Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 735
  • 734
  •   1
Отговори
# 75
Разбира се, че не всички в столицата са богаташи, както и не всички извън нея са бедняци! Като навсякъде по света, всъщност.
Хич не бих се отказала от 2000-3000 лв., но някак не ми се иска да си причинявам всичкия онзи стрес, който съпровожда подобно участие. Аз преди изпит не можех да спя от притеснение и се люлеех като тръстика пред кабинетите, та ще отида пред камери и публика да ме изпитват 🙄
Макар че, влязла веднъж и видяла въпросите се стягах, успокоявах и справях добре. Та знае ли човек... Но не, не искам да разбирам дали-или 🙂

Знае ли някой още колко ще ги гледаме?
В събота и неделя ми е скучно без предаването.

# 76
  • Пловдив
Не бих се записала. Тръпка от участие виждам повече в Последният печели отколкото в Стани богат, защото в първото състезанието е между хора, бързината е важна (не само тази за бутона, а и на мисълта), също когато няма финансов елемент нищо не те отклонява от играта.
Ако на някого са му излишни 2-3 хиляди да ги даде на друг да си плати тока, съвсем не говоря само за пенсионерите, нито пък за хората от другите градове различни от София. Съвсем не е вярно, че всички в провинцията вземат хиляда лева максимум, също и не малко хора в София са с около хиляда лева заплата, дори и под, независимо че разходите са повече. Прочетете в другите теми какво пишат хората, не всички са от провинцията, а статистиката сочи, че още преди инфлацията половината население стои зимата на студено.
За кое точно, освен за транспорт и местни данъци (не съм проверявала, но сигурно не са много по-високи от пловдивските) са по-високи разходите в София, че наистина не съм наясно? Винаги съм мислила, че по-висок е само разходът на парата в свирката на софиянци. 😉

# 77
Че транспорт и данъци малко ли са!
Ами наемите! Цените на жилищата! Разстоянията!
А и България не е само София и Пловдив, нали 🙂

# 78
Мисля че четирицифрените суми не са за пренебрегване дори при висок доход, това си е един подарен средиземноморски круиз, едва ли някой не би се навел ако види пачките банкноти търкалящи се по земята. Но пък не всеки иска да го зяпат милиони, или хиляди, или дори може да му е неудобно ако го гледат втренчено хората на автобусната спирка, така че си е до лична настройка.

За кое точно, освен за транспорт и местни данъци (не съм проверявала, но сигурно не са много по-високи от пловдивските) са по-високи разходите в София, че наистина не съм наясно?
За домати и краставици, и за яйца 😁Всъщност ако имаш една торба пари и си купиш жилище в малък провинциален град вместо в голямата столица ще може да се пенсионираш поне 10г по-рано.

# 79
За кое точно, освен за транспорт и местни данъци (не съм проверявала, но сигурно не са много по-високи от пловдивските) са по-високи разходите в София, че наистина не съм наясно? Винаги съм мислила, че по-висок е само разходът на парата в свирката на софиянци. 😉
Наеми/имоти (тук разликата наистина е огромна), частни детски градини (при неналичието на достатъчно държавни), да издържаш студент в София е по-скъпо отколкото в други градове, където има университети.
Естествено в големите градове също не е ''евтино'', има разлика между Пловдив и град в северозапада, но заплатите не винаги са право пропорционални спрямо това. А и въобще, ако някой работи на заплата колкото и да е голяма едва ли би отказал пари, колкото повече имаш толкова повече искаш.

# 80
Да се върнем към играта и участниците. Поздравче! Simple Smile

Текст:
Скрит текст:
Когато бях хлапе, не по-висок от три ябълки,
говорех доста силно, за да изглеждам мъж,
и все повтарях: аз знам, аз знам, аз знам, аз знам.

Това бе в началото, бе пролетта ми.
После, когато навърших 18, си казах:
Ето, това е. Този път знам със сигурност.
Днес, обръщайки се назад към миналото,
виждам земята, по която съм вървял стотици пъти,
и си давам сметка, че все още не знам как тя се върти.
На 25 години вече знаех всичко:
любовта, аромата на розите, живота, парите...
О, да, любовта. Опознах я от всички страни.
За щастие, не бях като моите приятели -
може да се каже, че имаше хляб в мен.
В средата на живота си научих още нещо.
Това, което научих, се побира в 4-5 думи:
денят, в който някой те обича, е прекрасен.
Не би могло да се каже по-добре -
просто е прекрасен.
Ето кое продължава да ме изненадва,
мен, който съм в есента на живота:
забравят се толкова тъжни вечери,
но никога и едничка утрин нежна.
Докато бях млад, все ми се искаше да кажа: „Аз знам“,
но колкото повече търсех, все по-малко разбирах.
Сега, когато часовникът отброи 60,
пак съм на прозореца, гледам и се питам.
Сега знам. Знам, че никога не се знае.
Животът, любовта, парите, приятелите и розите...
Никога не знаеш нито звука, нито цвета на нещата.
Това е всичко, което знам. Но го знам.

# 81
Е ако за някого наградите са малки, винаги може да ги даде за някаква благотворителна кауза, а пък да играе за тръпката Simple Smile Но май не е за пренебрегване фактора, че гафовете често стават предмет на шеги из социалните мрежи. Всички знаем, че е до късмет. Понякога докато ги гледам знам отговорите и до въпрос за 10 000, понякога "изгарям" на 1000. Въобще не мога да си оценя шансовете, затова и не ми се участва, а не толкова заради размера на наградата.

# 82
  • София
Ех, отказа се, жалко. Но 10 бона са си доста пари. Браво.
Аз не знам, но бих стрелял с 'По кожата' защото е по-нелогично някак си... Ама си е голям риск. Та не знам, може би и аз щях да се откажа.

# 83
И азбих се спряла на кожата. Това беше най-нелогичният отговор.

# 84
И аз заложих "на кожата", ама ако бях там нямаше да ми стиска да играя и вероятно също щях да се откажа.

# 85
  • София
Уха, красавица или по-скоро чаровница, хубав глас, хубав изказ и най-вече, обича да чете книги. Т.е. от моята кръвна група. Simple Smile
Инстинктивно и стискам палци вече, дано се справи добре.

# 86
Голяма работа, като чете повече от 40 книги годишно - тук, в теми за книги хората коментират, че четат по над 70. Моите са 40 с препрочитанията (които не зачеквам в Гудрийдс), а се нямам за много активен читател.

Дразни ме и ще се зарадвам, ако каже обувка сега.

# 87
А какво запомняте от толкова четене, то зависи и какво четеш де Simple Smile

# 88
  • София
Аз пердашех по 80, 90, ама отдавна нямам време вече.
Сега са около 30-40, което пак е добре.

Билалов нещо си я хареса и доста фриволно почна да се държи, в добрия смисъл на думата.

# 89
Дояде ми се плезир, а момичето изобщо не знае какво да отговори. Билалов помага.
Добавям: наистина не са бабите, които дават отговорите. Не може само 69% да дадат верен отговор на този въпрос. Няма начин да не знаят отговора на въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт