Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 819
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
за да не редактираш / ако искаш /  пускам пост
оооо  г..ар , ли ще го играе Stuck Out Tongue
този  намък ли е  или бъркам ?   много променен
и секунден откъс
https://z-p42.www.instagram.com/p/CeVw46noXW3/

Намък е, да. Играе го някакъв продуцент.

# 331
мерси за потвърждението

не знам дали са от новия сериал  снимките

https://z-p42.www.instagram.com/p/CeVrDIaIR5o/

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 17:24 от kmaroo

# 332
Привет, момичета! Hug
Джулс, Титка, Лати, Кмаро, вчера и аз гледах 139-та серия на Чукурова, защото следя сериала с огромен интерес. Загледах го още миналото лято от 1-ви епизод и направих едномесечен филмов маратон със 102-те му серии, и да ви кажа изобщо не съжалявам. Съжалявам единствено, че четвърти сезон се оказа най-слаб, точно когато Ибо се включи в него. Той даде всичко от себе си, но сценаристите бяха така скалъпили образа, че той успя да покажа едва 30 % от актьорския си капацитет. Много от тайните на Хакан, включително  и приятелството  им с Демир, което очаквахме да ни се разкрие с момичетата от другата група на Чукурова, не се случи. От това пострада според мен не само сериала като цяло, а и осакати образа на Хакан. Така да го кажем лишиха го от мотив за пристигането му в Чукурова и въпреки  атрактивния му вид, харизмата и амплоато му на агент, рискувал живота си за родината, не можаха да компенсират "белите петна" в образа. Липсваше дълбочина. Както писа Джулс, не видяхме грам от вътрешния свят на Хакан.
Бяха много сладки със Зюлейха, но на сценаристите много им се видя да вдъхнат малко живец и страст във връзката им. И от това загуби сериала. Какво да кажем. Все се навираше, че бил се оплел в лъжи, но той беше в такава ситуация, че нямаше вариант да не помогне на двамата братя, защото са си пазили гърба повече от едно десетилетие, прибивавайки в Ливан и в кои ли не още конфликтни точки на близкия Изток. Все пак се оказа, че самоличността му на Мехмед Кара не е единствената,  която е ползвал. За съжаление развиха атрактивната страна на агентурното му минало, а това нямаше принадена стойност спрямо общия разказ, а на други доста по-важни детайли  не отделиха  и секунда.
Според мен СЦ още от началото на сезона са заложили, че Хакан ще се появи с мотив за отмъщение, ще се влюби в Зюлейха, ще имат връзка, но той няма няма да остане до нея докрай и тийзърът на сезона донякъде ни подготви за последвалите събития.  За съдбата на Зюлейха важи максимата: "Онова, което не ни убива, ни прави по-силни!" В крайна сметка СЦ са заложили в образа на Зюлейха трагедията да погребе всички, които обича, за да остане силна и независима жена (голям праз Grinning, нито власт, нито богатство, могат да компенсират лишаването й от любов и щастие). Накрая целта вероятно е да се превърне във "втора Хюнкяр". Продължавам да го гледам, защото ми е интересно какво ще стане с останалите герои.

Титка, за  "Птичи полет" се доверявам  на оценката ти за сериала и тази вечер ще си го пусна. После  ще споделя мнението си. Flowers Rose

# 333
мерси за потвърждението

не знам дали са от новия сериал  снимките

https://z-p42.www.instagram.com/p/CeVrDIaIR5o/

Да, от сериала са. Но само да кажа, че има една сцена с наш Ибчо и някаква мома, която е  Nature Fire

# 334
благодаря

значи сценаристите на кенан , няма да са скръндзави като на хакан Sweat Smile

# 335
Това,което изгледох от "Птичи полет",ме изненада. Flushed Понеже съм в САЩ сега си включих тв и ахнах! Страхотна режисюра,сценарий,а за актьорската игра съм възхитена Hands Clap Направих доста стоп кадри.Кенан преспа 1 нощ с младото момиче Аслъ,което мисли,че с това ще си пробие път в кариерата/Кенан е продуцент на предаване/.Разбирайки целта й след вечерта,той я изгони. Disappointed..Снимки:

Ще продължа да ви слагам снимки....

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 05:14 от Lati-g

# 336
"Птичи полет" с руски субтитри 🙂

https://turkseria.tv/serialy-2022/304-polet-pticy.html

Превъртете текста, сериите са подредени най-долу.

