Извънземните ли ще са следващото шокиращо разкритие?

• 8 988
  • 160
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Не е задължително извънземният живот да е на планети подобни на нашата, нито да се поражда от същия тип случайност. Вселената е огромна, а може и да не е само една, кой знае? Няма как да сметна каква е вероятността да има живот извън Земята, но все пак смятам, че тя не е нулева.
В "Пътеводител на галактическия стопаджия" имаше една идея, че Вселената е толкова голяма, че всяко нещо, което човешкият мозък може да си представи, някъде съществува под формата на живо същество.

# 31
Има ли някой, който наистина мисли, че сме сами във Вселената?
Видях как летят юли 2018, София, към Витоша, движиха се много бързо, успоредно и в синхрон, променяха формата, заедно летяха, заедно изчезнаха.
Имам и клипче. Не мисля, че са са самолети или летящи фенери.

Може и да съм се заблудила с тези летящи кълба, но твърдо вярвам, че не сме сами.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 02:42 от CasaDelSol

# 32
Тези кълба бяха на Мъск, писаха.

# 33
Тези кълба бяха на Мъск, писаха.

Може ли линк? 2018 не съм чела за Мъск.

# 34
Съжалявам, по памет, помня че се разискваха , редица светещи тела над Витоша. Имаше някаква мисия да изпълнява Мъск. Писаха ,сигурна съм, че четох.
Не знам как да намеря линк.
https://www.spisanie8.bg/%D0%BB%D1%8E%D0%B1%D0%BE%D0%BF%D0%B8%D1 … %D0%B8%D1%8F.html

Имало как, стига да иска човек. За 2020 се отнася, но има много статии за други случаи и  явно редовно минават там чинии. Светещи обекти ,пък какви са - мистерия и  слухове.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 03:54 от Бор_яна

# 35
Традицонно темата ще се разводни със скандал колко тъпи сме, щото вярваме в извънземни и ще я заключат. Може ли да не се стига до там?

# 36
Аз също съм на мнение, че има други форми на живот. Вселената е необятна и възможности за развитие на разумни същества е много вероятна. Може би огромните разстояния са пречка за комуникация. Ако нашата планета е посещавана от извънземни, това означава че са много по-напреднали от нас, а каква е причината да не са влезли официално в контакт можем само да гадаем.

# 37
Жул Верн  отдавна се смята за предсказващ бъдещето. Много от написаното се случва, сякаш някой му нашепвал идеите - гост от бъдещето или извънземен?
Никой не е категоричен, дори да има вярно  и следи, доказателства дори, не са достъпни официално.
Но  винаги има зрънце  истина като във романите на Жул Верн. Не точно същото ,но прототипите  са верни.
Та извънземните  може да се окажат истина, да са в кухата Земя ,както се  предполага, или на кораб в Космоса. Или на летяща чиния над града ни. Толкова много книги ,филми, статии във  вестниците има.
Но не сме пипали ,това  е.
И Бог никой не е виждал и пипал, но толкова хора вярват в него.
Би било загуба на ресурси, ако сме единствения разум във вселената.
Но другите може да са изградени от несъвместими  за нашата  Земя, че и Галактика материали.
И всеки вярва в каквото поиска, което му е близо, не би трябвало да излезе  разпра и закриване на темата.
Все пак изтича информация за  създаване на космически оръжия, има кой да вярва в нуждата им.

# 38
Както филма Маджестик 12, също има интересни разкрития.
Днес мисля да изгледам документалния филм. Аз съм боса по темата, сега покрай почивката бяхме в компания на запалени и така прихванах и аз Blush

alex_bg, мен не ме притеснява, че мислиш, че сме най-напреднали. Много хора около мен са на същото мнение, но все пак как си обясняваш древните строежи като пирамидите например? Nazca линиите, Stonehenge, Teotihuacan, Sacsayhuaman...

