Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 822
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
Цитат
А аз това имам предвид, заглавието е "Полетът на Птиците"
Този превод е автоматичен Grinning

# 346
Момичета, много се радвам, че най-накрая дойде време да ни обедини тема, която всички да харесаме. Heart

Преводът трябва да е "птичи полет" /kuş uçuşu, а "полетът на птиците" трябва да е kuşların uçuşu. Blush

Джулс, отново много хубав сценарий. Да не би Селим да изневери с някоя госпожица от "птичето ято" на поколение Z?
Но ми хареса твоето сценарийно решение Кенан  да се събере с друга жена. Hands Ok Hand Нека пък сега Ляле малко да тича след  Кенан, като е бягала толкова бързо преди. Joy

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 20:54 от yakut

# 347
Снимка на Ибо с детето. На яхта са, фенове пишат, че бил забелязан в района на Мармарис вчера 🙂

# 348
Много хубав филм. Трудно ми е да го нарека сериал. Дълго търсих да видя, защо серията свършва на 37 минута и има 13 минути надписи. Фин, изискан, с много добри послания. Най-впечатлена съм от поведението на Селим да остави Лале да реши не каквото е правилно, а това, което е вярно за нея. Изключително ценно беше разработването на темата за истината, журналистиката и фалшивите новини. За социалните медии в живота ни. За това какво е да искаш да си "някой". Лале по инстинкт и вярна на принципите си избра истината на семейството, на сигурността. Кенан е "свободата", но за да я постигне не е далеч от стъпването встрани, както предаде приятеля си Реза. Котел от страсти и копнежи. Прекрасна история, която няма нужда от продължение.

# 349
Хехе, върна се времето на ДЕК, когато четях и лайквах, четях и лайквах и се радвах, че имам единомишленици.

Добро утро момичета! ❤️
Днес ще продължа на български, за да се насладя максимално на филма.

Само да допълня, че заради ситните нетфликски буквичките в началото пренебрегвах думите зад кадър, но колко са важни и колко са верни.

Била съм в подобна работна среда (без да съм била чак лъвица, де 😀) , но едва сега намерих точната формулировка за некомфорната ситуация, в която се усещах . 😂

# 350
Добро утро! Coffee
Джулс, много хубава снимка на Ибо с детето. Али вече съвсем е загубил бебешките си черти. Пораснал е и станал голямото момче на татко.
Ибо има нужда от дълга почивка, защото е от актьорите, които без прекъсване влизат от проект в проект. Дано обаче по-скоро да "зареди батериите" и да се върне в някой силен проект още този сезон.

До колкото знам, Бирдже беше поканена да участва в новия проект Ben bu cihana sığmazam/ Не се побирам на този свят с главна роля  Октай Кайнарджа, който ще стартира през този есено-зимен сезон . Кайнарджа беше главната роля на мафиота Хъзър Чакърбейли в най- успешния им хитовия сериал "Мафията (разбойниците, бандитите)  не могат да управляват света"  / Eşkiya dünyaya hükimdar olmaz по ATV. Предстояха преговори за 7-ми сезон, но понеже възникнаха недоразумения между продудентската  компания и канала, продукцията беше спряна за ужас на зрителите. Това е първият път когато ATV се "застреляха в крака". Втората минавка беше с Чукурова като допуснаха  Мурат Юналмъш (Демир Яман) да напусне сериала и така полека осигуриха възхода на Канал D. В  този сезон Канал D поддържат доста по-добър рейтинг на сериалите си, особено в АВ-то  със сериали като  Придъда, Момичето на прозореца, Неверен,  Опасни улици - вече 16-ти сезон, който в тотала все още е около 5-ца рейтинг.
Освен това Бирдже след финала на "Последно лято" се чу, че се снима  и в  сериал Mezarlık / Гробище на криминална тема за Нетфликс. Та и него очаквам да го видя. С една дума  професионалният живот  на Бирдже е във възход. Участва все в  качествени и съдържателни  проекти.

