Като сговорна дружина дочакахме през ЯНУАРИ подаръка за новата година! - ТЕМА 1

• 14 976
  • 400
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от мен.Аз досега давах колийф и омни биотик панда и да кажем,че имаше ефект.Сега ми донесоха Лефакс и от няколко дни давам от тях,също имат ефект въпреки,че
и  при двата вида капки има моменти в деня,в които плаче и се свива.Давам го с лъжичка преди хранене.

# 91
Здравейте. Чета, че повечето давате пробиотик. Нужно ли е? На мен акушерката ми каза, аз да пия омнибиотик панда,  но честно казано повечето дни забравям.
На бебето давам колимил. Те са с лайка и лимонена трева. Не знам има ли ги в България. Не знам и дали помагат, но той няма много силни колики и повечето
пъти възглавничката с черешови костилка помага.

# 92
А лефакса как се дава? По колко?

# 93
По 1-2 впръсквания преди хранене до 6 пъти дневно.Аз давам 1 преди хранене с лъжичка около 4-5 пъти на ден.
Да ви попитам мажете ли с нещо гърдите ,че гледам ми е излязла една стрия там.Въобще с какво мога да мажа там? 🤔

# 94
С нищо не мажа. И на мен ми излязоха, защото се препълват ужасно, но не искам да мажа, понеже трябва и да мия преди всяко кърмене, кожата ще се изсушава и ще стане порочен кръг.

# 95
  • Варна
Момичета как се поменя режимът на хранене когато спят по цяла нощ? За пръв път синът ми спа от 23:00 до 7:00. Означава ли, че трябва да изпива по голямо количество през деня?

# 96
Мами, гледа че в Лидл пускат легълце другата седмица. Някой има ли отзиви?

# 97
Здравейте. Чета, че повечето давате пробиотик. Нужно ли е? На мен акушерката ми каза, аз да пия омнибиотик панда,  но честно казано повечето дни забравям.
На бебето давам колимил. Те са с лайка и лимонена трева. Не знам има ли ги в България. Не знам и дали помагат, но той няма много силни колики и повечето
пъти възглавничката с черешови костилка помага.
Ако бебето е родено нормално и не е приемало антибиотик, няма нужда от пробиотик. Ако е секцио или по някакяа причина е приемало антибиотик, се дава задължително. Ако е изключително кърмено, в кърмата има всичко необходимо.
Моята бебка също много се мъчи от стомашен дискомфорт и има газове, но засега не давам нищо освен кърма (само вит. Д). Понякога слагам и затоплена възглавничка с костилки на коремчето, правя гимнастика с крачетата и масаж.

# 98
Дрийминг, и аз ги гледах. Чудя се обаче дали до 15 кг е ок, май има и до 22.

Днес заведох Катерина на лекар. Вчера повърна седем пъти за един час детето, тя плачеше... и аз с нея. Беше толкова изтощена вечерта, че когато най сетне успяхме да я приспим, спа девет часа само с едно хранене. Тази сутрин едва я събудих. Докторката каза, че детето има гастроезофагеален рефлукс след като описах последния месец, развитието на връщанията и повръщанията и факта, че баща и има проблеми със стомаха и киселини, откакто го познавам. Изписа медикаменти и сега давам. Отдели ни много време, поуспокоих се и като ми каза, че интуицията ми е вярна, чак ми олекна. Директно и казах на жената, че ако и тя ми беше казала, че нищо и няма, всички деца повръщат и сигурно са колики, щях вече да ида на психиатър за себе си.

Аз не давам пробиотик, въпреки че е секцио раждането.

Вие как сте? Аз му ударих голям пазар покрай намаленията, голям кеф.

# 99
Честита баба Марта на всички! Бъдете много здрави, радостни и засмени! Вие и вашите семейства.

Welt, има ли подобрение сега като даваш лекарства?

