Дванайсети клас(2021-2022) - Изборът

• 61 392
  • 749
  •   1
Отговори
# 555
  • Чикаго / София
На Дени днес им е балът. Сутринта беше на маникюр и педикюр, сега сме на фризьор и за грим. На нея и е за пръв път да се разкрасява така и и е много странно и непривично. На мен също 🙈

# 556
  • София
И при нас в календара се отбелязват дните, които са изминали Simple Smile) Останаха 3 дни и 2 неоформени оценки Simple Smile))))
Днес купихме обувките за бала. Това бяха единствените, ама единствените възможни обувки за този тоалет Simple Smile))) Уредено е партито и всичко. Семейството и то е спретнато Simple Smile) Преди 2-3 дни бяха на стрес-тест за матурите по ИТ и Информатика. Май ще се явяват в 55-то училище. Беше очарована от училището. Системата издържа стрес-теста, сега остава и на матурата да е така.

# 557
Всичко ще е наред с матурите! Децата изкараха хубави оценки на пробните и се успокоиха сякаш, поне това са ми наблюденията на сина ми и приятелите му.

# 558
  • София
И моят ходи на училище, ама каза, че били по 4/6 деца не повече и на въпроса ми  какво правите , ами играем белот , та затова ходи с желание Simple Smile
За изпращането няма никакви дрехи, а то е на 12,  и май утре ще се обикаля за нещо. За бала остана риза и колан.
Последно няма да правим събиране с родата , което ме радва, че някой особи не искам да ги вижда, а щеше да е неизбежно ако организирахме почерпка.

# 559
И нашето изпращане е на 12-ти Simple Smile

# 560
  • Русе
Последният учебен ден е на 12 и всички ще бъдат изпратени в училищата си, къде по тържествето, къде по-малко.
От няколко години си се грижи сам за гардероба и стайлинга си. Така че и да искам, нямам думата какво и как ще облича на 12. Преди две години, випускът който изпращаха, беше организирал много интересен и трогателен концерт в една от залите на града, с покани и изненади за учениците от по-малките класове. Но тази година каза, че са безинтересен випуск, и не могат да направят нищо интересно заедно, та доколкото знам нямат някаква организация специална. Каза че ще се снимат. Но възможно е и да не е много в течение на някаква предполагаема организация.
  За бала осъществихме идеята му , колкото и да не ми се понрави. Поне е добре ушито и най-вероятно ще се различава, което му е приоритет.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 12:35 от A m b e r

# 561
  • София
  За бала осъществихме идеята му , колкото и да не ми се понрави. Поне е добре ушито и най-вероятно ще се различава, което му е приоритет.
И при нас така Simple Smile Съучениците ѝ вероятно няма да я познаят Simple Smile)))

# 562
Здравейте момичета. От много време не съм писала, но ви чете.
Успех на децата във всяко едно отношение. Ще се справят със всичко. Големи момичета и момчета са.
Радвам се на всички приети деца. Нека и завършването и балът да са им страхотни.
При нас нямаше големи тържества и мисля, че беше по добре така за моето дете.
Първия семестър мина успешно при В. Един изпит беше останал за поправките, но се справи и с него. Бяха смесено обучение първия семестър, сега е нормално. Има две момичета и едно момче с български имена с нея. Момчето го знае кое е, но не са говорили. Не знам дали са като чуждестранни студенти или израснали тук като нея. Аз си идвах с нея края на март до България.
Лек и слънчев ден на всички.

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 18:55 от Хексилина

# 563
  • София
Хекси, ще се справиш! Heart Heart

# 564
  • Русе
Хекси, гледай да не се преуморяваш. Промените изтощават, но след като следваш себе си ,за добро е. Важното е с Вики да сте здрави и да следвате избраната си посока. В малко или повече уредено общество сте, имаш си чудесен дом и тук, където те чакат,мислят и обичат. Има на какво да се порадваш, не пропускай да намираш време за себе си.

Моето дете преди малко се обади. Наспало се и даже ми обеща да направи един пробен тест. Което изобщо не значи, че ще то направи, но се сдобих с десетина и не ми се ще да отидат зян.

