С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 177
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
  • MI
Ирис, не е моята свекърва. Тя моята едно не е млада, друго че е в другата крайност, постоянно чисти и мърмори. Ама по-добре от кучешко ако в хола. Реагирах, защото ме потресе това, а рядко ми се случва.

# 151
Моята свекърва е тази чистофайница 🤣
Тя не си пада по чистене, готвене и тн. мен не ме бърка и не се вълнувам. Обаче естествено, че е проблем, при положение, че водя детето си там, тогава даже нямаше 1 година. Значи баба ми на 70г може да пуска парочистачка преди да заведа детето (НЕ е мое изискване) , а свекървата (която сама се определя като "младата баба") не може да поизчисти малко ли?
Постоянно я чувам "детето не там, че е мръсно. И там не, защото не съм чистила". Е, може аз грешно да разбирам нещата, ама като си поканила внучето да ти идва на гости (не е изненадващо посещение), що те мързи толкова?!
Еми детето все по-рядко я посещава и после ще се чуди защо. Не е мое място да и казвам да си чисти дома. Да прави каквото сметне за добре, но това определено ще рефлектира върху честотата на посещенията.
Cuckoo, според мен това, че има домашен любимец и детето е бързо не е оправдание. Аз си местя диваните като чистя у дома и без да съм имала бебе. Баба ми едно време на такива викаше 'писюрани'. 🤷‍♀️
Също така в поста е написано, че фекалиите не бяха пресни. То се познава старото от новото. И аз съм имала домашен любимец.

# 152
Ирис, не е моята свекърва. Тя моята едно не е млада, друго че е в другата крайност, постоянно чисти и мърмори. Ама по-добре от кучешко ако в хола. Реагирах, защото ме потресе това, а рядко ми се случва.

Ааа, извинявай, обърках се нещо .Heart

# 153
  • Пловдив
Така е, затова особено като пълзеше чистех тройно. Навън внимаваме, нормално е. В пясъчници не бих я пуснсла, абсурд. То тук и няма, но и в България като бяхме не ми е минавало през ума. Играла е в пясък, при бабите, но чист. И много деца растат така, не сме никакво изключение. Съответно ако на някой къщата беше така, просто нямаше да ходи там. Поне докато не си изгради навици за хигиена и не може да се разчита на тях.
Имаш едно дете. Не ми отговаряй, аз знам.

# 154
  • MI
Едно имам, да. За чистотата винаги съм била на същото мнение. За площадките сега съм сто пъти против от преди. Хубаво че тук няма тези площадни традиции. Майка ми има две, не съм яла ако като малка. Със сигурност не са ме оставяли да ям боклуци. Свеки също има две, по-голям маниак не съм виждала досега. До човек е освен до брой деца.

# 155
  • София
И до брой деца е. Не случайно се говори за "синдромът на първото/единствено дете" Laughing. Просто ви е едничко детето, не сте наблюдавали от години майки какво поведение имат и как се променя с числото деца или просто опита.
Иначе си е и до човек. Аз не се впрягах и без деца(гледах по график племенника навремето). 
Не чистя, чисти роботът. Моите деца ровят навсякъде, въргалят се из тревата и играят на войници. Живеем до гора на парк- ровичкат и газят навсякъде. Винаги съм си била такава. Единственият период, в който сравнително бях чистофайница, беше като бях с 1 малко дете Wink и живеехме временно при свекървата, която не чисти, но свива  цигари и ръси тютюн навсякъде. След като се изнесохме, рязко се върнах към нормалното си състояние.

# 156
Ама тук не става дума за мръсотията от играта в парка, а в домът на жена. Аз колко гадости съм изяла като малка, не ми се мисли и наречете ме старомодна, но за мен жената трябва да е чиста. Чисто да и е тялото, чист да и е домът. Обратното е гнусно. Не говоря за неподреден дом - вкъщи покрай малкият е страхотия понякога, но е чисто!

По никакъв начин не мога да оправдая тази жена, ОСВЕН ако по медицински причини не може. Финансови също.

# 157
  • MI
Напротив, наблюдавала съм. Късно я направихме нашата щерка и имам предостатъчно приятели с различен брой деца, включително три. И всички са различни, имам приятелка с едно която хич не се впряга и друга с три, при която винаги блести всичко. Всъщност според втората най-малко се е страхувала с първото, защото е била много млада и не е осъзнавала редица неща. Трети развиват същата теория за брой деца. Според мен зависи от много неща, дори от начин на живот. Стига да ги няма пясъчници и сие, за да е много по-лесно пазенето да не изяде разни екскременти.

Но в случая говорим за нещо по-лошо, за място, което би трябвало да е сигурно, а се оказва че не е.

# 158
В случая няма общо коя майка, с колко броя деца как чисти. Говорим за жена на 50г, която работи от дома си (има време всеки ден да ляга да спи, та не е много натоварена). Жена, която претендира, че е млада и жизнена, а така и изглежда. На нея каква и е драмата? Кърми по цели нощи или избиват зъби?
Това си е до човека. Аз нямам претенции, че съм голямата маниячка чистофайница, ама такива неща в дома ми няма. И пак казвам, че мен не ме бърка тя как избира да живее в дома си. мен ме интересува какво се случва с детето ми докато ѝ гостува, по нейно настояване.

# 159
  • София
Тя няма драма с чистенето. Други, които се бъркат в чужд дом, имат.
А като настоява детето да й гостува, след като не те устройва, отказваш и не се занимаваш повече.

# 160
Ама после нали гадната снаха не дава внучето да вижда бабата. Нея я мързи да върви 10 минути да дойде в нас, не излиза с детето да се занимава. Тя иска срещите да са в нейния дом. Аз не търся решение на проблема, а казвам с какво ме дразни тя. Надявам се просто детето по-скоро да спре да рови по земята. Тя определено на тази възраст няма да си изгради нови навици.

# 161
  • София
И какво като гадната снаха нещо си? Аз съм гадната снаха, която не козирува на свекъра, знаеш ли колко ме впечатлява това Smile

# 162
Ама после нали гадната снаха не дава внучето да вижда бабата. Нея я мързи да върви 10 минути да дойде в нас, не излиза с детето да се занимава. Тя иска срещите да са в нейния дом. Аз не търся решение на проблема, а казвам с какво ме дразни тя. Надявам се просто детето по-скоро да спре да рови по земята. Тя определено на тази възраст няма да си изгради нови навици.
    Добре де, какво те интересува дали си гадната или не снаха?! И ако толкова се потрисаш от мръсотията, казаха ти сто пъти- просто не водиш детето там. Ако съпругът ти не те разбира и подкрепя в тва отношение - проблемът не е свекито.
   Какъв е проблемът всъщност? Доколкото разбирам, ти все пак водиш детето там.

# 163
  • Наблизо
И аз със сигурност съм окаюествена като гадна снаха.И какво от това?Тя сама си го е надробила,ама с големия черпак.Важно ми е,че мъжът ми е подкрепя.

# 164
   Какъв е проблемът всъщност? Доколкото разбирам, ти все пак водиш детето там.
Проблемът е, че вероятно свекървата мрънкоти на сина си как снахата я лишава от контакт с внучето. По този начин, колкото и разбиращ да е мъжът, това е изнервяща ситуация. Не е особено приятно да се живее в окопна война.

Общи условия

Активация на акаунт