Раждане в АГ болница ''Свети Лазар''- тема 2

• 45 880
  • 565
  •   2
Отговори
# 450
Аз се следя в болницата, но не от много време. Засега нямам лоши впечатления… относно раждането, доста се наплаших от последните отзиви.
Съжалявам за случилото се!

Относно специалистите, искам да кажа , че ми се беше наложило да лежа 2 пъти в различни болници, в ранната ми бременност и на двете места когато чуваха доктор Паликов, ми казваха, че е много добър специалист, да му предам поздрави и така нататък.. за него в интернет съм виждала и лоши отзиви, така че не знам и аз какво да кажа.. Лично на мен той като лекар много ми допадна, за Олга до този момент мога да споделя , че е много спокойна и внимателна, което за мен е важно. От там нататък за раждане, искам да раждам с техния екип, но наистина явно нещо в организацията им куца. Така че , имам време да го дообмисля.

Има и много много добри отзиви за тях, мисля , че за всяка болница и екип има и добри и лоши впечатления.

# 451
Аз ходя там на профилактични само заради Димитров, защото докато още работи ще бъда само негова пациентка.
При Николов също съм била преди години.

# 452
Защо се плашим взаимно? Нашите тела са създадени да родят ! Колко страховити истории - да, но и колко много хубави такива - съвсем реалистично е да няма последици и жената и бебето да са добре ! Всичко е до нагласата и информираността ! Бъдете подготвени за вничко, да , но ако само четене за негативни сценарии - това няма да помогне! Това е моето мнение , като уважавам всички ваши !

# 453
Съгласна съм, че жените са създадени да раждат, не трябва да имаме негативна нагласа и че все пак има повече по-добре протекли раждания, но все пак не живеем в средновековието, че да оставяме нещата да си се случват от само себе си и каквото стане. Нали за това отиваме в болница, а не раждаме вкъщи, че да може ако нещо лошо тръгне да става, да може да се реагира. На мен не ми го побира главата как може в болница, в която се правят операции, включително и спешни такива, да няма анестезиолог постоянно, а да се звъни на някакви, които я не могат, я не искат да реагират или да могат да дойдат чак след часове примерно. И за това се плаща хиляди левове, не е без пари нали.

# 454
Разбира се, че неуспехът на едно раждане не е въпрос само на нагласа и информираност. Играят роля, голяма при това, за съм човек да се подготвя и чете, обаче има случаи, в които афирмациите и позитивните мисли не водят до нищо, а трябва да се действа бързо и адекватно.

С това обаче имам и други мисли: липсата ма анестезиолог засяга цялата болница, а не само Ла Вита нова. Битовите условия и хигиена също. Факт е, че това, което те предлагат на жените, го няма в големите болници. Има много красиви истории, въпросът е да се знаят и другите.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 21:38 от Welt

# 455
Липса на анестезиолог, думи нямам…..
В една инвитро клиника малка, няма да казвам име, дето всички пункции и манипулации са по план и няма нищо спешно има двама залепени анестезиолога по цял ден, а тези нямали налични…..

# 456
Не е лошо да се пита или по време на Ден на Отворените врати или на консултациите относно анестезиолога, каква им е практиката. Говоря за момичетата, което се следят в момента, за да ди знаят.  В същото време дя не се клага и етикет, че нямат налични такива  Имат двама анестезиолози в болницата, ще обяснят имат ли дежурства, на график ли са и т.н. Аз раждах без упойка и не.съм имала взаимодействие с тях, за това и не мога да кажа.

# 457
Разбира се, че неуспехът на едно раждане не е въпрос само на нагласа и информираност. Играят роля, голяма при това, за съм човек да се подготвя и чете, обаче има случаи, в които афирмациите и позитивните мисли не водят до нищо, а трябва да се действа бързо и адекватно.

С това обаче имам и други мисли: липсата ма анестезиолог засяга цялата болница, а не само Ла Вита нова. Битовите условия и хигиена също. Факт е, че това, което те предлагат на жените, го няма в големите болници. Има много красиви истории, въпросът е да се знаят и другите.

