Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 6

• 29 796
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Наистина се изумявам като започне някой да казва по-младите не знаят това, а по-старите не знаят онова.... Някой тук написа, че бил на 30 и не бил млад Grinning Така че и тези понятия се размиват малко.
По-млада съм от последния участник и съм чувала за аналгин хинин, дори да не са ме лекували с него. Човек все пак има и родители и баби/дядовци, все ги е чувал да си говорят нещо от тяхно време и не само. Това че днес са модерни други неща историята от преди не се изтрива и Пол Маккартни още е жив

# 391
Ето и в Ремедиум - https://remedium.bg/analgin-hin-pri-bolka-i-visoka-temperatura-2 … -tabletki-19525/p

Ама пише само хин, сигурно затова не го знаят "младите".

И за да се върна на темата за Стани богат - направи ми впечатление колко зализан беше лаборантът - направо блестеше от гел.

# 392
  • Deutschland/HE
Дъщеря ми сега е 11ти клас, но когато беше трети клас трябваше да чете Том Сойер. Според мен балерината трябва да го е учила/чела.

# 393
Аналгин хин няма нищо общо с аналгин хинин. Второто е спряно от производство и внос в България.

За Том Сойер… учи се в училище и то точно тази сцена, за която беше въпроса…

# 394
Изненадах се, че не знаеше за хинина.

# 395
  • Велико Търново
Сякаш по-скоро я беше страх да не каже някоя глупост 
И затова за Беназир Бхуто говори в мъжки род.

За Стивън Хокинг също имаше филм по кабеларките, че в ранна възраст отива в Оксфорд и после в Кеймбридж.
За него имаше филм ("Теория на всичко"), който беше номиниран за Оскар, а актьорът, влязъл в образа му (Еди Редмейн), спечели и Оскар за главна мъжка роля.

# 396
  • Пловдив
Сега се включвам, че петъчния брой го гледах (до началото на мъжа) снощи - защо, защо Билалов не и каза на тази, че Беназир Бхуто не е "той"?
Иначе аз щях да заложа на Зуки, смътно ми се въртеше да е учил в някакъв специализиран технически университет, но явно греша.

# 397
  • Sofia
И той сигурно не знае 😁 или не са му подали инфо в слушалката

# 398
Според мен защото може да се сметне за подсказване. Той им помага на ниските въпроси, но този, ако не се лъжа, беше за повече пари.

# 399
  • Пловдив
Имах предвид след отговора. Доколкото чух, не и каза. Обикновено май ги дават тези информации.

# 400
За да не я излага.

# 401
  • софия
Хинин си има и до ден днешен, но не се продава свободно и е скъпо да си го закупиш.

Балерината предполагах, че бързо ще отпадне, но не и на въпрос за 1000 лв.  Някои хора ме изумяват с липсата на елементарни познания.

# 402
Имах предвид след отговора. Доколкото чух, не и каза. Обикновено май ги дават тези информации.

Да, той и за принцеса Даяна не каза след въпроса, че не е от бедно семейство. Може не след всеки въпрос да има допълнителна информация, а и може ли да се предположи всеки бисер, който ще изръсят участниците по време на играта.

# 403
Според мен пришпорват малко нещата и затова не дават достатъчно информация. Заради времето е.

# 404
  • Пловдив
А, за снукъра се сетих. Добре, триъгълник (подсказка от водещия), триъгълно число, ама откъде ще знаеш дали всички топки в триъгълника са червени... Аз мога да преценя колко топки могат да се наредят в триъгълник, ама `де да знам колко от тях са червени. Grinning Щях да си опукам жокерите на тоя въпрос и аз.

---
Лаборантът е като помощник-фармацевта и медицинската сестра, със степен специалист (преди се наричаше полувисше образование), не е лекар, да. Лаборантите от лабораториите също не са лекари. Имат специализирано образование, но по-ниска степен и то не се нарича медицина. Има и лекари със специалност "клинична лаборатория" или "образна диагностика", те пък не са лаборанти.
Иначе и при нас имаме служителка, която често казва: "аз съм учила медицина", обаче клюката носи, че е учила в "Мара Малеева", за медицинска сестра (не е завършила, отказала се е). Като се каже "медицина", се разбира обикновено лекар. "Медицинско образование" какво включва, не знам.

---
По наше време, втората половина на 80-те, в училище се учеше точно този откъс от "Том Сойер" с оградата + онзи, в който Том си търси повод да каже, че е болен, за да не ходи на училище, и накрая от много мислене решава, че наистина пръстът му е гангренясал. За по-късно не знам дали са се учели.

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 11:21 от Магдена

Общи условия

Активация на акаунт