Как спестявате в ежедневието?

• 66 582
  • 1 486
  •   1
Отговори
# 1 065
Според мен спестяването с готвене у дома идва от това,че в добрия случай имаш за повече от едно хранене. С една супа и основно ние се храним два дни,и правя винаги по нещо друго като баница,солен кекс и тн за междинно,ако не ни се ядат манджи или пък да има за закуска. Ние също поръчваме храна понякога, но моя мъж с една пица не може да се наяде,винаги поръчваме допълнително неща и заминават по 70лв за една вечеря. Лятото хапваме доста навън,но и повече излизаме като цяло през лятото.

Последна редакция: нд, 26 яну 2025, 19:32 от Karina-88

# 1 066
пакет спагетите в България са поне 2 пъти по-скъпи от пакета в Германия. Същото за консервите. За каймата не мога да кажа .
Т.е. не знам как спестявате.
Aз лично с мързел. Т.е. не се хващам на много скъяи неща и амбициозни проекти.

А колко струва 1 пакет спагети в Германия? Аз лично не мисля, че е по-скъпо в България. Не съм купувала скоро, но пакет спагети 500 гр и то италиански спагети ми излезе около 1,50 лева. Къде по-евтино от това?
Къде ги намери? Аз не съм виждала такава цена в бг .

# 1 067
  • София
В италианските големи магазини (знаете кои са), най- висок клас паста е до 2.80лв, има и значително по- евтина. Брашно 00 също е евтино.
Най- качествени домати пасата рустика - 2 лв.
Те са основа за всичко, италианец с пресни домати пица няма да ти направи никога.
Половинка мляно месо е 8 лв, качествено българско. Лук, чесън, морков целина - лев, два и за 15 лв паста за четири човека е повече от чудесно.

Храната вън е скъпа, да не кажа и със съмнително качество за рандъм кръчмета.

Ям от две места, но едно ядене си е около 10- 12 лв без екстри. Това за мъж си трябва и супа, питка, напитка, салата и си отиде на 25. То, само с мъже ям, такъв ми е района, де.
Но храненето извън дома си е по- скоро разточителство, отколкото изгода.
Само за пица бих се съгласила, че ми е по- скъпа вкъщи.

# 1 068
пакет спагетите в България са поне 2 пъти по-скъпи от пакета в Германия. Същото за консервите. За каймата не мога да кажа .
Т.е. не знам как спестявате.
Те че някои неща са 2 пъти по-скъпи тук, така си е. Но пък трудът ни се заплаща често 2 пъти по-евтино отколкото в Германия... та не е и много до избор дали да се пести.

# 1 069
Всъщност вече изобщо няма да е чудно,ако се окаже че в България яденето вкъщи струва толкова,колкото в ресторант! Направо за "Гинес" е България...

# 1 070
natka ти абсолютно ли си сигурна за заплащането?

# 1 071
Макар да е скъпо, готвенето е пъти по-евтино от готовата храна. Че то за три зелеви сарми ми взеха 12 лева...
В София преди две -три седмици-три парченца пилешки пържолки с малко картофена салата и 22 лв.

# 1 072
natka ти абсолютно ли си сигурна за заплащането?
Не, не абсолютно, разбира се, не разполагам с достатъчно данни за да е така... а и не съм убедена че е само 2 пъти разликата, честно казано. Но ако намериш някой там който работи за 500 евро на месец на пълно работно време, ми го покажи да го видя и аз. Защото тук минималната заплата е толкова и не, изобщо не са имагинерни а има наистина хора които работят за толкова.

# 1 073
Ами ние двата почивни дни изкарахме с едно пиле почти 2 кг една млечна салата, домашни пържени картофи  и ориз със зеленчуци и  торта. Около 40 лв с хляба. Готвих в петък вечерта и днес на обяд.

# 1 074
  • София
В италианските големи магазини (знаете кои са), най- висок клас паста е до 2.80лв,
Кои са? Оня ден купих Молисана за 3лв от Кауфланд

# 1 075
  • София
Виа Тракия и същия в Надежда май беше.
Точно Молисана е до тази цена, Барила е по- евтина.
Аз там за паста ходя основно, има видове, които ги няма в другите магазини, просеко, гуанчале, прошуто, сирената, душ гел и разни други неща, които са ми на оферта и с дълъг срок на годност.

# 1 076
Е, ама горивото до Виа Тракия не е безплатно.
В Лидл най-простите спагети Барила са 3.29.

# 1 077
  • Между гори и планини
Аз открих една марка свински бузи, точно като италианските. Но много по- евтино, защото са български. От миналата година си купувам и замразявам, че ги няма целогодишно. Слагам в каймата за зелеви сарми, голяма вкусотия става

# 1 078
  • София
Аз съчетавам честите ми пътувания с пазар, но ми е цел качеството, освен цената.
Ми, 6-8 лв е пакет във Фантастико и нямам избор, за доматите също толкова давам. Брашното 00 е на двойна и тройна цена, семолината също.
Много потребявам и за мен си струва.

# 1 079
Утре съм в София и май на връщане ще си по напазарувам от италианския, нищо че бях миналата седмица в Италия и си домъкнах някои глезотийки.
С ММ фастваме от месец+, само вечеряме. Това ми спестява половината от месечния бюджет почти 😊
Ще го видя колко ще издържи, ама за момента доста добре се получава 😁 един джолан го джвакаме 3 дни, даже гости имахме снощи... иначе за ден щеше да в заминал.

Общи условия

Активация на акаунт