Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 396
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • Русе

Ами нищо кой знае колко сложно. Примерно Джейн  Остин, Дързост и предразсъдъци, но през интерпретацията на англоговорящ, а не сричащ на английски език български учител (както беше при нас). Знаем как художествената литература развива речта и мисленето. Не целите произведения, а нещо малко. Това имах предвид.
Не е ли Гордост и предразсъдъци . При нас имат модул Езикът и литературата и още един, пак свързан, който го води бивша преводачка ,доколкото знам с доста добри познания. Имат доста задачи свързани с литературата, които на моя син никак ама никак не му се нравят - Шекспир, Дикенз,дори Толкин - надълго и нашироко Поне аз като му гледах заданията едвам на български можех да отговоря. Отделно задачи ,за 30 минути да сътвориш текст - приказка или история с не знам си колко вида ирония, метафори и разни други изразни средства, да посочиш опозити в историята и още не знам си какви неща, които даже не разбрах.

# 541
  • София
Малко се позачудих защо Amber пише в седмокласната тема. А то не било седмокласната. Не поприключихме ли вече с гимназиите? Не е ли за свекърви и тъщи да се готвим вече?

# 542
  • Варненска клюкарка
Ох да, Гордост и предразсъдъци исках да кажа, а какво съм написала😂Ама голяма съм блейка😆 Поправих се.

# 543
  • столицата
Амбър, често като чета твоите мнения за изискванията в гимназията на сина ти , се чудя дали бих успяла изобщо да завърша там. Прекалено висока летва сякаш поставят на учениците. По-лабилните биха се предали и дезинтересирали.

# 544
  • София
Беллора, споко! Grinning В АК изобщо не учиха Джейн Остин, пък ни граматика, ни лексика им куцат. Нека наборът да чете на английски и да не му пука какво е искал да каже авторът.

# 545
  • Русе
Амбър, често като чета твоите мнения за изискванията в гимназията на сина ти , се чудя дали бих успяла изобщо да завърша там. Прекалено висока летва сякаш поставят на учениците. По-лабилните биха се предали и дезинтересирали.
  Ами не знам. Аз само по математика, физика и химия бих изкарала  И то ако се готвя системно.

Малко се позачудих защо Amber пише в седмокласната тема. А то не било седмокласната. Не поприключихме ли вече с гимназиите? Не е ли за свекърви и тъщи да се готвим вече?
Нито за гимназии искам да говоря, нито за свекърви и тъщи. То свадбите не са ли вече отживелица. Във всеки случай не се прехласвам.Сина си го виждам от дъжд на вятър и даже и това ми е достатъчно, да си опъна нервите. Ако не беше баща му ,предпочитах да отида на минерален басейн или на разходка в планината, отколкото на бал, но ще ми се наложи да присъстам и на туй събитие. Да сме живи и здрави само.

# 546
  • Чикаго / София
Я да разчупим малко темата с изпитите.

Как се чувстват децата, че идват последните дни в училище? При Дени вече всичко е в графата -последно. Вчера беше последният и мач с отбора на училището. Тя по принцип 4 години беше вратар, но последният няколко мача, треньорът и я пускаше да играе напред, за да вкара гол. Вчера на последната и игра, успя да вкара първият си гол и беше много щастлива. Отделно бяха направили малка церемония за дванайсетокласниците от отбора - дадоха им плакати, цветя и по един подарък. Много мило и стана. Другата седмица и е последната, даже не знам ще правят ли нещо изобщо. Тя има още един АП изпит другата седмица и това е единственото, което и е сериозно, останалото вече е забава.

Хем няма търпение вече да завършва и да се маха от училището, че нещо се разочарова от някои деца в последните седмици, хем и е свито и ще и липсва.

# 547
  • София
Моят е доволен, че приключва. В понеделник и вторник са му последните файнъли, днес дописва проекта си по информатика и край. Има и матури, но те са Бел и Мат. И по двете и да учи, няма смисъл- нито едното ще го научи, нито на другото няма да допусне изчислителна грешка, а и оценката им няма значение. По-важна му е квартирата и каза, че от сряда ще рови по сайтовете. Не е твърде привързан към съучениците си и не страда за края на училището.

# 548
  • Русе
В началото на тази седмица още имаха предмети без оценка. Той от един месец духом не е в училище, а в последната седмица и тялом в някои часове. Укрепват връзките с част от класа, с които имал допирни точки.С останалите не искал да има нищо общо. Вчера ни идва на гости на вилата и седя цял един час. Хубавото е,че има много свести приятели. Поне тези ,с които съм говорила.

# 549
  • София
Днес беше на пробен грим... Прибира се доволна, и на нас ни хареса, а малката я закова...
- Како, защо изглеждаш като женена???

# 550
  • столицата
А, неее😁😁😁
Тези малките са убийци на настроение. На колко е сестричката?

# 551
  • София
На 6 и 10 месеца.

# 552
  • Русе
Моят все още ходи редовно на училище и то с униформа. Чак ни учуди. Подготвя се за матурите и редовния изпит за СУ, но не се престарава. Пак е на дневен ред работа на морето. Да видим...

# 553
  • София
И у нас настроението е към приключване на гимназуването и подхващане на ваканцуването Simple Smile

# 554
Моят син също ходи с неподозирано желание и само казва, че това са последните му дни в училище и иска да си ходи. Той днес е бил на фризьор, записал си е час за деня на бала, събрахме всички дрехи и тоалети у дома, обувките взехме, даже каза, че са удобни.
За работа дума не отваря, като мине бал и еуфория ще започне шофьорския курс, защото още не го е изкарал, че после като го налегне университет, работа и ще му е по-сложно.

Общи условия

Активация на акаунт