Темата на Ибо 🎧 "Имало едно време в Чукурова"; "Птичи полет" - #74

• 64 829
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
Ако си почтена омъжена жена не бива да си позволяваш такива въпроси. Селим е привлекателен мъж, който я обича. Родила му е две деца. Разбирам, че отвън погледнато нормалният отговор би бил " и двамата". Но заради това сме цивилизовани хора, за да избираме семейството. Селим и даде право да избере не "правилното", а това което ще едобро за нея. И Лале го направи. Птичка в ръката или орел в небесата. Спомняте ли си как отговаряше на току що преспалото с Кенан момиче- "случва се". Кенан е нещо като "машина за опрашване". Докъде ще стигне с него? Колко ще издържи да и е верен. Може би има хора, които биха го понесли. Но аз не го разбирам така.

# 376
С днешна дата, 13.06.2022г. изданието SuperHaber също e публикувало статия за участието на Ибрахим Челиккол в ролята на Батуга, с уговорката, че все още нямало потвърждение лично от актьора.

Превод на статията с гугъл:
"Известният актьор Ибрахим Челиккол, който играе ролята на Хакан Гюмюшоглу, намери своята роля за следващия сезон.  Ибрахим Челиккол каза „да“ на персонажа на Батуга в сериала Epic, един от най-гледаните телевизионни сериали на ATV.

В епичната поредица Batuga характер ще бъде поверен на известния актьор през следващия сезон.  
Ибрахим Челиккол, който се присъедини към актьорския състав на телевизионния сериал Имало едно време в Чукурова този сезон и играе героя на Хакан Гюмюшоглу, се присъединява към актьорския състав на сериала Epic. Звездният актьор от сериала Çukurova идва в епичния сериал за ролята на Батуга!
Новината за трансфера на Ибрахим Челиккол в епичната поредица предизвика вълнение.  Çelikkol, който се присъедини към Имало едно време в Çukurova след сериала, В който си роден, е твоята съдба, се съгласи да се присъедини към друг ATV сериал за следващия сезон.
След съобщенията, че Едип Тепели, който играе ролята на Батуга в епичната поредица, ще напусне, новината, че много актьори ще бъдат прехвърлени в сериала, се разпространи.

Последната новина обаче е, че Ибрахим Челиккол ще играе ролята на Батуга.

Ебру Шахин, Едип Тепели и Селим Байрактар ​​са в главните роли в епичната поредица, която счупи рейтинговите рекорди на ATV и привлече голямо внимание още с първия си сезон.  Въпреки това продуцентите на сериала вече са започнали подготовка за актьорския състав на следващия сезон.
Новината, че новият партньор на Ebru Şahin ще бъде İbrahim Çelikkol, развълнува както последователите на сериала, така и феновете на Ebru Şahin.

Все още обаче не е получено изявление от Ибрахим Челиккол."

Линк към статията:
 https://www.superhaber.tv/bir-zamanlar-cukurova-dizisinin- … iyor-haber-400436

П.П.

Виктория Василева, аз много харесвам Джоко Росич, но са толкова малко истинските мъже като него. Ето какво казва той:

"Жената трябва да върви до мъжа. И да го подкрепя. Да не дава лоша дума да се каже за него! До мъжа да върви! Не до роднини. Не до приятелки.
Жената - с мъжа.
И мъжът с жената! Не с майка си! Не с дружината си! С жената.
Да пази името й.
Да я уважава.
Да я цени.
Да решава проблемите.
Да не я кара да плаче.
Да жадува усмивката ѝ.
Мъж - жена.
Това е първата и най-важна връзка. Тя ражда живот. Създава дом.
После, казвате: “Няма любов!”
Любов има. Но вие не я цените. И тя си заминава... Отива при друг. Този, който я разбира и цени..."

Точно както Лале отиде при друг.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 21:38 от Juls1

# 377
джулс , мерси за новостите за  ибича / нямам никаква  представа от тази поредица / от коментарите в линка ти  до колкото разбирам , не го искат в тази роля , защо  ?
якут ,много точно казано Hands Ok Hand не мога да гласувам 
този селим до 5 серия  ми е много безличен и безхарактерен

# 378
"Легендата" е една приказна сага, абсолютно измислена. Героят на Батуга е много особен. Актьорът, който изпълнява ролята сега си изгради образа и дори стои хармонично с Ебру Шахин. Не мога да си представя Ибрахим Челликол в тази роля. Би било абсурдно да приеме.