# 100
Честита Баба Марта и от мен! Бъдете здрави, румени и засмени!

Mamma.2, да, има подобрение. От четвъртък давам хомеопатия - като някоя знахарка съм, смесвайки по няколко схеми, сутрин, вечер, а и преди всяко кърмене. Joy Много съм скептична по отношение на хомеопатията, особено тази на Боарон, но има ефект - макар че продължава да връща мляко след хранене, то е по-малко, а вчера, например, имаше само три повръщания на пресечено, само едно от тях наистина много обилно. Поддържаме контакт с лекарката и през ден се чуваме, за да напасва схемата с движение. Най-важното е, че детето е видимо по-спокойно. Радвам се, че послушах инстинкта си и не прибегнах до медикаменти за колики.

Как са нещата при вас? Много ни утихна темичката. :/
Някой поддържа ли връзка с Хибискус, знаете ли какво се случва с нея? Въобще не и откривам профила вече, надявам се, че е добре!

# 101
Радвам се, че е по-добре детето. Аз лично много вярвам в хомеопатията. Преди и аз бях скептична, но голямото ми дете доста пъти се е оправял само с хомеопатия. Най-фрапиращия случай беше веднъж, когато кашляше 2-3 месеца и нищо не му помагаше... не знам колко сиропа изпи, също и антибиотик и накрая се оправи за 2-3 дни само с хомеопатия.

Иначе и моето бебе беше започнало да повръща доста, когато пиеше кърма от шише. Сега от около седмица е само на гърда и също връща по малко мляко, но не на всяко хранене и доста по-малко като количество.

# 102
Welt , радвам се , че има подобрие.
Ние имахме утихване на коликите, но се върнаха със страшна сила последните 4-5 дни.
Повръща само, ако го боли корема
 Много рядко в голямо количество. Имаме капки за колики.и виждам ефект от тях, но недостатъчен.
Утре става на два месеца. Надявам се да премине вече

# 103
Аз бях решила да спра капките за колики за няколко дни. Струва ми се, че се позапече от еспумизана вероятно. Не беше ходил около 24ч, което за него ми се видя много в комбинация с напъването и извиването. И ги спрях преди два-три дни, но днес ги почвам пак, че стана много неспокоен. Ако с тях плачеше само вечер за час максимум, а през деня само пъшкаше и се извиваше леко, като спрях плаче всеки път около час след сучене и то видимо го боли. Та днес почнах пак, че даже започна и нощем да се буди - и яде и плаче. Дано стане както беше. Ще видя кога ще пробвам да махна пак. Дано няма колики до късно, че батко му ме тормозеше до 6м и преля рева в зъбен Simple Smile
Иначе  раздава ми щедро усмивки, заглежда играчки. Четох някъде че сега е момента за режим. Няколко пъти заспива сам, без да суче, на бял шум. При батко му нямах такъв успех, ревеше до посиняване с часове, та много се радвам, дано е по-сговорчив Simple Smile

И честита Баба Марта Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 мар 2022, 12:59 от _di_di_

# 104
  • София
Честита баба Марта, момичета!
Моята мома днес става на месец. Бяхме днес на мерки и теглилки и нещата не са много розови, макар че педиатърката ме успокои. Тя се роди 3960, 50 см., изписаха я 3750, на 15 дни беше 3800, а днес 3950 и 54 см. Прави по-дълги паузи, има около 7 хранения на денонощие. Жълтеницата още не е съвсем приключила, но била към края си според педиатърката. След две седмици пак на преглед. Иначе имам достатъчно кърма, теглихме я преди и след хранене, около 100-110 мл. изяжда. Днес ми скрои номер според мен - точно преди да излезем се изака, както и преди да я претеглят. Заминаха ценните грамове Simple Smile
Welt, откъде пазарува? Радвам се, че си се доверила на инстинкта си и си завела малкото човече на лекар. Тези дни и аз си мислех за Хибискус, май си е изтрила профила, дано не се е случило нищо лошо...
За коликите давам Лефакс, обикновено вечер я мъчат. Купила съм и пробиотик, но нещо съм разубедена дали да го давам, според педиатърката в кърмата има всичко...
Много ми липсва по-голямото ми дете, в момента е при родителите ми, защото в градината е бил контактен с дете с варицела и се страхувам да не се разболее малката. Не знам обаче дали ще издържим толкова време разделени.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 00:10 от Портокалкова

Общи условия

Активация на акаунт