Раждане в АГ Варна

• 31 897
  • 398
  •   1
Отговори
# 150
Аз бях сега края на февруари на 6тия етаж. Леглото не е най-неудобното на което съм спала 😄 Не знам, на мен лично ми беше добре. Правен е ремонт на 6тия етаж. Нямам снимки, но мога да кажа че е боядисано. Банята и тоалетната е обновена, всеки ден една жена минаваше да мие стаите. Но е много топло, особено вечер и сутрин едва се диша понякога. За държанието мога и аз да кажа, че едни са добре и обръщат внимание, други са много отвеяни или отвръщат с "ами така е, това е нормално" (поне при мен за кърменето така ми отговаряха... ем не беше нормално 😄 после разбрах от акушерката на моя АГ). Аз не плащах за стая да съм сама, но така се случи че нямаше много родилки с мен и си бях самичка в стаята, даже бях единствена изписана за деня.

# 151
  • Вестерос
На мен все ми казваха "Първо детенце е нали" и "Спокойно мамче" Grinning

# 152
Tiffany А, помниш ли дали двата комплекта пелени трябва да са стандартно изпрани и изгладени, или държат да са неразопаковани и да си ги дезинфекцират в АГ?

# 153
Tiffany А, помниш ли дали двата комплекта пелени трябва да са стандартно изпрани и изгладени, или държат да са неразопаковани и да си ги дезинфекцират в АГ?

Само да кажа, на мен въобще не ми ги поискаха тези пелени 🤔 Аз ли не разбрах при раждането че трябва да им ги изкарам или какво стана... Останах си с тях както ги бях изпрала и изгладила. Като къпаха детето само ми казаха да приготвя пелена или хавлия, ама аз имах хавлия и направо с нея.

# 154
  • Вестерос
Взех едни на Лорели мисля, че бяха. Вътре са голяма и малка бархетна и голяма и малка тензухена. Около 10 лв. комплекта. Изпрах и ги изгладих.
Единият комплект ми го искаха за бебето, докато е при тях. Искаха да им подготвя предварително торба с нещата за бебето- пелените, мокри кърпи, 10 памперса, две,три еднократни подложки. Взеха торбата преди секциото. Върнаха ми мокрите кърпи, като я донесоха в стаята.
Другият комплект го ползвах аз в болницата. С голямата бархетна я завивах на два ката, че както споменах много топло беше, а в кошчетата имаше по-дебели памучни одеялца. Още си ги ползвам даже. Момичето, с което бях не беше купила, искаха ѝ, че ѝ донесоха, тя ги пра с бебешки сапун на място.

# 155
Много благодаря за информацията.

Доколкото виждам в сайта на АГ, има 2 опции за самостоятелна стая (каквато предпочитам аз), но дали и на етаж 6 баня/тоалетна се дели с други стаи? И като цяло ако разликата е само в климатика и всичко друго е почти идентично, то 40 лв. разлика могат да се спестят.

Ако има някакви други разлики - споделете. Сравнено с други болници, сайтът на АГ е супер оскъден откъм снимки, а и вече не организират "Ден на отворените врати" и съвсем няма от къде да види човек.

# 156
На страницата на АГ във фейсбук следяхме всеки ден за "Ден на отворените врати". В началото на годината публикуваха 2 или 3 пъти събитие, но с много кратък срок за реакция. Принципно са доста натоварени, така че това е нормално. За едната презентация успяхме да се запишем, водеше се от акушерка от АГ, имаше възможност да се задават въпроси, доволни сме: https://www.facebook.com/AGHospitalVarna?locale=bg_BG
Каквото запомних от представянето:
    и шести, и седми етаж се водят ВИП, но са различни;
    на седми етаж предродилна, родила, операционна са на етажа и няма особено разхождане;
    на седми етаж има възможност да се плати за услугата "присъствие на бащата", което за щастие не е като по филмите. Таткото може да влезе с теб в стаята, преди да влезеш в предродилна. После културно си изчаква в коридора /или стаята, не помня/, не се бута там, където няма работа, показват му бебето накрая.
    и на шести, и на седми етаж две стаи делят една баня;
    мъгла ми е дали за ВИП етаж трябваше да имаш непременно избор на екип. Понеже аз имах проблеми, ще съм с избор на екип и другото ми изскочи от главата.
Така и не сме решили къде бихме искали да бъдем. Сигурно на момента ще питаме какво има свободно и ще решим.
Доста подробна беше презентацията, но това ми е останало в главата.

# 157
  • Вестерос
Много благодаря за информацията.

Доколкото виждам в сайта на АГ, има 2 опции за самостоятелна стая (каквато предпочитам аз), но дали и на етаж 6 баня/тоалетна се дели с други стаи? И като цяло ако разликата е само в климатика и всичко друго е почти идентично, то 40 лв. разлика могат да се спестят.

Ако има някакви други разлики - споделете. Сравнено с други болници, сайтът на АГ е супер оскъден откъм снимки, а и вече не организират "Ден на отворените врати" и съвсем няма от къде да види човек.

На шестия етаж са две стаи с общо коридорче, обща баня и обща тоалетна.
Ако си на шестия етаж, раждаш на втория, там има стажанти и студенти. На вип етажа няма студенти и там е родилна зала за вип етажа.

# 158
Благодаря за отговорите!

А колко време след раждане носят бебетата в стаята при майките?

Запозната съм, че след секцио (не съм сигурна след нормално как е - поправете ме ако греша) има 24 часа престой в интензивно отделение, където е и първоначалното раздвижване, т.е след операция, най-рано след ден носят бебето при майката, но съм чувала и след 2, дори 3 дни.

# 159
Аз бях секцио, същия ден ми донесоха малката да я видя. Понеже бях сама в реанимация, не знам дали ми я донесоха защото бях в доста добро състояние или си е практика. Родих в събота рано сутринта (към 7:00), в неделя ме качиха на 6тия етаж и чак в понеделник ми донесоха после детето 🤔 Снаха ми преди близо две години бе пак секцио, и каза че идвали да я питат дали иска да ѝ донесат детето същия ден или не се чувства физически здрава да се справи, но при мен не дойдоха... Като цяло се чудя дали не бе защото е неделя, понеже него ден и нямаше много движение по етажа.

За естествено мисля че същия ден го носят на майката.

# 160
  • Вестерос
Може и да е по-малко при секцио. Просто зависи в колко часа ти е. Ако си в 9 сутринта, да ще са 24 часа. На другия ден те раздвижват около 8 сутринта и те местят в стаята. Но ако си след обед, ще е по-малко времето. Бебето го носят за малко в реанимация да го видиш около 16 часа.

# 161
Здравейте , мами! Имам въпрос към момичетата раждали естествено в АГ - решихте ли да се възползвате от епидурална упойка?

# 162
Не съм родила естествено, понеже започнаха да падат тоновете, но преди това реших да говоря за упойка, нямах избор на екип. Анестезиологът каза, че няма проблем, но докато се разберем и ме преместиха в операционна

# 163
Здравейте.
Има ли бременни и родилки ,които са с тромбофилия ?Към кой лекар сте се насочили?Как процедират с кръворазреждащи лекарства ?Ако някоб може да сподели опит и мнение.Благодаря

# 164
Здравейте.
Има ли бременни и родилки ,които са с тромбофилия ?Към кой лекар сте се насочили?Как процедират с кръворазреждащи лекарства ?Ако някоб може да сподели опит и мнение.Благодаря
Мен ме пратиха на генетик Константинова в Терапията, тя назначи терапията.

Общи условия

Активация на акаунт