През МАРТ има празник всяка мама, и ето идва бебче за награда! ❤💙 Тема 9

• 44 124
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Честити да са Ива и Йоана! Да са здрави, весели и безгрижни!
Бързо възстановяване на мамите ❤️

# 241
Честити прекрасни беболини Ива и Йоана! 😊 Да са ви живи и здрави и да ви даряват с радост и любов! Наистина сте избрали красиви български имена (хохо тук в групата големите и малките Йоанки ставаме мнозинство Heart)
Аз имам ужасно подуване на пръстите на ръцете. През нощта стават огромни, червени. Сутрин като се събудя, не мога изобщо да си ги свия и боли. Вие имате ли подобно преживяване и знаете ли метод за облекчение? В четвъртък съм при Аг и него ще го питам, защото просто си става нетърпимо като усещане.  Не знам вие как ставате от леглото, но на мен вече ми е почти невъзможно сама. Мм веднага ме усеща, когато искам да стана и ми помага. Аз съм вече +15кг и ми е доста тежко като цяло и стъпалата ме болят, глезени, абе чувствам се вече като тюлен на сухо Joy

# 242
Добре дошли на малките принцеси❤

На мен най-трудната част ми е ставането от леглото, тъй като спалнята ни е ниска😀
Общо взето чувствам се като хипопотам, усещам се някак си като балон пълен с вода.
Тази вечер се събудих и имах менструални болки, не бяха силни, но не съм имала до сега. Изпих едно хапче по шпа и съм заспала.

# 243
Ехаааа, колко хубаво, има две беболини в 1 ден, наистина бебевалежът започна! Люба, честита да е Ива, да е много здрава и сега бързо бързо ще навакса грамчета ❤ Кременуша, честита да е Йоана, да е много здрава и спокойна! ❤

Бързо възстановяване и на двете мами! 🥰

# 244
Честити бебчета Ива и Йоана! Heartpulse
Да са живи и здрава, много любов и щастие да ви носят!
Бързо възстановяване на мамите! Heart

# 245
Честити прекрасни беболини Ива и Йоана! 😊 Да са ви живи и здрави и да ви даряват с радост и любов! Наистина сте избрали красиви български имена (хохо тук в групата големите и малките Йоанки ставаме мнозинство Heart)
Аз имам ужасно подуване на пръстите на ръцете. През нощта стават огромни, червени. Сутрин като се събудя, не мога изобщо да си ги свия и боли. Вие имате ли подобно преживяване и знаете ли метод за облекчение? В четвъртък съм при Аг и него ще го питам, защото просто си става нетърпимо като усещане.  Не знам вие как ставате от леглото, но на мен вече ми е почти невъзможно сама. Мм веднага ме усеща, когато искам да стана и ми помага. Аз съм вече +15кг и ми е доста тежко като цяло и стъпалата ме болят, глезени, абе чувствам се вече като тюлен на сухо Joy

Аз съм с подути пръсти сигурно от ноември-декември Grinning АГ ми пусна допълнителни изследвания, всичко беше в норма, само се установи нисък белтък(не знам доколко той може да оказва влияние). Сутрешният ми ритуал е да ги вдигна нагоре за няколко мин, уж да се намали кръвта в тях и после под студена вода. Бързо се раздвижват, но единият ми палец прищраква постоянно от няколко месеца Grinning

Последно време са ми проблем подутите глезени..почти не останах обувки, в които да се мушна. Стискаме зъби още малко остана Simple Smile

# 246
  • София
Честити бебчета!
Аз от няколко дни усещам подуване в крайниците. Вечер си отпускам часовника една дупка повече от обикновено и пак ми теснее, пръстите са ми като кебапчета и си купих един номер по-голям обувки онзи ден - и двата ми ставаха на дължина, но по-малките ми бяха свръхтесни. От доста време се движа само с маратонки. Сигурно задържам вода и трябва да намаля солта. Дано само не вдигам кръвно, в четвъртък ще видим какво ще каже АГ.
Според мен Бебчо няма да се покаже скоро, никакви признаци нямам, а и има доста време до 12.03. Но всеки, с който аз или мъжа ми се чуем по телефона, първия въпрос е дали съм родила?! 🙄

# 247
Срещали ли сте официални мерки за дължина на костите по седмици на бебетата? Опитвам се да намеря, защото на ФМ ми казаха,че са малко под нормата и се притеснявам. Иска ми се да видя критериите и да сравня с нашите мерки..