Момичета, като гледах сериала и какъв копнеж се гледат двамата с Ибо, си помислих защо пък и в живота да не станат двойка? Нима най-здравите трайни  връзки  не се  основават на приятелство, а после на всичко останало.  Hands Pray Езикът на тялото говори ли говори ... Или е от майсторството  на добрата актьорска игра... Hands Clap

Виктория, само да вметна относно ситуацията около изгонването на шефа на ПР-а Риза. Кенан го накара да покани  генералния изпълнителен директор от конкурентен канал Фарук Сърмаоглу на партито, за да може Кенан да направи демонстрация, тъй като предстоеше подписване на ново споразумение с канала, защото договорът им изтичаше в края на година. Гюл засече Фарук Сърмаоглу,  като го попита не е бил в Бостън и какво прави на партито и тогава  поздрави Кенан и Ляле за новата работа, но й каза, че е обвързана още 3 години, заради инцидента в живото й предаване, нещо като наказателна мярка, че не е спряла предаването и трябвало да вземат такива мерки, за да контролира положение, да  не й се  "качи" екипа на главата. Кенан се опита а тушира ситуацията на момента, но тя отряза като каза: "Кенанджъм, не сега скъпи!" (после това "скъпи" Stuck Out Tongue Winking Eye и на тях им излезна през носа ). Естествено, като най-слаба брънка във веригата Ръза беше пожертван. И понеже разговора за поканата беше между Риза и Кенан, Риза него държи отговорен, въпреки, че в офиса на Гюл Хакан се опита да го защити и каза, че приятелството е най-важно и Ръза е в екипа от самото началото, но беше отрязан от Гюл В сериала не  видях  от Хакан проява на некоректност към колеги или приятели. Напротив. Да, методите му на работа са такива, че приема да действат понякога извън въприетия ред, принципи и правила, но не е гадняраът който "подлива вода" на приятели и колеги. Гюл е такава. Държанието й издаваше, че  "точи лиги" (прощавайте за израза, но си е така) по Хакан, но знае, че няма шанс с тълпата млади жени за секс около него и Ляле, която боготвори. Сцената с целувката в офиса й с яркочервеното червило беше точно такава демонстрация. Тя си отмъсти като прие отново на работа Аслъ, след като беше изгонена от Кенан, вкара я в екипа, а тя пък нави Мюге за фейк новината и подготвиха преврата срещу Ляле. Атакувайки Ляле удари и Кенан, като него  искаше да го задържи, а желае Ляле да е извън борда. И ако Ляле не беше топ новинар, Гюл отдавна да я е изхвърлила точно по тази причина. Тази жена не търпи конкуренция, защото Ляле е и красива жена и доста популярна и е под светлините на прожекторите.
Гюл е много безкрупулна, но акоима втори сезон, с Аслъ като новинар и важен член на екипа, двете с Мюге са си  подписаха смъртната присъда. Grinning

# 351
Yakut, нямам нужда от подобни коментари и "разбивка" на ситуацията и освен това се бъркам кой е Хакан??? За мен историята е по-многопластова. Ще го наричам героят на Ибо- символ на младежката любов, свободата, сексапила, мъжествеността, която с лекота прелита от клонче на клонче. Винаги ще е верен на егото си, вечно ще препуска наоколо. Съпругът на Лале- зрелият мъж, осъзнал отговорностите си и направил своя избор. Готов да мине на втори план, стига жена му и семейството да са щастливи. И Лале, която в тези времена е опазила стандарта си за това " кое е правилно". Това е филм за морала и как загубата на ценности може да доведе до изкачване по стълбата, но не може да ти осигури вътрешен мир и удовлетвореност. Още една много силна постъпка на Лале- не направи новина от личната си трагедия с "битката" с "Аслъ". Дори смисълът на името на Аслъ е подигравателен- наистина, действително, всъщност. Като контрапункт на цялото и измислено в мазето с решетки съществувание. Не харесвам някой да ми обяснява какво съм видяла и почуствала, заради това и аз ще спра дотук. "Не преследвай хора, а новини!" Прекрасен ден!

# 352
Виктория Flowers Hibiscus, моята вметка беше с най- добри намерения. Ако си се почуствала засегната от моя пост, моля да бъда извинена. Blush Изказах само мнение.
Когато става въпрос за мъж, не бих могла да дам гаранции. Ама бил той неверен или верен, отговорен или "волна перната птица" . Животът е многообразен и аз имам не само лични примери, а и такива на мои близки и  познати, че съм била много пъти сюрпризирана от точно такива, за които съм си казвала : "Хайде бе! Не го е направил, не би могъл да го стори...".

