Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 838
  • 734
  •   1
Отговори
# 285
Аз пък предположих вероятност змията да не е отровна след като я държи на жезъла си. Тоест има риск да го ухапе.
Но пък змията с отровата и чашата надделя и отхвърлих този отговор.
За тези пари вече отговорите може да са нелогични и да не са очевидни, но пък имаше 2 отровни и 2 не. И всички се срешат в България вероятно и Гърция Simple Smile

Замислих се и какво щеше да стане ако участника случайно имаше ръчен часовник с всички римски цифри (има и такива дето нямат), но вероятно нямаше да му зададат този въпрос.

# 286
Аз също винаги съм свързвала този символ с отровата на змията.  Даже не знаех, че това е символ на фармацията.
Този въпрос беше много интересен и си заслужава да бъде толкова нагоре по стълбичката.
Вярно, че Дидо отговори на въпрос за 30 000 лв, макар и след като се отказа.

Скрит текст:
Символът на аптеката е представен от купа, преплетена от змия. Докато смисълът на чашата лекува, смисълът на змията е наука и прераждане. Змията може също да представлява изцеление, за разлика от отровата.Произходът на този символ е митологичен. Според гръцката история, разказана в древността, Асклепий бил кентавър, който бързо научил знанията за лечението, предадени му от неговия господар Чиron.Асклепий стана бог на изцелението. Символът му е тояга, обгърната от змия, която е символът на медицината, известна като жезълът на Асклепий.
Обаче Зевс - богът на боговете - не приел такава власт от Асклепий, че според славата той успял да реанимира хората. След това Зевс убива бога на медицината, за да потвърди своята сила.
Една от дъщерите на Асклепий е била богинята на здравето, а също и на хигиената. Хигия, както я наричаха, имаше чаша като символ и, приемайки наследството на баща си след смъртта му, тя също се присъедини към змията.
Поради тази причина символът на аптеката е резултат от комбинацията от символите на Асклепий (змия) и Хигиея (чаша).
https://lochness-jewels.com/bg/2021/04/28/signification-du-symbo … -de-la-pharmacie/
Това в скрития текст дори с Гугъл преводача щеше д е по-точно. Големи глупости пише.

Асклепий не е кентавър, син е на Аполон. Кентавър е Хирон, който е негов учител не господар.

# 287
  • Пловдив
Аз също винаги съм свързвала този символ с отровата на змията.  Даже не знаех, че това е символ на фармацията.
Този въпрос беше много интересен и си заслужава да бъде толкова нагоре по стълбичката.
Вярно, че Дидо отговори на въпрос за 30 000 лв, макар и след като се отказа.

Скрит текст:
Символът на аптеката е представен от купа, преплетена от змия. Докато смисълът на чашата лекува, смисълът на змията е наука и прераждане. Змията може също да представлява изцеление, за разлика от отровата.Произходът на този символ е митологичен. Според гръцката история, разказана в древността, Асклепий бил кентавър, който бързо научил знанията за лечението, предадени му от неговия господар Чиron.Асклепий стана бог на изцелението. Символът му е тояга, обгърната от змия, която е символът на медицината, известна като жезълът на Асклепий.
Обаче Зевс - богът на боговете - не приел такава власт от Асклепий, че според славата той успял да реанимира хората. След това Зевс убива бога на медицината, за да потвърди своята сила.
Една от дъщерите на Асклепий е била богинята на здравето, а също и на хигиената. Хигия, както я наричаха, имаше чаша като символ и, приемайки наследството на баща си след смъртта му, тя също се присъедини към змията.
Поради тази причина символът на аптеката е резултат от комбинацията от символите на Асклепий (змия) и Хигиея (чаша).
https://lochness-jewels.com/bg/2021/04/28/signification-du-symbo … -de-la-pharmacie/
Само, че въпросът не се отнасяше до този символ, а за жезъла на Асклепий.

# 288
Всъщност относно този и подобните му символи има доста различни легенди. Освен за различен брой змии и произхода им, отнася и за една за вид паразитен червей мигриращ под кожата, много дълък и тънък - лечението е било с разцепена пръчица да се хване края му и много бавно да се издърпва - в продължение на няколко дена даже. Та само най-способните лечители се справяли успешно и като реклама, окачвали такива табелки с този знак / в Близкия Изток и Египет /.
Да си кажа и за Хари Потър докато сме на темата - четох една книга и мисля започнах друга но нещо не ме потегли. Дали заради обема незнам, иначе този стил ми харесва и не само за книги. Друго е че ползвам разни други тухли в разни жанрове (вкл. от сорта на енциклопедии) и просто нямам време за дълги саги. По тази причина от известно време не следя и никакви сериали. Конкретно бих се двоумил тука м/у смъртожадните и дименторите например.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 17:26 от kirasirrav

# 289
Всъщност относно този и подобните му символи има доста различни легенди. Освен за различен брой змии и произхода им, отнася и за една за вид паразитен червей мигриращ под кожата, много дълък и тънък - лечението е било с разцепена пръчица да се хване края му и много бавно да се издърпва - в продължение на няколко дена даже. Та само най-способните лечители се справяли успешно и като реклама, окачвали такива табелки с този знак / в Близкия Изток и Египет /.
Да си кажа и за Хари Потър докато сме на темата - четох една книга и мисля започнах друга но нещо не ме потегли. Дали заради обема незнам, иначе този стил ми харесва и не само за книги. Друго е че ползвам разни други тухли в разни жанрове (вкл. от сорта на енциклопедии) и просто нямам време за дълги саги. По тази причина от известно време не следя и никакви сериали. Конкретно бих се двоумил тука м/у смъртожадните и дименторите например.
Гадост... направо ще повърна, какви са тези неща и болести. Ами лечението с пиявици... отвращава ме

# 290
Вярно е гадост Simple Smile Дракункулоза - от името на гадния червей. Из тропиците е пълно със всякакви гадории та трябва много да се внимава. Не че пиявиците са много симпатични. И аз не бих ги ползвал

# 291
Елементарен въпрос и е Том Сойер, но напоследък хората не четат...

# 292
  • Далечният изток
Кой не е чел Том Сойер?! А точно този откъс май и в училище го учихме.

# 293
Изгоря на такъв елементарен въпрос.

# 294
Елементарен въпрос и е Том Сойер, но напоследък хората не четат...
Балерината изгоря! Е, аз съм чела Том Сойер преди половин век, но се сетих.

# 295
Не мога да повярвам, че не знаеше това.

# 296
Да, и точно този откъс с боядисването е емблематичен.
А сега на тази писателка трябва да й зададат въпроси за книги.

# 297
  • Бургас
Няма значение кога сме чели "Том Сойер". Този "номер" се помни. Просто дамата е много млада, играла е 20 години балет, а това сигурно са много, много репетиции и малко книги.

# 298
Срещу заплащане си показваше и разбития пръст

# 299
Какъв е бил въпросът, че не гледах

Общи условия

Активация на акаунт