С какво ви дразнят свекървите? – 135

• 40 157
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Аз пък се хиля, това е прецедент, да подадеш документи да вземеш детето(внучето)  зад гърба на майката.Бащата не броя, щом родителите му могат да си въобразяват такива неща. Ма ко , извинявай ,че отричам лудите баби ,дето не само се натискат да отглеждат внучета, ами и постъпки правят да ги отнемат направо от родителите. Такова чудо за пръв път чувам. добре ,че край мен няма , или поне не знам да има,такива образи, невероятни.
Освидетелстване  и трябва на тази свекърва. Поне да има причина да  е такава.

# 481
  • при късмета
Рори, не знам какво да ти кажа и от къде да започна. Свекърите няма да ги коментирам, че ще ме баннат. Обаче мъжа ти е тъп идиот без никакво извинение. Родителите ти също не разбирам. Надявам се към момента да си си стъпила на краката и емоционално (най-вече) и финансово и никога повече да не те подлагат на подобни изнудвания
Боряна, различен смисъл влагаме двете в думите "взимане на внучето". Недоразумението идва от там, че за теб, както за повечето възрастни, означава, че го отглеждаш в буквалния смисъл на думата, да живее при бабата, тя да взима решенията (подразбирайки се от цялата ситуация) и контакта с родители да е значително по-малък. Т.е. за теб за го загледаш за час-два си е отглеждане. За мен и всички около мен, изобщо не е едно  също, даже не е свързано едното с другото. За бабите около мен да взимат внучетата се свързва само и единствено да имат контакт с тях. И за някои представи си, както има и пример в темата е удоволствие. Даже и ти изразяваше подобни мнения, че ако може ще си само с внуците като бяха малки, после ти мина. За повечето баби това желание остава, ако желанието им наистина е да си виждат внуците, а не да надделяват над майка им.

# 482
Аз съм особен случай, искам, но не мога. Не ми се обяснява за ен -ти път защо.
 Пиша от наблюдения и общуване с баби. Казват си истината.
 Моите внуци са отгледани напълно от родителите, наближава 7 -мия рожден ден ,вече са разбрани,самостоятелни, но под наблюдение, не е отглеждане. И пак не мога. Отделен случай съм.
Но тази кърти мивки и отгоре.

# 483
  • France
Щях да си го гледам и сама, ако моите родители ме бяха подкрепили. Нямаше как с бебе на няколко дни да търся друг дом за нас.
Напълно те разбирам. Съжалявам за това, което си преживяла Hug
Гледала съм преди години някакво интервю с една жена, която разправяше, че точно така са се разделили с мъжа ù. Той и свекърите натискали за едно име, тя не се съгласила и от родилното, направо в майчиния си дом. Не ги разбирам аз тези неща. Cry

# 484
Номинирам я за свекърва на свекървите. Наистина изкъртва всякакви мивки. За мъжът и аз ще си спестя думите.
Аз също съжалявам за нещата, които си преживяла и ти пожелавам никога да не изпадаш отново в подобна ситуация. Изнудването е психически тормоз.

# 485
Социалните на какви глупости са се нагледали и начели... та изобщо не се учудвам.
Също и за името не се учудвам. Имам няколко познати, които са били в сходна ситуация, бившият мъж на едната дори си удържал на думата и се развел с нея заради името на сина им - само не успял да вземе фамилията със себе си, понеже, нали, родено в брак... Хора и ситуации всякакви.

# 486
  • при късмета
Аз съм особен случай, искам, но не мога. Не ми се обяснява за ен -ти път защо.
 Пиша от наблюдения и общуване с баби. Казват си истината.
 Моите внуци са отгледани напълно от родителите, наближава 7 -мия рожден ден ,вече са разбрани,самостоятелни, но под наблюдение, не е отглеждане. И пак не мога. Отделен случай съм.
Но тази кърти мивки и отгоре.
Знам, че не можеш чисто физически, но в същото време хем казваш, че искаш, хем твърдиш, че бабите са луди да искат да гледат внуци. Ей тук е противоречието. Когато съм потребявала такъв пример, винаги съм имала предвид самото желание, а не начина или възможността да стане. Нали разбираш разликата? Обичайно не се получава защото бабите, също като теб, смятат, че е натоварване да им оставят внуците, защото помагали и младите ги използват едва ли не. А това, че те са изявявали такова желание някак изведнъж изчезва от картинката и вместо да са с нагласата, че се изпълнява тяхно желание  - да виждат внуците, изведнъж се превръща в някакво бреме, помощ за младите, осигурена с кански усилия. Ако си казваха ЧЕСТНО желанията и нагласите, такива недоразумения изобщо нямаше да има. Щяха да си контактуват, по твоите представи да гледат внуци, само тези, които го правят заради самия контакт и всичко щеше да е наред. И втората причина пак казвам е, че си мислят, че като младите им угодят да виждат внуците, това им дава право да се месят в начина на отглеждане.

