Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 77

 • 43 577
 • 1 571
 •   1
Отговори

Анкета

Какво цените най- много на текущото си работно място?

Опции:

# 15
 • София
 • Мнения: 1 329
За София е работата, конкретно за тази позиция не, че е лошо, но е за един търговец на луксозни автомобили, който ми се струва малко съмнителен.

Софавто? Нищо хубаво не съм чула и чела за тях...

Ако са тези, по-далеч!!!

Познахте!

# 16
 • Мнения: 395
Здравейте! Искам да попитам при по-голяма 'дупка' в CV-то, не получавам абсолютно никакви обаждания за интервю. Знам, че това явно е проблем, защото имам и висше образование, и добро ниво на английски и руски (руският по-слабо ниво от англисйки). Какво трябва да направя, за да има промяна? Мога да си кандидатствам така с години и нищо. Всеки ден кандидатствам в Jobs.bg, Jobtiger, zaplata.bg, karieri ... нищо. Записах курс за Python към Софтуни, но това е начално ниво, а ще мине време за следващото и след това пак не е гаранция дали някой ще ме наеме на работа. Много исках работа като Event Manager (да организираш всякакви събития - конференции, обучения, празнични поводи), защото съм много социална и обичам да организирам, но там явно опитът е важен, защото получих 2 отказа по e-mail. Пробвах и за Project Manager, но се изискват определен брой години опит на ръководна позиция, които аз не притежавам.
Имам трудов опит, но не на ръковони позиции и дори част от опита не го включвам в Cv-то си, защото на едно интервю преди ми казаха, че не е адекватно да кандидатствам за добра позиция, а да се вижда, че съм била сервитьор за определено време. Ами докато бях студент, работех и това, но съм махнала тези неща от автобиографията си.
Въртя се в един кръг като хамстер в клетка, а с всеки изминал ден дупката ми се увеличава с още един ден и става все по-зле. Не мога да продължавам повече така. Често пиша по обявите във Freelance.bg, но за сега нямам оферта за работа или проект. Всичко това ме прави тревожна и отчаяна, а искам а работя и то много.
Не живея в голям град сега, но искам възможно най-бързо да почна работа и да се преместя.
Вече не издържам нито психически, нито финансово. Може ли някой бил в подобна ситуация, да даде насоки за бързи действия, защото не издържам повече на това.
Благодаря, ако сте стигнали до тук.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 18:42 от violet318

# 17
 • Мнения: 3 404
Преди тази дупка сте работила нещо, предполагам? В каква сфера горе-долу?
Съветът ми е поне за начало да потърсите нещо, близко до опита ви, защото освен езиците (супер!) е добре да има и нещо друго, освен ако не сте на 20 и не започвате в кол център.
Двете позиции, които искате, наистина мисля, че изискват опит, за тях първо е добре да сте била на по-ниско ниво във въпросната фирма. Поне на местата, на които съм била, или са повишавали настоящи служители или ако е външна обява, са взимали хора, които имат опит като такива (за проджект мениджър).

# 18
 • Мнения: 395
Да, преди тази дупка съм работила като сервитьор, администратор в 5-звезден хотел с най-голямото казино в България, бях също маркетингов асистент, маркетингов координатор и за малко - гримьор. (Занимавала съм се с изработка на чаши-подарък и творческо писане, но за тях нямам вписан опит и са извън CV-то ми. Имам международна награда за литературен конкурс, но тези неща за работа никой не го вълнуват.
Такива неща като цъкане на реклами и анкети са ми предлагали - нямам толкова време да чакам някакви кликове и накрая за жълти стотинки. Никой няма да ме чака за сметките докато събера някакви кликове.
Искам истинска работа, в която да се развивам и съответно да помагам на другите хора в организацията и заедно да се движим напред.
Кандидатсвах и в Уча се, но нямам отгвор и от там. Не знам защо, но всеки ден от Уча се, Кауфланд, Лидл и 2 банки се казчат по 5 обяви. И това текучество на персонал е малко притеснително за условията на работа, поне аз тълкувам това, че едни и същи фирми търсят по едни и същи позиции работа всеки ден или 2-3 пъти седмично.
Четох някъде за работа в неправителствени организаци, но почти нищо не разбрах от описаните неща.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 18:48 от violet318

# 19
 • София
 • Мнения: 22 272
Не искам да те обезсърчавам, но съветът ми е да потърсиш нещо близо до администратор, офис асистент или подобна позиция. "Дупката" в СВ-то е прекалено голяма. Ако имаш деца, може да обясниш, че си искала да се посветиш на семейството и така се е получило, но сега си свободна за нови предизвикателства.
Езиците на колко добро ниво са ти? Вариант е да започнеш на джуниър позиция с езика, но заплащането ще е на ниско ниво.
За ИТ-сектора - дори и с изкаран курс едва ли ще ти е достатъчно, за да работиш тази работа. Малко ми звучи като изкарал курс по счетоводство за 3 месеца и вече е счетоводител, за какъвто се учи поне 4 години.
Ивент мениджър ще е голям късмет да те вземат. Обикновено се търсят служители с много връзки и в тази сфера хората се познават и си препоръчват един на друг.
Не, че е невъзможно, но опитай от по-ниско ниво, пък после ще надграждаш.