По същият начин като името Аслъ (името й поне  означава качество), което често е използвано за героини във филми се сещам за името Бетюл.

Отговаряше ли на името си Бетюл от Чукурова? Joy
 Нямам пример за героиня с това име, която да не е гаднярка. Бетюл е едно от прозвищата на Фатима, дъщерята на пророка Мохаммед и съпруга Али. То е със значение на "жена, която е далеч от земните  желания, насочила се и отдала се на почитанието към Аллах, чиста и целомъдрена".

А сега да се върна обратно към Птичи полет.
Кенан и Селим се състезаваха за сърцето на Ляле. Сега, когато тя се завърна при съпруга си, не се знае като се почуства сигурен в позициите си, защото преди това се чустваше като на "подвижни пясъци", дали няма да надуе "платната на кораба" в друга посока.

Пепелче, Flowers Hibiscus, кой от нас е нямал в обкръжението си такава или такива като Аслъ? Някога, преди много години, съм била в такава работна среда и се чуствах точно като Ляле. После пак ми се наложи, в сходна на твоята история. Толкова добре я разбирам, че няма накъде. Най-голямата грешка е да приемаш хората като себе си и да смяташ, че като ти си открит и дружелюбен и помагащ, че и хората са такива. А онова, което приспива бдителността е когато лъскателите те "гладят по косъма" и ти изобщо не се усещаш как попадаш в подмолните им води. Точно като ситуацията с Ляле.  Винаги си повтарям: "Не може да искаш от антилопата да бъде алигатор, и от хиената газела" . Всеки си има особеностите на характера, но има някаква граница, отвъд която моя толеранс се  изчерпва и вече не мога да ги извиня. Точно като примера с Аслъ - момиче с ангелско личице и демонска душа.

П.П.
Гледам да не правя лапсуси с имената Хакан от Чукурова и Кенан от Птичи полет, но някъде неволно може да съм го допуснала. Joy

# 353
благодаря на Виолета Манолева  за превода
изгледах първа серия -кенан -отговорен в работата си , приемащ рискове , влюбен в ляле
някяк си нереалистично ми изглеждаше вмъкването на малката госпожица в тв. ,и с един фалшив  пост да срине канала
мерси за тълкованията ви ,фотосите ,линка
почерпка за всички

# 354
Сърдечни благодарности на Виолета Манолева за качествения превод на "Птичи полет" Flowers Hibiscus
Също и на Нерон Ангелов за линковете във vbox  за България и чужбина. На този сайт ще се добавят преведените на български език епизоди.

https://www.evropabgonline.com/pytqsi?fbclid=IwAR0olkznmEP5jCYu2 … B7SKKHaNyI  

Наздраве, приятна вечер!

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 21:04 от Juls1

# 355
"Освен това Бирдже след финала на "Последно лято" се чу, че се снима  и в  сериал Mezarlık / Гробище на криминална тема за Нетфликс. Та и него очаквам да го видя."
yakut,преди часове излезе съобщение за Mezarlık:На 17 юни дигиталната платформа Netflix ще представи на публиката нов мини-сериал "Гробище / Mezarlık" с Birce Akalay и Olgun Toker, който ще бъде посветен на работата на отдела за разследване на тежки престъпления срещу жени.

# 356
Минала неделя гледах по една от телевизиите американския фентъзи филм "Ловецът: Ледената война“, базиран на персонажи от приказките "Снежанка" и "Снежната кралица", и с Крис Хемсуърт в главната роля.

Ще цитирам откъс от речтатива зад кадър:

"Имало едно време един мъж и една жена, които се влюбили. Но това не продължило дълго, защото човешкото сърце е променливо, а любовта е само приказка..."

Това е истината, вече и в самите приказки говорят, че любовта е илюзия.

Мъже, които постъпват като съпруга на Лале във филма, за съжаление, според мен, също са фантазия. Според психолозите, когато жената в една двойка е по-изявена, както е в случая Лале, егото на мъжа й страда. И той започва да търси отдушник и одобрение някъде встрани, обикновено при любовница, пред която самият той да се чувства важен и на първо място.