# 337
Ибо и Бирдже се завърнаха с целия си блясък! Yellow Heart Nature Fire

# 338
Изгледах го на един дъх. Много добра история и актьорски състав. Актрисата, която играе Аслъ е толкова добра в ролята си на психопат, че на моменти направо засенчва всички останали. В последните серии така се развива историята, че наистина краят е такъв, какъвто не бях очаквала.
Иначе на Ибчо са му дали достатъчно екранно време да се разпищолва и да сее сексапил. Добре че са Нетфликс да видим малко страст по холивудски, без цензура от техния СЕМ. Направо се чудя дали няма да намерят начин как да контролират и съдържанието на платформата.

# 339
Добро утро! Coffee
Вчера изгледах на един дъх осемте серии на "Птичи полет" и съм приятно изненадана.
Поставям в спойлер мнението си, за да има възможност всеки да прецени сам.  Stuck Out Tongue Winking Eye

Скрит текст:
Не че съм имала съмнения в актьорския каст, но сериала наистина си заслужава да има продължение. Брилянтна  актьорска игра. Много балансирано екранно присъствие на всички герои. Показаха в различни ситуации  доста  истини от настоящето, от онова, което всеки ден наблюдаваме, ставаме свидетели, дори и потърпевши. Дори ако щете и в това, че припознах своя светоглед. Харесах  Ляле (Бирдже) от раз. Много аристократично поведедение - работната етика, правила, походка, маниер на говорене, всичко. И си дадох сметка, че поколението,  към което принадлежа има други правила, държи на други ценности. Възхищава се и взема за пример хора изградили успешна кариера със знания и опит. Замислих се колко е плашеща тази тенденция на това поколение Z, което вече е тук, заема определени позиции в различни професионални сфери. Много добре са подбрали паралела с характера на лъва ( защото и зодиакалният знак е такъв Joy), който обича властта, но  с принципи, праволинеен е, няма я гъвкавостта и умението да се вгледа в детайлите и да извлече ползва от тях, защото той е царят на джунглата, заема  върха и е  е лишен от предимството да вижда онова, което  хищната птица  вижда отвисоко в  небето и правилата на джунглата не важат за нея, защото тя има свои.
Мирай в ролята Аслъ беше страхотна. Много естествено изигра ролята на Аслъ.
За Ибо пък да не говорим. Много се радвам, че тук за разлика от Чукурова, Кенан е  изпипан във всяко едно отношение. Има и горещи сцени, но те са много на място и  премерени. Ако някой от вас очаква любовна история между Кенан  и Ляле тип ЧБЛ ще остане изненадан. Умело е показана ситуцията на избора между любовта и отговорността.
Дали човек остава с голямата си любов, или я погребва надълбоко и продължава напред. Какви какви жертви трябва да направи, за да задържи живота си под контрол  защото единственото, което познава е сигурността, а тя  си има цена.
Очаквам продължение ...

# 340
yakut  Flowers Hibiscus
Прекрасен пост! Благодаря!
Споделям напълно мнението ти.
Нямах смелостта да коментирам, да не се изгубя в превода Simple Smile
Чакам си стойностен превод на български. но и с руски превод съм много впечатлена от сериала.
Сценарий, режисура, оператори, актьорски състав - всички са си свършили работата отлично!
Само от едно не съм доволна- от посланието- една маниачка с интриги и коварни игри и манипулации седна на стола на Ляле... Мирай/ Аслъ направи силна роля.
Много хубаво си направила паралела между поколенията, Ляле наистина е класна жена и професионалист, и много умна- разбра кой ѝ върти номерата...
Искам  втори сезон, има къде да се развие историята...