ПП И едно от най-интересните забравих, фигурите на Великденския остров.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 09:13 от Анонимен

# 39
Alex i Bigcity,нямам намерение да ви уверявам дали съществуват или не!Но не се мислете за най-големите умове!Разбира се във всяка тема има по няколко хейтъра,разбираемо е че сте тук!

# 40
Кое беше последното шокиращо разкритие, че съм го пропуснал?

# 41
Преди началото на 2020 ако някой ви беше казал, че ей сега нов, коварен вирус ще излезе от прилеп/ лаборатория, ще завладее света, ще предизвика пандемия, светът ще спре в тотален локдаун и маските и онлай обучението/ работата ще станат ежедневие, дали щяхте да повярвате?
Аз не, със сигурност.
Аз пък си го очаквах. Не точно през 2020, но вероятността беше голяма. След като многократно се е случвало в историята значи шансовете са големи. А нарастването на човешката популация и бързите транспортни връзки още повече увеличават шансовете.

Колкото до извънземните. Звездите във вселената и планетите около тях са неизброими, но по-голямата част от тях са негодни за възникване на живот. На Земята са минали милиарди години преди да се появи живот. Голяма част от звездите живеят много по-кратко. След като се зароди живот той изобщо не е нужно да бъде разумен, от стотиците хиляди живели и живеещи видове на Земята съвсем малко имат някакъв интелект, а такъв интелект, че да построим цивилизация имаме само ние. Другите видове съвсем спокойно си живеят разчитайки на прости инстинкти.  А въпреки, че сме построили цивилизация интелектът ни не е чак толкова висок, че да научим да пътуваме извън нашата слънчева система преди да сме се самоунищожили. Дори не включвам вероятността някакъв природен катаклизъм или епидемия да срине цивилизацията и да ни върне назад ако изобщо оцелеем. При извънземните важат същите неща. Накрая ако все пак някоя извънземна цивилизация овладее междузвездните пътувания шансовете да намери баш нас са нищожни. Че ние дори радиосигнали излъчваме съвсем отскоро и те са толкова слаби, че надали се разпростират по-далеч от границите на слънчевата система. Може би единствено електромагнитните импулси от ядрените взривове ще достигнат по-далеч, но шансовете пак са малки някой да ги засече. За да се сблъскаме с извънземна цивилизация трябва да се научим да летим между звездите и да колонизираме поне някакъв околен регион от галактиката ни, че да станем по-забележими.

Може ли линк? 2018 не съм чела за Мъск.
https://www.google.bg/search?q=starlink+satellites&sxsrf=APq … ih=1307&dpr=1

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 10:19 от The_Third

# 42
Тука такава дискусия е лековата, но на който се занимава и се интересува от съвременни физика, химия, математика, биология, както и някои други науки му е ясно че не може да се отхвърли нищо такова.
Още нещо - тъй наречените екстрасензорни възприятия ( и всичко около тях ), както и разни други паранормални способности, и свързаните такива с пространството и времето, не противоречат в общи линии на съвременната наука. Даже повечето от тях могат да бъдат доказани чрез нея.
Просто трябва да се чете , и да се учи, и то много по-задълбочено отколкото в училище или университет. Оттам нататък на човек му става ясно че много неща е невъзможно да бъдат, открити, изучени и изяснени.
Само да кажем за ограниченията които са присъщи за който и да било човек - физически, интелектуални и т.н. Който не го осъзнава може би блаженства във ежедневното си неведение, и може да бъде истински щастлив.

# 43
как си обясняваш древните строежи като пирамидите например? Nazca линиите, Stonehenge, Teotihuacan, Sacsayhuaman...

ПП И едно от най-интересните забравих, фигурите на Великденския остров.

да си представим свръхразвита технически цивилизация, която някак си преодолява огромните междузвездни пространства (за междугалактически не смея да си представям все още), идва на нашата планета и какво прави?
строи пирамиди? каменни структури? с каква цел?

# 44
Пирамидите съвсем не са загадка. Около тях е имало цял град обитаван от хората, които са ги строили.

Общи условия

Активация на акаунт