# 248
# 249
Честито на мамите с пожелания за здрави бебчета, които да растат с усмивки на лицата Simple Smile

# 250
Креми, Честито и тук! Жива и здрава Йоана, а то бързо с усмивка и без болки! Heart

Йоанка, аз ти казах, че съм в същата ситуация както и Моник и Гиги задържане на вода е ... и много увеличен кръвоток. Аз свалих пръстените средата на декември... лекарката каза ако не искаш да ги режем ги свали Joy тогава още можех да ги слагам и свалям, сега няма шанс да ми влезнат на пръстите.... нощем ходя боса до банята, заради охлаждането, през деня чорапи в нас не нося, както и съм по джапанки, няма шанс за пантофи/чехли прекалено ми е топло. Подпирам се на таблата на леглото, за да се изправя, но и ММ се буди и предлага помощ хахах още малко момичете!

Аз изкарах тогава нощ... контракции с газове... та само се чудех започва ли се или не, жалко че не се сетих да пия нош па. Та към 5-6 сутринта се поуспикойха нещата... нз нещо много сладко съм яла вчера ли ... или малката е решила да се намества. Абе колкото и време да остава, те си знаят какво са решили за излизането им! Simple Smile Утре съм на тонове и ЖК и ще видим Аг какво ще каже... но за 1ви път снощи усетих менструална болка и сега пак за малко... това 9м бях забравила, че е възможно. Само нз още боли ли ме малко или много...

Обичах ти в коя седмица си? Та са правили ФМ? А и според мен е различно за бебчовците според размера и на 2мата родили... а и на този етап, ако на предишни ФМ не е имало отклонения е странно,  какво каза точно специалиста?

# 251
Ниския белтък има връзка с отоците, солта също. И аз съм като вас с “приятно закръглени” глезенчета и пръсци за които би ми завидял всеки културист😅, след сън са ми много леко забележими и към вечерта вече положението загрубява. Ръцете ми отичат на секундата в топла стая, ако вляза в къщи не, но ние виреем на 21-22градуса принципно. Моите кръвни са ок всички, урината също, кръвно държа сутрин и вечер 110-120/70-80 което си ми е по принцип( от 8 мимесец Аг каза да го меря два пъти на ден).
Така че при мен са си отоци от задръжка на вода, стоене седнала и фактора “ растящо бебе”.
Притеснително е ако отоците се появят и по лицето и ако ги има и сутрин, за това ме предупредиха да следя.

# 252
  • София
Всъщност ето сайт с данни по седмици
https://bg.gurusbaby.ru/zdrave-i-krasota/testove-i-proceduri/265 … k-po-sedmica.html

Срещали ли сте официални мерки за дължина на костите по седмици на бебетата? Опитвам се да намеря, защото на ФМ ми казаха,че са малко под нормата и се притеснявам. Иска ми се да видя критериите и да сравня с нашите мерки..

# 253
Обичах, понеже и на мен ми го казват напоследък проверявам в гугъл като пиша съответнята мярка (AC/FL/HL и тн), гестационната седмица и measurement и излиза.
Ето примерен линк. Таблицата е по-надолу.
https://www.babymed.com/fetal-and-obstetric-ultrasound-measurements-pregnancy#

Днес ми е нещо подтиснато. Бебето днес мърда по-малко. Утре съм на преглед при израждащия АГ и се надявам всичко да е наред. Страх ме е да не чуя пак, че е много малко...

# 254
С първата бременност бяхме с ниско легло. Мъжът ми тогава отсъстваше по 20 дена в месеца и съм се търкаляла по земята на 4 крака. След като родих ме хвана кръста. Та сменихме леглото с малко по-високо. Хубаво, че имаме една тоалетка плътно до него, че я ползвам за подпора при ставането.
Сутрин все едно всички пръсти са ми в едно. Завивал си само кръста и пак ме е горещо. Помага ми, ако спим на по-хладно (ама каката все се отвива и рядко се случва) или сутрин ги държа да студена струя вода. Изследванията са ми 6,сол почти не ям.
Менструални болки имам често. Странно е като не си ги имал отдавна. Все си мисля, че ако стопля яйчниците ще мине Stuck Out Tongue Winking Eye В началото пиех ношпа или магнезии, но вчера отказах. Все пак благодарение на подготвителните контракции се изглажда и скъсява шийката. Не ми се преносва. За това мисля да намалям хапчетата. Мое мнение не го налагам. И без това лекарката каза още само седмица да пия магнезия.

Общи условия

Активация на акаунт