Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 844
  • 734
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Браво на Иван Атанасов - беше удоволствие да го гледаме!

Навремето имаше много популярна карикатура на министъра на здравеопазването - чашата със змията над аптеките. И текстът беше: "Мими Виткова на коктейл" !

# 271
  • София

Стани богат - 17.02.2022

# 272
В понеделник участникът, с който започна предаването не отвори ли също въпрос за 30 000 лв. Thinking Може и да бъркам, де.

# 273
  • Sofia
Много хубава игра направи 👍

Яд ме е ,че загуби такава сума 🤨

# 274
20 хиляди отвори в понеделник,и си тръгна с 10.Яд ме е за Иван трябваше да се откажа с 20 хил.

# 275
Аха, значи съм се объркала

# 276
Ех, как ме хаана яд за Иван! Знаех, че е смок, не помня къде, но го бях чувала. Много се надявах да отговори вярно! Супер участник, браво за смелостта! 🌸

# 277
Много хубава игра направи този човек! Приятно е да го гледаш, толкова позитивно чувство остави, въпреки че загуби накрая.

# 278
  • Русе
Браво на Иван! Обаче толкова подъл беше въпросът за змията. И аз все съм си мислела, че змията около жезъла е отровна, защото отровата - всяка отрова, в зависимост от дозата - може да бъде и лекарство. Особено увита около чашата - като че ли направо си излива в нея отровата. Чела съм много за ролята на змията през античността - от божество до разхлаждащ шал през лятото, но точно за използването на змии в лечението не бях чела. Лош късмет, жалко! 

# 279
  • Далечният изток
Точно със змийската отрова ми беше асоциацията, затова мислех, че е пепелянка.

# 280
всички сме мислили еднакво, то това си беше за обади се на приятел или отказване, но как да не рискуваш в случая...
Аз се учудих, че жената след него използва жокер за шарлана, все в магазин трябва да е влизала, дори да не купува от него се вижда на рафтовете до зехтин и олио, по едно време даже го рекламираха често

# 281
  • софия
Определено беше интересно вчера. Браво на участника. Малко са тези, които ще рискуват спечелени 20 хил. Яд ме е чак, че ги загуби, но желанието му да стигне до края беше по-голямо явно. Балерината бързо ще изгори.

# 282
Адвокатът, който игра и в "Един за друг", тъй нареченият Мецан, също отвори въпрос за 30 000 лв. Ставаше въпрос за вид дъб. Той се отказа, но извън играта даде верен отговор. Даже имаше и жокер, който използва.
За змията - още в детските ми години зададох на баща ми въпрос защо в емблемата на аптеките има змия и той ми отговори, че змийската отрова се е ползвала за лекарство. Оттам нататък не съм се интересувала по въпроса и вероятно бих отговорила като участника. А и няма никаква логика - змията е увита около чашка, точно за да й съберат отровата. Няма логика да представят по този начин змия, която пълзи между налягали по земята пациенти.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 12:34 от Poni69

# 283
  • тук, на мястото си
Аз също винаги съм свързвала този символ с отровата на змията.  Даже не знаех, че това е символ на фармацията.
Този въпрос беше много интересен и си заслужава да бъде толкова нагоре по стълбичката.
Вярно, че Дидо отговори на въпрос за 30 000 лв, макар и след като се отказа.

Скрит текст:
Символът на аптеката е представен от купа, преплетена от змия. Докато смисълът на чашата лекува, смисълът на змията е наука и прераждане. Змията може също да представлява изцеление, за разлика от отровата.Произходът на този символ е митологичен. Според гръцката история, разказана в древността, Асклепий бил кентавър, който бързо научил знанията за лечението, предадени му от неговия господар Чиron.Асклепий стана бог на изцелението. Символът му е тояга, обгърната от змия, която е символът на медицината, известна като жезълът на Асклепий.
Обаче Зевс - богът на боговете - не приел такава власт от Асклепий, че според славата той успял да реанимира хората. След това Зевс убива бога на медицината, за да потвърди своята сила.
Една от дъщерите на Асклепий е била богинята на здравето, а също и на хигиената. Хигия, както я наричаха, имаше чаша като символ и, приемайки наследството на баща си след смъртта му, тя също се присъедини към змията.
Поради тази причина символът на аптеката е резултат от комбинацията от символите на Асклепий (змия) и Хигиея (чаша).
https://lochness-jewels.com/bg/2021/04/28/signification-du-symbo … -de-la-pharmacie/

# 284
За мен асоциацията винаги е била - дозата прави отровата. Благодаря за инфото.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 13:25 от GlowFlow

Общи условия

Активация на акаунт