Последна редакция: нд, 05 юни 2022, 11:36 от Lilims

# 341
Лилимс, благодаря за хубавите думи! Hug
Направиха ми впечатление много неща, но едното е свързано с "любовния триъгълник" Селим - Ляле - Кенан.
Ако има нещо хубаво от гадната интрига, която забърка асистентката й Аслъ, като  провокира Хакан да събуди чуствата си към Ляле (а те никога не са угасвали, щом си пазеше розовата риза от времето когато са били гаджета, с надежда отново някога да я облече Stuck Out Tongue Winking Eye) и  я скара със съпруга й, то тя беше причината да събуди "дремещия вулкан" от дълго стаявани емоции и чуства и у двамата мъже. Харизмата й на красива и силна жена ги е държала дълго време до нея заедно, като всеки от тях се е примирявал с другия. И двамата взети заедно за Ляле представляват съвършения  съпруг и така тя си е създала идеалният свят, от двама мъже които я обожават и две прекрасни деца. Разговорът им вечерта в хотела в Ескишехир беше много хубав и един от силните моменти. Другият   е разговорът на верандата между Хакан и офис бой Юсуф-Бюшбюш. Харесаха ми разбира се и  двете сцени на плажа. Heart Eyes
Рано или късно тази идилия няма как да не се пропука, но тя като разумна жена и майка  предпочете семейството и отговорността, пред любовта.
Само ако можеше ролите в този триъгълник да бяха разменени. Grinning
Така Кенан отново остана сам, а тя се завърна при семейството си.

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 19:52 от yakut

# 342
Момичета, направили сте много хубави и точни коментари! Flowers Tulip Flowers Tulip

Аз изгледах сериала на руски език, след това видях, че го има вече и на бг. във vbox.
Заглавието "Птичи полет" обрисува много точно начина, по който поколение Z желае да се изкачи до върха на успеха. Не постепенно, както са го направили поколенията преди тях, придобивайки опит, умения и компетенции, а да се "изстрелят" нагоре директно, по най-бързия и най-прекия път. Желаят да заемат веднага най-високата позиция. Нямат нужния опит, но за сметка на това имат високо самочувствие.

Много хубав, смислен и актуален сериал. Актьорската игра е на високо, световно ниво. Усеща се завладяващата  химия между Кенан и Лале, а еротиката в сериала е чувствена и издържана естетически. Вижда се, че Ибрахим и Бирдже са си един за друг, и то не само на телевизионния екран 🙂 И най-важното, в края на сериала всички са живи и здрави! Няма болници, затвори и подобни. Историята е като истинския живот, изпълнен със стремежи, надежди, разочарования, раздели...

И аз, подобно на повечето зрители, оставам с надежда за следващ сезон. Дано се случи!

Примерен вариант за продължение 🙂

След като напуска телевизията, Лале се посвещава на семейството си. Минават няколко месеца в почивка и блаженство. До този момент работата е била за нея на първо място. Сега, обаче, тя има време да обърне внимание на съпруга си и да забележи, че той поддържа извънбрачна връзка. Лале подава молба за развод.
От друга страна, тръпката от напрежението в работна среда започва да й липсва и Лале кандидатства за вакантна позиция в друга телевизия...

След като Лале си тръгва, Кенан също напуска работа. Осъзнава колко е празен живота му. До този момент, още от студентските им години, той е бил винаги с Лале, ежедневно до Лале. Винаги са били заедно. Независимо от връзките им с други хора, независимо, че тя е създала свое семейство, ежедневното общуване с нея е осмисляло живота му. Сега, когато Лале напуска не само телевизията, но и него самия, Кенан осъзнава, колко е сам и се опитва да запълни тази празнина. Започва работа в друг телевизионен канал и след кратка връзка се жени за колежка (може и за друга).
След около година с Лале се срещат случайно. Тя вече е разведена, а той току-що се е оженил...
Следва трети сезон...🙂

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 21:00 от Juls1

# 343
Има български превод на 1 серия . "Любими сериали с превод" е ФБ групата, която го превежда Blue Heart но заглавието е различно- "Помитайки всичко по пътя" Blush

Juls1Flowers Cherry Blossom

Heart Eyes

# 344
Има български превод на 1 серия . "Любими сериали с превод" е ФБ групата, която го превежда Blue Heart но заглавието е различно- "Помитайки всичко по пътя" Blush

Juls1Flowers Cherry Blossom

Heart Eyes

Лили Blush
А аз това имам предвид, заглавието е "Полетът на Птиците"
https://www.vbox7.com/play:d52b2bb27e?fbclid=IwAR1ddClAbLEQku9wX … V6wxocGD2Z2OJKPAk

Бирдже Акалай е поздравила Ибо със стори в инстаграм, послучай излъчването на "Птичи полет" 🙂

Последна редакция: сб, 04 юни 2022, 21:14 от Juls1

Общи условия

Активация на акаунт