# 20
 • Бургас
 • Мнения: 5 504
С това творческо писане може да пробваш в маркетинга и рекламата. Може да приложиш лични твои творби или по-скоро да посочиш наградата.

# 21
 • София
 • Мнения: 6 218
С този опит, който описваш - работа в неправителствена организация е много малко вероятно да намериш. А и си написала, че нищо не си разбрала от описаните неща в обявите.

# 22
 • Мнения: 9 161
Възможно ли е да запълниш дупката с някакво обучение?

# 23
 • Мнения: 395
Ами за това записах курс по Python, за да запълня този интервал и да придобия ново умения.
Опитвала съм, но творческото писане - за маркетинг (каквото е и образованието ми), не представлява интерес към работодателите. Те искат продажби, постоянно кандидатствам за маркетинг позиции, но винаги в обявите - минимум 3 години опит.
За рекламни позиции съм кандидатствала и винаги искат портфолио.
Относно курса - има един сайт dev.bg, като свърши курса ще опитам там за джуниър позиция или поне стаж. Осъзнавам, че кандидат с дори 3 месеца опит ще е по-привлекателен от мен, но трябва да се опита всичко.
Видях, че в сайтовете на Алтея органик също има обяви в сайта, и там ще опитам.
Много искам да се занимавам с работа, в която организирам нещо и все пак завърших Маркетинг и управление с отличие, но при липса на достатъчно опит ...
Много благодаря на всички за предложенията, оставам на разположение и за още насоки и съвети, наистина благодаря!

# 24
 • София
 • Мнения: 4 377
Виолет, насочила си се към професии, които искат опит. Организатор събития и много, много контакти., а всъщност е и не особено добре платено, освен ако не работиш за себе си. Проджект мениджър е абсурд с опита, който имаш. За маркетинг също без опит няма да те вземат. Ако реално с това искаш да се занимаваш се насочи към асистент на проджект или маркетинг мениджъра като начало. Вече зависи и на каква възраст си, и колко години е дупката.

# 25
 • Бургас
 • Мнения: 5 504
Ако не си в Сафия наистина няма да те вземат без опит, защото обикновено фирмите са малки и е човек отдел. В София маркетинговите отдели са по-големи и там имат и стажанти и джуниър позиции.

# 26
 • Мнения: 9 161
Както го описваш, опасявам се, че се целиш в доста по-високо ниво, отколкото опитът ти позволява. Не се обиждай, но от сервитьорка и рецепционист просто няма как да станеш мениджър, и то в друга сфера.
Наистина е от значение колко голяма е дупката, както и ти на колко си - и при двете колкото по-голямо е числото, толкова по-трудно ще ти е.
Също така, изясни си какво точно търсиш, защото маркетинг, СофтУни, творческо писане и останалото, което посочи, е твърде хаотично и не звучи добре, а комбинация с трудовия ти опит - съвсем не изглеждаш добър кандидат.

# 27
 • Мнения: 1 112
За София е работата, конкретно за тази позиция не, че е лошо, но е за един търговец на луксозни автомобили, който ми се струва малко съмнителен.

Софавто? Нищо хубаво не съм чула и чела за тях...

Ако са тези, по-далеч!!!

Познахте!
При този жокер, който дадохте, и като надникнеш в сайта им, и джобса, всичко е ясно. Джобса е пълен с техни обяви, в сайта им половината контакти са без снимки, което значи, че са нови, което значи текучество.

# 28
 • Мнения: 395
Ами кандидатствам и за джуниър, но нищо. Една жена ми предложи работа във Forever Living - мисля, че е пирамида, с алое продукти и се развива собствен бизнес. Но искат за начало покупка 700 лева на продукти, които после евентуално да продадеш. Които аз нямам, затова отказах.
Може би наистина трябва да търся джуниърски позиции и по маркетинг.
Дори и за позиция HR съм кандидатствала многократно - нищо. Понякога в отчаянието си от всички опити и последвалите откази в какви ли не сфери, си мисля, че съм пълен провал толкова пък никой за никаква сфера не ме търси. После си казвам, че ще се справя. Ще търся и ще опитвам докато не стане.
Знам, че изглежда хаотично, но просто кандидатствам на различни места, за да почна от някакво стъпало. Имам и опит на маркетинг позиции, но малък. Мислех си, че с него и образованието ще стане, но явно не. Права сте, Нарциса, явно трябва да търся по-ниски нива на маркетинг.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 20:17 от violet318

# 29
 • София
 • Мнения: 22 272
На такива пирамиди не се хващай. Прави ми впечатление, че позициите, за които кандидатстваш, изискват опит и образование. Аз лично не мога да се захвана с нещо, с което не съм убедена, че го мога. Да речем, те вземат на някоя от позициите - ще можеш ли да я работиш?
Не знам защо останах с впечатление, че около 10 години не си работила, но сега, като се върнах, не видях да е споменато......
Пак ще повторя - ако ти е на високо ниво езика, пробвай на административна позиция някаква. Вярно, че парите няма да са много, но поне ще е старт.

Общи условия

Активация на акаунт