# 379
Привет, момичета Flowers Hibiscus

Чета ви с удоволствие, но не ми остава време да пиша. Започнах да гледам сериала "Жена" и понеже е излъчен вече отдавна, скачам от серия в серия и затова съм изостанала даже и с последната серия на Чукурова - в нея ще погребват Хакан. Гледах сериала с интерес, но някак си през този сезон героите останаха с недоразвити образи, за съжаление. И Птичката я отлагам вече няколко дни, а от коментарите ви разбирам, че си струва.

Ако Ибо влезе в "Дестан", със сигурност няма да го гледам, но ще чакам с нетърпение всеки следващ проект, който започва от нулата. За "Опасни улици" не ми е попадала информация, но мисля, че там по-лесно може да се започне гледане от десети-единадесети сезон например Smile .

Пишете спокойно, подготвила съм следващата тема, да е готова. Малко е постничък заглавния пост, но вие ще я напълнете със съдържание нататък.

Kissing Heart Flowers Hibiscus

# 380
Здравейте!

Едип Тепели, който сега изпълнява ролята на Батуга е сравнително млад актьор и по тази причина биографията му не е много богата 🙂
Доколкото зная, ролята на Батуга му е първата главна роля. Аз съм го гледала в сериала "Дъщерята на посланика" (2019-2021), където беше във второстепенна роля, на слуга и доверен човек на главния герой (Енгин Акюрек). Тогава Едип Тепели беше около 30-годишен и четох, че бил по-известен като театрален актьор.
Справи се добре, но то и ролята не беше нещо сложно 🙂
Не гледам "Легенда" и нямам впечатления дали Едип се справя добре с главната роля и защо са решили да го сменят (а може би той иска по някаква причина да напусне?) Но така или иначе, на мен също не ми допада особено,  когато подменят във филм или сериал някой актьор, чийто образ вече се е утвърдил и зрителите асоциират филмовия герой с образа на актьора. По-добре е да се появи изцяло нов персонаж, с нова визия, с ново име, нови качества.
Но пък от друга страна, смяната не се извършва по средата на историята, а след нейното относително приключване с края на сезона. И от тази гледна точка, би могло да започне нов сезон, с нов актьор в същата роля.
В киното има подобни примери. Веднага се сещам за образа на Батман, тъй като този филм гледах с детето в кинозала за последно 🙂 Ролята на Батман се е изпълнявала през годините от 8-9 различни актьори, все известни имена, сред които Вал Килмър, Джордж Клуни, Крисчън Бейл, Бен Афлек, а в последния  филм - от Робърт Патинсън.
Вероятно Ибрахим е получил предложение за ролята на Батуга. Но се питам дали е приел, както пишат, защото е възможно и да не е дал още отговор.
А що се отнася до приказния измислен свят на "Легенда", това, според мен, по скоро би привлякло един актьор, който търси разнообразие в изявите си. Ибрахим не е участвал все още в приказни сюжети и си мисля, че би проявил любопитство 🙂

# 381
Здравейте, и аз съм вече във фен групата на Ибрахим Челиккол , изгледах ЧБЛ по тв, изгледах го и с превод, изгледах и Домът.., сега гледам "Птичи полет".Не бях гледала турски сериали от доста време, но ЧБЛ и конкретно двамата симпатяги много ме впечатлиха и се радвам, че отново мога да гледам заедно .

# 382
Здравейте, и аз съм вече във фен групата на Ибрахим Челиккол , изгледах ЧБЛ по тв, изгледах го и с превод, изгледах и Домът.., сега гледам "Птичи полет".Не бях гледала турски сериали от доста време, но ЧБЛ и конкретно двамата симпатяги много ме впечатлиха и се радвам, че отново мога да гледам заедно .

Добре дошла! Flowers Hibiscus

# 383
  • На зелено
Момичета, здравейте!
Чаках с нетърпение излизането на сериала "Птичи полет", даже отначало си мислех, че ще е филм. Пак активирах нетфликс акаунта, само за да го изгледам Blush Някои беше написал "да не се очаква любовта от ЧБЛ" и беше прав. Сценарият, сам по себе си, е доста смислен и ще е жалко да няма продължение, но много зависи и по каква линия ще тръгнат. Тук видяхме едни зрели, с богат житейски опит ГГ. Просто тази зрялост и опитност успяха да я предадат на екрана. Играта им беше изключителна, младата актриса (не й знам името), но това за нея е голям пробив. Химия между Кенан и Лале не видях. Има топлота, близост, доверие, упора, възхита, но не и тази химия и желание. По-скоро Лале изрази чрез играта си, това, което двамата пресъздадоха - приятелска обич/топлота и доверие в другия. Дори, когато бяха по-интимните/любовни сцени с Кенан от хотела, Ибо изразяваше с очите си не толкова копнеж, колкото приятелско доверие. Според мен това успя да покаже и изиграе. И пак според мен, такива са отношенията им с Бирдже в реалния живот. Имало е нещо, останало е неизживяно и с времето се е наместило дълбокото приятелство, което няма пол, а когато разчиташ приятеля си с поглед и си говорите без думи.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 17:01 от Rovaniemi

# 384
Привет, момичета! Flowers Hibiscus
Rovaniemi, в поста си, който поставих в спойлер бях написала да не се очаква любов от типа на ЧБЛ, и то  е ясно защо. В ЧБЛ  ГГ бяха по-млади и там акцента върху връзката им беше друга. В "Птичи полет" Кенан и Ляле са на около 40. За двамата това е колежанската им любов, а на тази възраст обичаш без задръжи, без да си мислиш какво ще стане утре или след години. Живееш тук и сега и искаш да вземеш максимума и  от любовта  и от живота. На 40 човек търси нещо друго, търси стабилност и затова е склонен да направи много компромиси, особено когато е семеен и има и деца, независимо дали сърцето  му бие за друг. Само, че има и нещо такова - човек колкото повече се опитва да наложи контрол, толкова повече нещата му  се изплъзват, и ако продъжи да контролира всичко на сто процента и да се опитва да бъде съвършен и перфектен  във всяко отношение, накрая ще се превърне в "пренавита пружина", която в най-неочаквания момент ще се скъса. Ляле е "на косъм" от това състояние. Според мен онова, което си усетила (аз също го усетих)  между Ляле и Кенан е търсен ефект, за да покажат крехкият баланс, който са си изградили двамата, необходим за да продължат заедно  напред. Само, че точно това равновесие сега е поставено на карта, защото и Кенан и Селим зададоха своите въпроси. На повърхността излезнаха дълго стаявани емоции. Ляле направи своя избор. Върна се при съпруга си, каза на Кенан, че е настъпил момента на  раздяла и в професионалната сфера, като не изтъкна свои доводи, а това, че съпругът й се чуства неспокоен от съществуващото положение. Така излезе, че Селим желае Ляле да прекрати професионалните си отношения с Кенан, не тя. Всъщност идеалният  й свят  започна да се пропуква, първо със сериозни сътресения в работния  и приятелския й кръг. Другото ще бъде в частта  "следва продължение...".

str8, добре дошла! Flowers Rose

Джулс, преди малко прочетох в материал на Бирсен Алтунташ (както я кръстих "клюкарката на Републиката"Grinning), че има промяна в сериала "Легенда"/Дестан. Селим Байрактар, който играе ролята на Алпагу хан, бащата на Батуга, напуска сериала.

https://www.birsenaltuntas.com/dizi/destan-dizisinde-flas-ayrilik/6639/

Предполагам Батуга ще стане новият хан, а ако Ибо влезне в сериала ще вдъхне живот на нов персонаж. Това е моето предположение. Blush
От време на време хвърлям по едно око на "Дестан", горе-долу за да съм наясно докъде са стигнали.

И миналата година името на  Ибо се спрягаше и за "Момичето на прозореца" и за "Самотен вълк", но сведенията останаха без потвърждение, докато в началото на юли не се появи информация за включването му в Чукурова. Така, че ако вземе участие в сериал този есенно-зимен сезон, то ще стане ясно след около месец най-късно. Първо ще научим в кой сериал ще играе, а после ще дадат инфо и за героя му. А най-вероятно през август ще започнат сниките.

Последна редакция: вт, 14 юни 2022, 20:23 от yakut

# 385
За 23 календарна седмица, от 06-12 юни 2022 г., сериалът "Птичи полет" е заел 2-ро място в Топ 10 на Нетфликс, с 18.31 милиона часа гледане. Тук не влиза гледането на сериала, преведен и качен на други сайтове и платформи, което означава, че гледаемостта в действителност е много по-висока 🙂

Бирдже Акалай благодари в инстаграм на зрителите и феновете за високия интерес към сериала.

