Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 709
  • 749
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Успех на КСК!

# 151
  • София
И моя синковец каза, че е имало деца с помощ от страничен човек  , и са изкарали максималните точки . И определено съм доста против тези онлайн изпити, че чак щели да се признават оценките .

# 152
  • София
Аз съм в пълен потрес при това положение.
Моят син си решаваше задачите сам, честно, без никаква помощ и непозволени средства.
Няма да има пълен брой точки.
Значи - няма никакви шансове да успее и да бъде приет в специалността, която иска, защото за нея ще трябва по-висок бал.
Беше и е категоричен, че иска да учи в България. Ще излезе, че е направил огромна грешка!

# 153
  • София
Изпитът онлайн ли беше? В СУ са присъствени, доколкото разбрах.

# 154
  • София
В ТУ и трите предварителни изпита са онлайн. Редовният - присъствено.
В СУ - само присъствено ще са и предварителният, и редовният. Слава Богу! Поне състезанието ще  е честно, не че съм сигурна в успеха на моя син.

# 155
  • София
Да и аз затова негодувах, ама ......
Моят също сам си решава задачи без никаква помощ и напълно честно , ама какво да направя и как да реагирам. Самия той идва и ми казва знаеш ли, че половината , ще ползват помощни средства и учители за да им решат задачите. И ме пита аз какъв шанс имма и след вчерашното представяне на тези Убавци ,като те са си изкарали максималните точки , а той не е,  как ли се чуства.
Не се е представил зле, добре е с около 35 т. е ама какво от това.
И аз натисках да кандидатства навън и имаме причтели при който може да отседне временно, ама не той се запъна тук за БГ.

п.п.Три изпита ще са онлайн и един присъствен, НО се взима най високата оценка и тези "отличници" вече няма да се явят, защото са с макс точки.
или май беше от трите онлайн се взима макс, а ако решиш присъствено тези точки от онлайн отпадат и се взима само присъственот. Пълна гавра за децата който се борят честно, ама това са им условият на тия .

# 156
  • София
Това, което казвате е отвратително и много ме ядосва! Саша през цялото си обучение не е преписвала, не е търсила предварително задачите от контролното и се ядосваше, че оценките ѝ са по-ниски от на останалите. Да, ама поне са реални. Но ето, че сега в тази ситуация, преписвачите избутват добрите деца...

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 10:59 от Vache

# 157
Моят син и приятелите му също се явяваха на изпита в ТУ.
Синът ми не е ползвал помощни средства и си е разчитал само на собствените си знания. На вторият модул има грешни задачи, но т.к. е решил всичко не знаеше кое точно е грешно и вчера ходи с решенията  до учителката си да ги проверява.
За приятелите му също мисля, че не са преписвали т.к. са с различни точки и не много високи резултати.
Лично аз съм с особено мнение за този изпит, защото е ясно че ще има хитретци и  незаслужено ще имат високи резултати.
Радвам се, че в СУ изпитът е присъствен и децата ще имат шанс за честно класиране.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 10:57 от Vita

# 158
Ауууу, направо полудях като прочетох за онлайн изпитите в ТУ. Ама нямам думи!!! Ох, много се ядосах.
Цял живот ли хитреците ще надделяват!?

Viara D, съболезнования за загубата ти!
И разбира се  - поздравления за момчето ти - машина е той!

Ваче, искрено се надявам всичко да бъде наред и международната ситуация да не попречи на сбъдването на мечтата на Саша. Тя е толкова талантлива и прекрасна!

# 159
  • София
Отвратителна ситуация. Не мога да повярвам, че ТУ не са в състояние да организрат изпита по начин, който да елиминира възможността за преписване. Да не говорим, че кандидатите са поставени пред неравни условия - едни ще държат изпит онлайн, а други присъствено...

# 160
  • София
Отвратителна ситуация. Не мога да повярвам, че ТУ не са в състояние да организрат изпита по начин, който да елиминира възможността за преписване. Да не говорим, че кандидатите са поставени пред неравни условия - едни ще държат изпит онлайн, а други присъствено...
Лошото е, че вече за доста неща могат ама не искат.. не само в ТУ, то целия живот си стана такъв...
Емонка, благодаря! И благодаря на всички, че се интересувате от нас Heart Каквото и да си говорим, само животът е на всяка цена, така че ако има и най-малък риск за Сашето тя няма да замине. Според мен самите руснаци още не са много подготвени за някои схеми, т.е. тепърва ще се изясняват. Още повече, че техните чуждестранни студенти са повече от Беларус, Украйна, Казахстан и т.н. Вероятно няма да измислят специално за нас неща. Но пък ще видим дали има възможност за достанционно обучение първата година. Ако може да започне тук, а то и без това ще има яко кълване на руски учебници Simple Smile)) Приемът на НАТФИЗ е през септември, така че време си има за всяка една ситуация. Само да са живи и здрави, другото се нарежда.

# 161
  • Русе
Присъединявам се към всеобщото мнение за ТУ. Голяма излагация, а претенции големи.
Ние се готвим за СУ другата седмица.

# 162
  • София
Някакви сигнали да се подадат, дали ще има смисъл? Как другите университети си правят само присъствено изпитите, тези не могат. Много, много нечестно.

# 163
  • София
Защо не пишете до ТУ? Тяхно задължение е да осигурят адекватно изпитване. Вече има различни платформи за онлайн квестори. Аз държах така изпит - стаята изпразнена, с камерата на лаптопа се оглежда цялата стая, даже ме накараха си отворя вратата към антрето да не би да крия там някой подсказвач, гледаха ми китките да са сигурни, че нямам часовник, и през цялото време ме гледаха на камерата - ако и за секунда излезех от обхват, индийката започваше истерично да крещи I don't see you, I don't see you.
В Делфт пък някаква AI платформа ползват, която засича подозрителни моменти, на Dulingo също са с  AI квестор.

Последна редакция: пн, 21 мар 2022, 14:49 от Prizma

# 164
  • София
А някой има ли представа по колко човека ще приемат в ТУ София от различните специалности? Както и минимални балове от предишни години. Търсих и не намирам подобна информация. Едно време имаше подробни данни...

Общи условия

Активация на акаунт