Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 713
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
А някой има ли представа по колко човека ще приемат в ТУ София от различните специалности? Както и минимални балове от предишни години. Търсих и не намирам подобна информация. Едно време имаше подробни данни...

План-приемът не е гласуван още в Министерски съвет.
Обикновено април публикуват проект-решение за бройките места, които след това се утвърждават.

# 166
  • столицата
От това което сте написали изпитът в ТУ е минал според моите очаквания. Съученичка на дъщеря ми кандидатстваше и вероятно ще е с пълен брой точки именно, заради начина на провеждането му и нейната подходяща подготовка.
Назад в темата някой бе писал, че детето му се е представило чудестно  на хакатона на ТУЕС. Ето нещо друго интересно за ученици с подобни интереси "Записването за HackAUBG 4.0, хакатонът на Американския университет в България, вече е активно." На сайта на Американския трябва да има повече информация.

# 167
Синът ми се яви на предварителния изпит в ТУ, заедно с него се явиха и още четирима негови приятели. Мога да гарантирам, че никой не е преписвал или използвал непозволени средства. Така, че тези с преписванията може да не са толкова много, статистически погледнато. Квесторът е накарал синът ми да завърти лаптопа в началото, наблюдавал ги е, а след началото си е изключил камерата и така никой от кандидатстудентите не знае кого гледа.
 Тъй като последната седмица имахме проблеми с интернета, най-големите ни притеснения бяха с връзката. След три прекъсвания на връзката, на четвъртото изпита се прекратява автоматично. Имало е прекъсвания, но квесторът казал, че сървърите са били претоварени. Децата се преставиха много добре и без преписвания, въпреки че ще е жалко, деца положили усилия да бъдат елеминирани по този начин.

# 168
  • Чикаго / София
Начинът на провеждане на изпита на ТУ е супер тъп, щом има начин да се случи това, което описвате. Успех на децата!

# 169
  • София
Аз пък днес разбрах за още един фукльо, който се е похвалил, че е ползвал непозволена помощ. Даже го познавам лично.
Та - не се знае колко са успели да надхитрят системата. Току-виж балът за класиране за ТУ тази година се окаже рекордно висок.

# 170
  • столицата
Лошото е, че подобни тарикати ще продължат да вземат и изпитите си в университета по сходен начин. Та какви инженери ще излязат.

# 171
  • София
Лошото е, че подобни тарикати ще продължат да вземат и изпитите си в университета по сходен начин. Та какви инженери ще излязат.
Абе лошото е да не излязат такива лекари... Flushed

# 172

Инженери в АЕЦ-а, дори ми се струват по опасни и от лекарите Simple Smile

# 173
  • Бургас

Инженери в АЕЦ-а, дори ми се струват по опасни и от лекарите Simple Smile

Аз като възпитаник на ТУ смея да твърдя, че такива тарикатчета си отиват по родните места още след първи курс.

# 174
  • София
То едно време такива изобщо не влизаха да учат. Сега щом за приемния изпит не си правят труда, сигурно и после ще е така-я дистанционно, я курсова работа...

# 175
  • Варненска клюкарка
Уви и сред тях ще има такива.
Миналата събота се е провел  предварителния изпи по биология за специалност Медицина в Тракийския университет (Ст. З.) и също е бил онлайн. Две съученички на сина ми са се похвалили че са преписвали и вече си уговаряли помагачи за предварителния изпит по химия, който щял да е в същия формат тази събота. Предполагам, че след като е имало такава възможност, двечките не са открили топлата вода, а и много други са се възползвали,  или ще си наваксат на предстоящия изпит по химия... Децата не ги обвинявам, те са открили слабото звено и са се възползвали, подобно на наборите си в Софийския ТУ. Питам се защо обаче университетите
са позволили това да се случва?
Впрочем и редовните изпити през юни в Тракийския щели да се проведат онлайн.

Дори не искам да си представям евентуални последствия от подобни схеми свързани с приема и обучението на персонала на АЕЦ-а 😱

# 176
След като постъпят в АЕЦ, инженерите имат обучение и изпити още дълги години преди да се допуснат до самостоятелна работа. Така, че там са подсигурени.

# 177
  • София
Борбата е за количество приети студенти, не за качество.

# 178
  • София
Спомних си за онова време, когато в МЕИ-то три места се бореха за един кандидат студент. Simple Smile

# 179
  • Варненска клюкарка
Борбата е за количество приети студенти, не за качество.
Не мисля че това е причината за споменатите специалности. При тях има ограничен прием и огромен на плив, както и максимални и минимални балове. За някои от специалностите в Софийския ТУ и специалност Медицина в който и да е МУ в БГ винаги е имало много, много  повече кандидатстващи, от приетите. А в МУ имат даже квоти за пол - момчета и момичета по равно (за едно място се борят около десетима),
Затова не разбирам подобно недоглеждане, а ако е целенасочено, направо нямам думи!

Общи условия

Активация на акаунт