Забелязва се нова класация на турските актьори в IMDВ към дата 13.06.2022 г.
На първо място по рейтинг е Мирай Данер, която е само на 23 г.(родена е през 1999 г.), но има доста богата филмография, тъй като е започнала да играе във филми и сериали като дете - актьор, от 8- годишна. Браво на момичето.
В уикипедията на англ.език прочетох, че била братовчедка на Арас Булут Ийнемли.

Следват я Керем Бурсин на второ място, Бирдже Акалай, Ибрахим Челиккол, Ханде Ерчел и Джан Яман.

П.П

Добре дошла на Str8!

Rovaniemi Flowers Tulip
Yakut Flowers Tulip
Съгласна съм с мнението ви 🙂

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 00:49 от Juls1

# 386
Прочетох нещо от една от най-големите "клюкарки" на турското дизи, че "Полетът на птицата" ще има втори сезон. Заради изключително високия рейтинг.

# 387
Здравейте! Blush Heart

Малко статистически данни 🙂

Днес, 15.06.2022г., според SOCIPOL, турската система за ежеседмично класиране и измерване на персоналния рейтинг на актьорите, Ибо е заел 1-вото място!

Следващите са:

Другите актьори са по-назад, според рейтинга им в Турция.

Източник:
https://socipol.com/v2/index.php?c=gallery&galeri=socipol_ki … ;p=49#galeristart

Виктория, аз не виждам публикация на Б.А., в която да се говори за втори сезон на "Птичи полет", нито на профила й в инстаграм, нито в личния й блог. Иначе аз също много бих искала втори сезон на филма/сериала Blush
Може ли да дадеш линк или снимка на инфото за втория сезон?

П.п

Г-жа Айпер е показала в инстаграм, че в момента се радва на компанията на сина си Blush

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 19:27 от Juls1

# 388
Привет! Animal Bee
Джулс, много се радвам за рейтинга на Ибо. Дано все така напред и нагоре да върви, а ние да се радваме на хубавите му екранни превъплъщения. Страхотна е снимката и с майка му.  
Очаквах "Птичи полет" да се хареса на зрителите, но не съм очаквала толкова огромен успех. Това е признание за целия актьорски каст, за продуцента, режисьора и сценариста. За пореден път се убеждавам колко  е важен сценария. Великолепната игра донякъде може да "измъкне" филма, но за успеха се изисква  добра концепция чак тогава идва работата на актьора.
Като стана дума за Мирай Данер.Да, започнала е да играе от много малка.  Сериалите, в които е вземала участие са дълги. Не си я спомням в "Приливи и отливи" (Медджезир), а съм гледала сериала. После и в "Един литър сълзи". Много тежка драма. Игра ролята на неизлечимо болно момиче от някакво рядко заболяване, за което медицината няма отговори. За пръв път ми направи впечатление с играта си в  "Ти си моята родина", където игра ролята на по-малката от дъщерите на османски офицер. Но там бяха много добри и Пънар Дениз (сега играе в Присъда, също зверски добра актриса) и Фатих Артман ( "Потърси мениджъра ми" и в "Етос" по Нетфликс).  Загледах един сериал с нейно участие. Казва се  "Черна дъска" (Кара тахта), където си партнира с Фуркан Андъч, но не  е същото. Изобщо не ме впечатли образа й и стигнах до извода, че решаващ е сценария. Същата тази Мирай, която беше с толкова добра и убедителна игра в образа на Аслъ в  "Птичи полет", затова  и с право заема челните места в класациите, в този сериал работи все едно с 20 на 100 от капацитета си.

Виктория, аз също проверих дали има  информация за втори сезон на "Птичи полет". Открих няколко идентични статии, които съдържаха информация за голямата гледаемост и успеха на сериала, но пишеше, че все още не е ясно дали ще има втори сезон. Такава информация засега няма. Бирсен А. нищо не е писала по въпроса.

Последна редакция: ср, 15 юни 2022, 20:43 от yakut

# 389
Нямам време да се връщам да търся, а не смятах, че ще искате да документирам. Не беше от Бирсен А. Но за мен е надежден източник. Ако желаете го приемете. Аз го запомних, защото за мен историята е завършена логично. Хубав ден Ви желая.

Общи условия

Активация на акаунт