Обаче е хубаво да се показват приказки за мъже като Синан, във филмите. Може пък да излязат от телевизионните екрани и да се превърнат в модел за подражание.
Така че приветствам поста на Виктория Василева, но не вярвам на Синан.
Считам за валидна народната мъдрост: "Хайде да си вярваме, че ако не си вярваме, ще започнем да се следим и накрая ще се заловим". 😀
Това е и причината в моя "сценарий" за продължение, Лале да се разведе с "прекрасния" си мъж. Също като Якут, аз дълбоко се съмнявам във верността на мъжете. Тя е относително понятие. Житейският ми опит ме е научил, че един мъж може да е верен на жена си само в два случая - през периода, докато е влюбен в нея или ако по някаква причина има определен вид дисфункция. Ако е верен и през останалото време, значи просто не му се е отдал случай 🙂
Сигурно ви звучи малко цинично, но аз съм от тези жени, които имат у дома си 3-ма мъже (съпруг и двама сина тинейджъри), учила съм в технически ВУЗ, в предимно момчешка среда и работя в преобладаващо мъжки колектив. И там, всеки ден, трябва да им доказвам, че не съм "калинка", а съм си на мястото 🙂

Разбирам добре мъжете, не че одобрявам поведението им, но това е в тяхната природа. Проблем m няма, докато всичко е в границите на приличието и хората не започнат да злословят и да коментират.

Феновете са безкрайно наблюдателни по отношение на всеки  детайл 🙂

Спорен понеделник и спорна седмица, момичета!

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 16:58 от Juls1

# 357
Здравейте, момичета!

Лати, благодаря ти за информацията за "Гробище" по Нетфликс. Flowers HibiscusТемата е подобна на един сериал, който излъчиха по EXXEN  - Hükümsüz (на български го превеждаха "Пустота"), Бурчин Терзиолу, Ханде Доандемир, Исмаил Хаджъоле и Алиджан Юджесой играха в него и беше много интересен. Този сериал с Бирдже ще е на същата тема. Мисля да го гледам макар, че случаите ще са тежки.

Джулс,  да не би имаш предвид Селим, съпруга на Ляле. Grinning Страхотен психоанализ си направила.
 И аз смятам, че от мъжа - домакиня очаквам всичко. Останал е до нея от амбиция да докаже на Кенан, че той ще е с Ляле,  Затова са били компромисите в брака. Направили ли ти впечатление сцената със чашата  уиски завоалирания разговор между Кенан и Селим на сватбата на онова симпатичното девойче - асистентката на Ляле. Тя достатъчно показателна за това кой какво отношение и роля си е избрал и какви претенции има спрямо Ляле.
Мисля, че и Ляле се чуства в този брак притисната и смазана от това да покрива изработените от нея високи стандарти на перфекната съпруга и майка, въпреки натоварения си график на топ новинар. Нали видя как избухна пред Кенан в една сцена, явно защото само пред него може да си позволи да се държи така както й идва отвътре, а вкъщи беше все мила, спокойна, любвообилна и грижовна. Чудя се как не е прегоряла досега, защото истерията й от тази сцена показват точно такива симптоми.

Според фрага на 140-ти епизод на Чукурова, в който е погребението на Хакан, Зюлейха страда и е съсипана. Лютвие й казва: "Ще останеш изправена на крака  заради  децата". После я дават как е останала без сили  в леглото, а до нея е портрета им с Хакан. Значи го оцени, но много късно. Приживе му "три сол на главата" . Има една турска поговорка: "Почине ли плешивият, косата му  като сърма, почине ли слепецът очите му като бадем" . Докато беше жив за Зюлейха той беше лъжец, а сега изведнъж  се оказа най-добрият. Joy Дарява цялото му състояние за  благотворителност в Чукурова. Мисля, че  жестът  много би се  харесал на Хакан. И без това нищо добро не е видял от това несметно богатств, като част от него е от  нелегалния бизнес с Акадир, който съсипа щастието му със Зюлейха. А  Акадир и Бетюл бягат нелегално за Сирия.

