ще трябва да си търся някоя с по-съвременни разбирания.
1400 е идеално за наддаване. Не е чак толкова много. Имам чувството, че ако втория месец наддаде само 900г, ще каже, че пък е малко, и да почваш да дохранваш. Децата не са автомати, не можеш да командваш качването до грамче.

Общи условия

Активация на акаунт