# 487
Можете да я номинирате и за баба на бабите. Детето е в уязвимо положение от години, а тя няколко пъти се обади да му се оплаква на него лично за нещо, което при нея беше временно положение, а при детето постоянно и в много по-голяма степен ограничаващо и затормозяващо.
Ами аз всъщност не съм сигурна, че жената искаше това внуче. Докато се борехме 3г. със стерилитета нищо не казваше и не питаше и мислех, че е от деликатност и разбиране. Даже й бях благодарна, че няма коментари и натиск. Държеше се така сякаш няма значение ще имаме ли дете и мислех, че не иска да се притеснявам. Но когато забременях, видяхме точицата, чухме сърчицето и лекарката каза, че сега може да зарадваме родителите си, че ще имат внуче нейната реакция наистина ме шокира. ММ настоя да отидем лично да им кажем и свекърът много се зарадва, честити ни, беше усмихнат и видимо щастлив. Обаче бъдещата баба каза само "То още не е сигурно" и заговори за нещо друго. Направо имах усещането че всъщност не се зарадва на новината.

# 488
  • France
Също и за името не се учудвам. Имам няколко познати, които са били в сходна ситуация, бившият мъж на едната дори си удържал на думата и се развел с нея заради името на сина им - само не успял да вземе фамилията със себе си, понеже, нали, родено в брак... Хора и ситуации всякакви.
Толкова им била и любовта, и връзката, и родителския капацитет. Rolling Eyes bon débarras, както казват тук.

# 489
  • София

Не знам, аз ли не съм в ред... ако мъжът ми каже такова нещо, директно го напускам

# 490
  • Бургас
Хмммм, от случая на Рори, най-много за трепане са родителите й.
Рори, съжалявам за това, което си преживяла и напълно разбирам защо си се поддала на това гнусно изнудване. Дано към днешна дата нещата да са в твоя полза. Но ми е много интересно, какви са отношенията с родителите ти след всичко това? А с така наречения ти "мъж"?
Разбира се, не си длъжна да отговаряш и моля за извинение, ако съм прекалила  с тези въпроси!

# 491
  • Наблизо
Това с имената го намирам за ужасно.Нали ние решаваме.Свекърът очакваше,че едното име на детето ще е неговото,но не стана.И дума не е обелил.Сами решават младите.

Никога не съм го разбирала това на всяка цена внучето да е кръстено на бабата или дядото,и то свекърите.Все едно един вид да покажат,че е тяхно и снахата не е е предлагала на тротоара ли???

# 492
  • France
Аз в интерес на истината, много харесвах името на свекъра и нямах нищо против да го кръстя така. Но ММ не искаше, а свекърът каза, че е по-добре малкият да си има собствена индивидуалност. И наистина името му много му ходи, въобще не си го представям като Оливие.

# 493
  • някъде в орбита...
Това с имената беше голям цирк при нас. И майка понеже нямала друг метод за борба, ползва това - всяко от нас носи вариация на имената на родителите й. Което до последно не можаха да го преглътнат някои хора Grin

# 494
  • при късмета

Не знам, аз ли не съм в ред... ако мъжът ми каже такова нещо, директно го напускам

Мдааа, тук е първата грешка, че правят такъв огромен компромис. Нататък с малките е много по-лесно да ги принудят. В някои случаи жените наистина в безизходица, пред свършен факт или заблудени (макар последното да не го оправдавам много), но често реалността  такава, че стига да  искат, имат всички шансове да се махнат от този плазмодии бащата. Повечето насочват саморазрушително, действията си точно в обратна посока, да задържат мухльото на всяка цена. Отчитам и факта, че има голямо значение кога все пак се развива действието, колкото по-назад във времето, толкова по-трудно е било да вземеш такова решение

Общи условия

Активация на акаунт