С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 181
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
  • при късмета
Ако е така, мъжа вместо да живее в окопна война, в прав текст казва на майка си защо не водят детето. Двамата, не жена му и конкретната причина. Ако го чуе от снахата, ще каже, че е нарочно, че си търси причина и т.н.Ако го чуе от сина си, от името на двамата, нещата ще стоят по друг начин. Снахата е в пълното си право да не го води, ако счита, че е мръсно

# 166
Ако синът го каже, ще започне едно вайкане как тая гадна снаха, тая сврака там му е промила мозъка, какго настройва срещу майка му, как жени много, а майчицата е само една... Няма среден вариант при опаки хора.

# 167
Да, важно е мъжът да го каже. За съжаление, това рядко прекратява състоянието на война. Малко хора имат достатъчно емоционална интелигентност да спрат да натягат докато ластикът се скъса. И тогава остава изборът или живот в състояние на война или скъсване на контактите. И двете алтернативи са гадни.

# 168
  • при късмета
Ако синът го каже, ще започне едно вайкане как тая гадна снаха, тая сврака там му е промила мозъка, какго настройва срещу майка му, как жени много, а майчицата е само една... Няма среден вариант при опаки хора.
Като посочваш някакъв абсолютно безспорен факт, като ла.но на земята, няма как да изкара, че снахата го манипулира и настройва. То си е там и го виждат всички

# 169
Лютиче много точно обясни какъв е проблема. ММ знае моето виждане, за всяко нещо, което съм споменала като проблем е повдигал темата и се започва едно вайкане, едно тюхкане, аз не съм давала внука, тя един син имала и съм ѝ го взела, защо аз не си давам моя син. Просто каквото и да се предприеме проблеми ще има. Аз лично детето не го водя. Води го ММ. Аз понякога присъствам, ако имаме работа и ще е кратко минаването или е празник.
Аз болднато съм написала, че не търся решение на проблема, а просто си казвам ей така, да ми олекне. Нали за това е темата.
Отделно мен не ме интересува какво мисли тя за мен, но това обтяга отношенията вкъщи. Все пак на никой не му е приятно да му се мрънка на главата, а тя това прави. Звъни телефони и хлипа, праща картинки от типа "имаш само дна майка, тя те е дарила с живот, не го забравяй" 😁
Аз имам чувството, че тук съм в тема на свекървите. Не веднъж го казвам. Не знам каква трябва да е ситуацията, за да не скочи някой срещу снахата. 😁

# 170
Като посочваш някакъв абсолютно безспорен факт, като ла.но на земята, няма как да изкара, че снахата го манипулира и настройва. То си е там и го виждат всички

Те всички виждат едно и също, но при представите за чистота има големи разминавания между хората колко трябва да е чисто нещо точно и от кой момент нататък е “мръсно”. Опира според мен до собствените възприятия. Някои ги дразни малко прах, други и един пръст да има, ще го забършат с ръкав само и единствено ако им потрябва съответната повърхност.

# 171

То е там, да. Само че свекървата като не иска да се предаде и се почва с "Еее такъв проблем ли е? Едно лайно. Ей сега ще го махнем." и след това идва тирадата за снахата чистофайница и след това пък ще почне да ходи в дома на сина и снахата за да мишкува и да казва как и там не било толклва чисто пък.

# 172
  • София
В такъв случай намираш такъв, какъвто теб те устройва.

Няма никакъв смисъл от късане на нерви. Когато има някакъв проблем с даден човек, пробваш да намериш общо сечение. Ако става. Ако не, здраве да е, животът продължава.

Ама свекървата се тръшкала, ама се оплаквала... Е, и? Казал си какъв е проблемът (предполагам), отсреща са избрали да не те чуят, продължаваш с живота си и не се занимаваш повече. Единственото задължително условие е да си в мир със собственото си решение. Останалите са екстра.

# 173
milenaka, това е! Каквото и да правим, трябва да го оравим така, че да сме спокойни ние.

# 174
  • Варна
При наличие на малко дете, фекалии са недопустими. С хигиената не се допускат компромиси. Особено за родно дете(внуче). Има си елементарни норми за чистота.

# 175
  • при късмета

Те всички виждат едно и също, но при представите за чистота има големи разминавания между хората колко трябва да е чисто нещо точно и от кой момент нататък е “мръсно”. Опира според мен до собствените възприятия. Някои ги дразни малко прах, други и един пръст да има, ще го забършат с ръкав само и единствено ако им потрябва съответната повърхност.
Няма разминаване кое е мръсно и кое не, като има лайно от домашен любимец на пода. Не знам кой би го оспорил

# 176
Чудя се за какво са им домашни любимци, като не могат да ги гледат.Това не е играчка и  ангажира повече от дете, детето пораства, това - не.

# 177
Веднага ще ти дам пример: отивам миналото лято на гости на една приятелка, тя се пренесла в голямата, хубава, нова къща в покрайнините, къщата на нейния приятел. Прави ми тур из къщата, която не беше никак малка. Страхотно обзаведено и направено, спалня с френски прозорец и гледка към двора, отделна малка сауна, отделен офис, отделна малка стаичка с фитнес уреди и прочее. Жал ми стана, че такава къща е в такъв безпорядък. Слизаме на първи етаж в голяма холокухня, с хубав бял диван, пред него хубав бял дългокосмест килим.

Тя има куче и си го беше взела с нея, естествено. Явно кучето е било болно, тя му била дала активен въглен, то го повърнало точно аз като съм звъннала на белия килим - и стои там едно немалко черно петно. И тя ми вика - Извинявай, кучето е болно и повръща - взе една салфетка и я сложи отгоре. И това беше, щяла да го чисти после.

Бях отвратена. Аз на нейно място щях да се извиня и веднага да го изчистя. Аз не посмях да и направя забележка, но не ми беше никак неприятно. Ситуацията обаче не ме учуди предвид общото ниво на хигиена и безпорядък в къщата.

# 178
  • при късмета
Примера ти няма нищо общо. Върни се и прочети

# 179
То на мъжа може да не му се вижда мръсно, предполага се, че той е израснал здрав при тая  мърлява майка, нали така.

Общи условия

Активация на акаунт