Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 85

• 67 366
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
Здравейте момичета!
Ако някоя от вас има нужда от Пролутекс 25 мг. имам налични 5 неотваряни кутии.
При интерес може да ми пишете на лично съобщение!

Успех на всички!  🍀😊

# 661
Здравейте момичета, имам следният въпрос свързан с фонда. Колко безплатни опити за трансфер имам в болница Надежда?
Първият ми свеж трансфер се провали и не се състоя, вторият, съответно беше замразен и неуспешен. Сега ми казаха, че трябва да си плащам за следващите трансферите и ако искам да не плащам, отново да кандидатствам по фонда и да премина през през стимулация. До колкото съм запозната в сайта на фонда пише, че всяка двойка има 3 безплатни свежи и 3 безплатни замразени. Може ли да споделите, ако не съм права за да знам какво да правя?

# 662
Всяка заповед от фонда има право на един свеж (със стимулация) и един замразен трансфер. Ако сте ги преминали неуспешно, пускате документи отново. След като излязат документите, минавате отново през стимулация и свеж трансфер. Ако не е успешен, след това и замразен. И така имате право за 3 финансирания, всяко с 1 свеж и 1 замразен трансфер, като стимулацията при свежия е задължителна. Сумата за свеж е 5000лв, а за замразен 500лв.
Здравейте момичета, имам следният въпрос свързан с фонда. Колко безплатни опити за трансфер имам в болница Надежда?
Първият ми свеж трансфер се провали и не се състоя, вторият, съответно беше замразен и неуспешен. Сега ми казаха, че трябва да си плащам за следващите трансферите и ако искам да не плащам, отново да кандидатствам по фонда и да премина през през стимулация. До колкото съм запозната в сайта на фонда пише, че всяка двойка има 3 безплатни свежи и 3 безплатни замразени. Може ли да споделите, ако не съм права за да знам какво да правя?

# 663
Всяка заповед от фонда има право на един свеж (със стимулация) и един замразен трансфер. Ако сте ги преминали неуспешно, пускате документи отново. След като излязат документите, минавате отново през стимулация и свеж трансфер. Ако не е успешен, след това и замразен. И така имате право за 3 финансирания, всяко с 1 свеж и 1 замразен трансфер, като стимулацията при свежия е задължителна. Сумата за свеж е 5000лв, а за замразен 500лв.

Благодаря M_lady. Но в тези 5000 лв. нали влиза сума за свеж Ембриотрансфер, който реално не се е състоял. Какво се прави в този случай?

# 664
Зависи поради, какви причини не се е състоял. Аз имах подобен случай, откриха ми аденом, който задължаваше отлагане на ЗЕТ с 6 месеца и заповедта ми беше изтекла. Удължиха ми я с един месец и се вместих в нея. Но отново подавах някаква заявление и чаках месец, за да имам отговор. Нали знаете за координаторката на ЦАР в Надежда. Отидете и попитайте на място.

Благодаря M_lady. Но в тези 5000 лв. нали влиза сума за свеж Ембриотрансфер, който реално не се е състоял. Какво се прави в този случай?

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 14:38 от M_lady

# 665
Момичета, видях, че трансфера вече е 500 лв, но не намерих колко струва размразяването на 2 ембриона, да съм подготвена.. Някой запознат?

# 666
Момичета, здравейте! Някоя знае ли колко струва преглед при д-р Цветков? Как протича птрвоначалния преглед, ще минаваме ин витро, ясно е, но нещо специфично, което да питам сеате ли се?

# 667
Момичета, видях, че трансфера вече е 500 лв, но не намерих колко струва размразяването на 2 ембриона, да съм подготвена.. Някой запознат?
Здравей, миналата седмица за 1 ембрион дадохме почти 900 лв

# 668
  • София
Здравейте! По двата въпроса по-горе: първо за ЦАР, ако се кандидатства, аз лично от сайта има знам, че двойка с репродуктивни проблеми има право на до 4 опита включително (т.е. 4 пъти стимулация, свеж и замразен трансфер). Правилно може да се обърнете към координатора в Надежда, но според мен просто проверете на сайта на ЦАР или се обадете и питайте за Вашия конкретен казус - има уж дадени някакви стационарни телефони за връзка.