# 565
Благодаря ви момичета.
Амбер, ако не беше Вики, до сега да съм се гръмнала Simple Smile Минаваха ми мисли да се преместя по близко до нея, но реших, че така и за двете ни няма да е спокойно. На два часа и половина път е от мен. Винаги мога да отида да я видя. Тя също. Работата ми и колегите ми за сега са чудесни и ще е трудно ако се разбутам нацяло. Живея си с котката Simple Smile
Днес е мамин ден тук. В ботаническата градина при Вики има тържества. Японски ден или нещо подобно. Каза, че е много интересно. Много хора са облечени като герои от манга. Тя уж е нормално облечена, само с една кошница шити от нея "деца" (различни животни), но каза, че са я молили за снимката.
Не знам как е кандидатстването в България и как се смятат накрая оценките при деца явявали се на изпит и такива които кандидатстват само по документи, но мисля, че е по добре да има изпит. 98-ма година имаше избор с или без изпит. Проблема идваше после при оформяне на оценките. Тези които се бяха явили, дори и с по ниска оценка и успех,  минаваха доста напред. Аз бях почти с пълно 6, реших да си спестя явяването и бях доста назад в класирането. Та ако имат избор децата, нека се явяват.
Пенсионирана русалка беше писала за изпита по биология тук. Приятелка на Вики каза, че е бил  сравнително труден. Тя беше една от първите по успех. Не знам обаче дали за Baden Württemberg или за цяла Германия. Не съм разпитвала подробно. Бяха я приели в два университета, накрая пое в съвсем различна посока и остана в Щутгарт.

# 566
  • София
Хексилина,  ако става дума за  описания от мен TMS, с който се кандидатства за медицина,  то той определено не е изпит по биология Simple Smile
Скрит текст:
Точно този уикенд се провежда за тази година (наесен има още един допустим опит, но човек може да се възползва от него само , ако е сега 11 клас. Или 12-ти и нагоре като възраст, но с идеята, че ще кандидатства с резултата чак за прием през 2023) и резултатите от него в % са за цяла Германия.  Бг групичката според  майка с явило се дете твърди, че е  бил доста по-гаден от  симулациите и задачите в помагалата за подготовка.  Но това винаги е било така.
Класирането иначе е през една платформа за всички, човек си пише желанията, праща си дипломата и другите документи, те имат достъп до резултата от ТМS и...чака оферти, затова и подредбата  по % е за всички, не по отделни провинции, понеже нищо не пречи  човек от Баден Вюртемберг, живеещ в  Манхайм, да иска да следва медицина в Шарите Берлин примерно Simple Smile Какъвто е всъщност случаят и с нашенчетата, те не са от никоя провинция, а следват на практика из всичките медицински университети в страната..

Успех на девойката ти ! Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 13:27 от пенсионирана русалка

# 567
  • София
Амбърче, Няма да отидат зян тестовете.  От тях моето реши 3 -  стигало му толкова.  Аз завеждам правописа  - мъча го дори когато се храни - как се пише това или онова - направо инквизиция от моя страна. Доволна съм от него - грамотно е детето. Сега трябва още преговор по литература да си направи сам и....пей , сърце. Не му трябвала матурата - нали с единия крак е в Нидерландия........

Последна редакция: нд, 08 май 2022, 13:34 от мама Меца

# 568
Пенсионирана русалка, точно за него става въпрос. Извинявам се, че съм писала биология. Детето се явява миналата година. Аз тук там научавам нещо, но по описания от теб начин и разказаното от нея, нещата се припокриват.
Набор 2003 са, но завършиха 2021 ва. Голяма част от тях вече са или студенти или правят аусбилдунг.
Благодаря за детето.

# 569
  • Чикаго / София
Да дам отчет за бала на Дени! Минал е чудесно! Прибра се много щастлива и доволна, а отиде с нагласата, че ще е много скучно и въобще не беше в настроение. Каза, че всички са танцували и са се забавлявали до последно. Тя беше с много семпла прическа и много лек грим, за пръв път в живота си беше с някаква прическа и грим и каза, че децата не са я познали. А и може би за трети път в живота си облича рокля Joy Та съвсем ги е изненадала Simple Smile

И това отметнахме. Остана церемонията по дипломирането на 18 Май. На 17 Май, ден преди церемонията, имат т.нар. пикник ден за целия набор. Имат организирано кино от училището, пица, сладолед, музика - и така цял ден. На 18 дипломирането и приключва с училището.

Хекси, виртуална прегръдка и вярвам, че ще се справиш! В началото е много трудно, но постепенно се подрежда живота отново. Чудесно е, че имаш подкрепяши колеги и приятели, те ще са ти опора.

Общи условия

Активация на акаунт