Последна редакция: пн, 06 юни 2022, 23:20 от yakut

# 358
Кратко интервю с Ибрахим Челиккол във връзка с минисериала "Птичи полет", дадено за италианския Gazette Oksijen.

"По-скоро сме свидетели по нашите телевизии, че двете поколения работят заедно с толерантност и съпричастност"
      Ибрахим Челиккол

-Според Кенан, Лале добър или лош човек е, или ситуацията е различна в зависимост от деня на седмицата?
-Лале не е човек, който може съзнателно или доброволно да нарани някого. Амбицията й е свързана само с нея самата и с работата й. Тя се старае да върши работата си по възможно най-добрия начин, в определени етични граници. Ето защо никога не съобщава сензационни новини без потвърждение. Тя е надеждното и успешно лице от екрана.
Кенан има най-голям принос за нейния успех. Ще ни видите във вълнуващи сцени с Бирдже Акалай в сериала.

-Можете ли да ни разкажете повече за тези сцени, каква беше вашата подготовка?
- Приятелството ни с Бирдже датира от поредицата "Черно-бяла любов", по която работихме през 2017-2018 г. Приятелството ни, възникнало при тази съвместна работа, с времето се превърна в истинско приятелство. Бирдже е много дисциплиниран, страхотен партньор. Много е приятно да се играе с нея. Можем да снимаме сцени с висока концентрация на емоции, без да се насилваме.

-Въпреки, че Лале е омъжена и има деца, тя е все още в центъра на живота на Кенан, както професионално, така и емоционално. Защо е така?
-Кенан е колежанската любов на Лале. Телевизионната журналистика и правенето на попурярна програма е тяхна обща мечта от студентските им години. Любовта им приключва, защото Лале иска да установи стабилност в личния си живот, за което Кенан тогава още не е готов. Но поради общите им споделени мечти, връзката им продължава като бизнес партньорство. Невероятният успех, който постигат заедно, ги държи сплотени. Защото Лале няма да е същата без Кенан и обратното, Кенан без Лале.

-Кои са най-добрите черти на характера на Кенан?
-Кенан е добър приятел, грижи се за хората, които обича, експерт е в управлението на кризи и стресови ситуации, много е успешен в работата си.

-А кои са най-лошите черти на характера му?
- Егото и свръхсамочувствието му, които понякога го заслепяват и му пречат да забележи опасността.

-Как мислите, старото или новото поколение работят по-добре, могат ли да работят заедно?
-Опит от една страна, силна мотивация, желание и целеустременост от друга. Когато богатият опит от миналото се съчетава с енергията на бъдещето, неминуемо ще се постигне успех. Въпреки, че темата на нашия сериал е конфликтът между поколенията, ние сме свидетели, по нашите телевизии, че тези две поколения работят заедно, с толерантност и съпричастност.

-"Птичи полет" всъщност е сериал със силно женско присъствие, както по отношение на сценариста, така и на сериалната вселена. Как се чувствате да сте заобиколен от толкова женска енергия?
- В днешно време жените заемат активна роля и успешни позиции в много области, включително и в медийния сектор. Със своята упорита работа, визия и перспектива, те движат пулса на индустрията и допринасят за нейния растеж. Следователно тази ситуация не се ограничава само до вселената на сериала ни. Жени има във всяка една сфера на дейност и ще продължи да ги има.

"Поколение Z пристига по най-краткия път, без да изкачва хълмове и без да прави завои".
"Птичи полет"

Източник: Theibogirls

Якут, да, Селим имам предвид, намотала съм името му. Всъщност аз бях написала много по-обширен пост, но точно преди да го публикувам, той взе, че изчезна. Сесията ми била приключила. Та го писах втори път по-набързо 🙂

За БЗЧ
Благодаря ти за трейлъра.

Аз видях "папарашко" видео, как мъртвият Хакан съвсем самичък излезе от автомобила, с който го закараха до болницата и се качи на носилката. Жив е! Спрях да плача за него 😀

Кенан Heart

П.П

По данни от 05.06. т.г. сериалът "Птичи полет" е в топ 10 на гледаните по Нетфликс сериали в над 40 държави по света. Поздравления!

Последна редакция: вт, 07 юни 2022, 11:57 от Juls1

# 359
джулс , много завладяващи  снимки  на  кенан си донесла Hands Clap
  мерси и за инт . - ибича явно си  обича героя
посмях се с живия хакан , тъй де,  да  не го жалят феновете

Общи условия

Активация на акаунт