По втория въпрос за цената за размразяване - аз за трансфер и размразяване (500+300) дадох наскоро 800 лв., друг е въпросът, че след ЗЕТ се оказа, че имам изписани медикаменти за над 600 лв., за което никой, разбира се, не беше сметнал за необходимо да ме предупреди предварително. Нищо, ние с тия заплати с България си ходим с ппо няколко хилядарки в джоба всеки ден, пари за семки са това... 😂🤐 Карай. На всичко съм готова, само да има щастлив финал... 🙏🤞

# 669
Трансфера е 500 лв
Размразяването 300 лв
Успех

# 670
За съжаление е така с парите. Първия ми опит инвитро, финансиран от ЦАР за 5000лв, дадох отгоре още 2000лв. Лекарства, разни изследвания, които не са покрити. Това беше преди 4 години. След това спрях да ги смятам, че е страшно, като теглиш финално чертата. За щастие моя трети опит беше успешен и от неделя съм в 8ми месец, почти на финала. Да не ви споменавам за какви пари става въпрос след това. Повечето неща купихме на намаления, някои ще ни дадат и приятели и пак сметката е над 3000лв. Раждането в Надежда е отново около тази сума.....Ами да имаш дете в България си у лукс, от където и да го погледнеш. Но само да сме здрави, пари все някак се изкарват.
Здравейте! По двата въпроса по-горе: първо за ЦАР, ако се кандидатства, аз лично от сайта има знам, че двойка с репродуктивни проблеми има право на до 4 опита включително (т.е. 4 пъти стимулация, свеж и замразен трансфер). Правилно може да се обърнете към координатора в Надежда, но според мен просто проверете на сайта на ЦАР или се обадете и питайте за Вашия конкретен казус - има уж дадени някакви стационарни телефони за връзка.

По втория въпрос за цената за размразяване - аз за трансфер и размразяване (500+300) дадох наскоро 800 лв., друг е въпросът, че след ЗЕТ се оказа, че имам изписани медикаменти за над 600 лв., за което никой, разбира се, не беше сметнал за необходимо да ме предупреди предварително. Нищо, ние с тия заплати с България си ходим с ппо няколко хилядарки в джоба всеки ден, пари за семки са това... 😂🤐 Карай. На всичко съм готова, само да има щастлив финал... 🙏🤞

# 671
Момичета, някой може ли да ми каже как протича първия преглед за установяване на бременност. Човек си мисли, че с положителния тест вече всичко ще е наред, а то започват още по-големи притеснения. Трансферите ми бяха на 23.05 на един тридневен и 25.05 на един 5дневен бластоцист. На 4.06 видяхме двете черти. Края на тази седмица трябва да съм на преглед и не мога да си намеря място. Много по-спокойна бях докато чаках резултата. Предполагам първите прегледи са при репродуктивния специалист, а след това си се записваме на женска консултация? Дават ли снимка на първия преглед или само установяват има или няма бременност?

# 672
Зависи поради, какви причини не се е състоял. Аз имах подобен случай, откриха ми аденом, който задължаваше отлагане на ЗЕТ с 6 месеца и заповедта ми беше изтекла. Удължиха ми я с един месец и се вместих в нея. Но отново подавах някаква заявление и чаках месец, за да имам отговор. Нали знаете за координаторката на ЦАР в Надежда. Отидете и попитайте на място.

[/quote
Благодаря ще се чуя с нея. На теб ти пожелавам успех. 🙂
Все пак какдидаъдтвам на ново и какво става с останалите ембриони, като аз пак трябва да премина през стимулация.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 18:34 от neli 02

# 673
На 4.06 видяхме двете черти. Края на тази седмица трябва да съм на преглед и не мога да си намеря място. Много по-спокойна бях докато чаках резултата. Предполагам първите прегледи са при репродуктивния специалист, а след това си се записваме на женска консултация? Дават ли снимка на първия преглед или само установяват има или няма бременност?

Честито!
Ранната бременност до към 12та седмица се следи при репродуктивния лекар, после ЖК.
На мен ми дадоха снимки на първите два прегледа.

Последна редакция: пн, 13 юни 2022, 19:55 от Одри ♡

# 674
Дали след биопсии има забрана за контакти, ако някой знае? Бях намислила да попитам, но докато се облека, док изчезна. Те действат ли и като надраскване, или вземането на материала не е чак толкова инвазивно? Преди надраскване правихме при хистеро.

Общи условия

Активация на акаунт