Ами не знам дали има по-позитивен човек влизал от мен да ражда там!
Аз бях с цялото си доверие, нямах един миг съмнения. Имах цялостната увереност за добрата им подготовка, нямах изобщо грам съмнения в тях. Стотици пъти в мозъка ми си представях раждането, позитивно, чудесно, бързо, лесно, подкрепяна от любимия до мен.  Изпълнена в любов и благодарност отидох там.  
Още мога да описвам доверието и цялата си позиви та нагласа, както и медитациите преди това. Всичките манифестации. И нито една негативна мисъл за раждането не ми е минавала през ума.
Е….. да ми беше минала! Да бях се зачудила! Сега щях да прегръщам дъщеря си! А не да проливам сълзи и да съм разбита на 103732 парчета…

П.П. Не слагам етикети дали има налични анестезиолози, но за мен нямаше! Аз чаках с неистови болки над 30 минути, може би и повече... От къде идваше този анестезиолог само той си знае! Обаче не беше изобщо в болницата.
Дали е практика? Вероятно има някакви дупки в организацията. Защо го мисля? Защото все повече хора споделят с мен какво са изживели там.
Дали трябва да се говори за това? Категорично. Няма само звезден прашец и фейчки виждаме там…

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 22:24 от Анонимен

# 458
Много съжалявам да прочета всички това. Раждах там 2020 ВБАК и пред вратата имаше екип в готовност за секцио. Анестезиологът влезе след раждането на бебето да пита дали ще е необходим или може да си тръгва… Явно са се променили нещата

# 459
Denpan, написала съм точно това, което казваш, не знам защо си ме разбрала по друг начин.
Афирмации и подготовка на родилката до един момент, след него трябва адекватна лекарска намеса. Иначе щяхме да си раждаме по къщите.

# 460
Denpan, написала съм точно това, което казваш, не знам защо си ме разбрала по друг начин.
Афирмации и подготовка на родилката до един момент, след него трябва адекватна лекарска намеса. Иначе щяхме да си раждаме по къщите.

Аз цитирах в теб в одобрение на думите ти ❤
Съжалявам, ако си ме разбрала по друг начин 🙏🏻

# 461
Според мен има много добри специалисти в болницата, но просто може би не е най-доброто място за нормално раждане, при което могат да се появят евентуални спешни проблеми. Има специалисти там идващи от Вита, от Токуда, имат и добра естетична гинекология.

# 462
  • София
Според мен има много добри специалисти в болницата, но просто може би не е най-доброто място за нормално раждане, при което могат да се появят евентуални спешни проблеми. Има специалисти там идващи от Вита, от Токуда, имат и добра естетична гинекология.

При всяко раждане могат да се появят спешни състояния, както при майката, така и при бебето. Несериозно ми е това, което се случва и наистина не мога да си представя какво преживяват майките, загубили дете заради липсата на възможност за спешна хирургическа намеса.
Аз също обмислях Ла Вита нова за ражданията си (фен съм на естественото раждане). В крайна сметка родих в Надежда,  защото успях да се свържа с ак. Надежда Стаменова и това ми даде увереност, че ще имам подкрепа в желанието си за естествено раждане и то в болница с най-високо ниво на неонатология. Както и да е, не се включвам, за да се хваля, а да изразя възмущението си, че в 21-ви век, в ЕС, има една страна, в която жените, търсещи естественото раждане, избират все измежду компромисни варианти.

# 463
Съгласна съм с harted, че при всяко раждане могат да се появат спешни ситуации, както с майката, така и с бебето. И това може да се случи във всяка болница, независимо от мащабите и размерите на лечебното заведение.
Съчувстам на тази жена страшно много. Но и се питам дали трябваше да поема риска  четвъртото раждане да бъде по естествен път. Дали нямаше да е по-добре раждането да бъде чрез планувано секцио. Какво точно предизвика фаталния край? Имаше ли някакви индикации за проблеми с раждането.
В случая адекватно е, че специалистите са успели да спасят матката.

# 464
Съгласна съм с harted, че при всяко раждане могат да се появат спешни ситуации, както с майката, така и с бебето. И това може да се случи във всяка болница, независимо от мащабите и размерите на лечебното заведение.
Съчувстам на тази жена страшно много. Но и се питам дали трябваше да поема риска  четвъртото раждане да бъде по естествен път. Дали нямаше да е по-добре раждането да бъде чрез планувано секцио. Какво точно предизвика фаталния край? Имаше ли някакви индикации за проблеми с раждането.
В случая адекватно е, че специалистите са успели да спасят матката.

Познаваме ли се?
Откъде знаете кое подред е раждането ми?
И всички въпроси, които задавате бяха отговорени и бях с уверението, че няма да има проблем.
И не, нямах противопоказания! Тялото ми беше здраво и бебето ми беше с най-високите възможно показатели!
Както казах няколко пъти повторих в разговорите си : Не всичко е на всяка цена! Доверявам ви се, вие знаете по-добре от мен. Правим точно това, което кажете!
Индикации е имало разбира се, ама като съм оставена сама аз ли да си ги видя или мъжа ми?

И да, добре, че Хафузова ме е шила/всъщност са ме шили 3-4 доктора и са се редували/. Благодарение на нея и другите имам  матка. Благодарна съм на тях!  И това оставя все пак някакви усещания за добри специалисти там.
Обаче това не прави смъртта на бебето ми изпадаща от картинката!!!

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 15:25 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт