Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 780
  • 734
  •   1
Отговори
# 120
Изобщо не ми е жал за това момче. Заслужи си го.
Нито спорт е имало в гърция, нито музика… наистина си го заслужи!!! 😁

# 121
  • Велико Търново
Hrisi, къде го прочете това? Никъде не съм го писала в поста, към който дадох линк.
Според моето обяснение 0 на степен 0 е неопределеност.
Билалов също каза, че има спорове по въпроса, така че това, което си видяла в Гугъл, е едната страна на спора. Другата е това, което съм написала. Когато се учи за делене, се учи, че делене на 0 не е възможно. Това тук е същото - не е възможно, т.е. не е определено.

# 122
Дама Пика, според твоето обяснение 0 на степен 0 е равно на 0? Сега ми се губи правилото, но според Гугъл е единица.
Не само според гугъл, но и според елементарната математика всяко число на нулева степен е единица.
Няма нищо общо с невъзможността да се раздели нещо на нула. Защото е съвсем възможно да се вдигне число на нулева степен.

# 123
Изобщо не ми е жал за това момче. Заслужи си го.
Хем тъп, хем със самочувствие, като повечето фенове на онзи ... художник.

# 124
  • Велико Търново
Напротив, Недоволна, има много общо:

И съм го обяснила с последното изречение защо. А то си е част точно от елементарната математика.

Ето и скрийншот от урок в ucha.se (който е и линк към видеото), на който се вижда точно това условие - че числото трябва да е различно от 0:

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 19:10 от DamaPika

# 125
Дама Пика, извинявай, то е било написано на картинката

Според това обяснение в произволната степен влиза и единицата. Това имах предвид.

Знам че на нула не се дели, колебаех се дали 0 повдигната на степен 0 е равно на 1, затова проверих.

# 126
  • Велико Търново
Hrisi, няма нищо. Просто тази картинка аз съм я правила и няма как да не знам какво съм писала. Grinning

# 127
В национален ефир казват ''би споделил вечерята си с Хитлер''. Големи шегобийци.... трябва да ги глобят за такова изказване.

# 128
В национален ефир казват ''би споделил вечерята си с Хитлер''. Големи шегобийци.... трябва да ги глобят за такова изказване.

Вероятно го казаха, защото във въпросника за кастинг има “с коя известна личност бихте споделили вечерята си?”

# 129
За "корифей" се оказва, че етимологията на думата няма нищо общо с "хор". И аз направих тази връзка и реших, че заради това "хор" е правилният отговор, но близкото звучене в други случаи би подвело. "Корифей" идвало от "връх", "най-висока част" и оттам –> "шеф", "вожд". И обяснението на Билалов, че "х" в думи от гръцки произход се променя в "к", по-скоро се отнася за английския език. И "харизма" на български си е така, а не "каризма", която той даде като още един пример, доколкото чух. Но никой не е безгрешен.

# 130
Е момчето с гръцкия въпрос направо ме зашемети с разсъждения. Хубаво не знае отговора, ама да приказва такива глупости...
Билалов само дето не казваше отговорите на онази девойка. То подсказване, то чудо.
Имам чувството, че водещият много лесно оставя участниците да се откажат. Кънчев повече ги омайваше доколкото помня.

# 131
  • София
Момчето с гръцкия въпрос ще остане като корифей на разсъжденията!

# 132
Той е писал Хитлер във въпросника точно с цел провокация (и затова са го избрали). Някой друг ще напише Ханибал Лектър и че иска двамата да вечерят човешко... Но както се видя, такива евтини номера не помагат много в самата игра и не пречат човек да се изложи - по-скоро обратното.

# 133
  • София

Стани богат - 14.02.2022

# 134
  • earth
0 на степен 0 е неопределено, обаче границата x^x (x на степен x) когато x клони към 0 (lim x-> 0+ ) е определена и равна на 1.
Вижда се лесно от log(x^x) = x logx -> 0 при x-> 0 (с правилото на Лопитал и log y = 0  =>  y = 1). 

0^0 е неопределено, защото 0^0 = 0^(n-n) = 0ⁿ/0ⁿ  = 0/0
(точка 2) на ДамаПика от дясно наляво)

Общи условия

Активация на акаунт