На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 38

• 71 869
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Бензинът вчера беше около 19л +/- няколко куруша. Бързо минахме границата на отиване, въпреки че ММ очакваше народът да се е юрнал натам. На връщане, малко повече, но пак сравнително бързо. Мигрос и в Одрин (Ераста) беше доста опоскан. Но ние отидохме чак към 15ч и явно нашите хуни бяха минали преди това 😁 Исках да отидем в големия до Марги, но детето вече беше пощуряло и избрах мола, за да може да вършее с баща си, докато ние с баба му сме в супермаркета. Взех кутии стъклени - една малка с клипс капак на Пашабахче и една по-голяма с обикновен капак на някаква друга марка. Само такива имаше. При следващо ходене, ще гледам пак за още. Взех един омекотител на АБС (бял бебешки), много ми хареса миризмата. Преди знаех от турци, че марката е добра, но дали остава аромат, някой има ли впечатления? Зехтинът на Комили беше на промоция, излизаше около 7лв и нещо литърът, опаковка от 2 литра (съзма), та взех. Иначе обичайните неща. А, и аз взех от там една малка тенджерка, подобна на показаната от Бим. В последния също се отбихме. Взех от тубите им олио по 5л, дали е хубаво? Не съм досега.
Олиото е хубаво. И ние преди 2 седмици взехме. На каква цена го купихте?
Тогава беше 116 лири марка Biryağ.

# 421
Да ви споделя и аз за нашето пребиваване в Одрин-спахме 2 нощувки в Плаза хотел зад Ераста.Цената беше 81€ за двете нощувки + закуска.Като цяло е ОК-стаите са доста просторни и чисти,персонала е много любезен,има закрит и открит паркинг.За закуската не мога да кажа,защото и аз и ММ не закусваме.Искахме кафе еспресо,но ни обясниха,че машината е развалена,та пихме турско(не ни харесва,ама като няма друго Sad ).
Целта на пътуването ни беше обзавеждане на апартамент.Първия ден обходихме мебелните магазини на изхода от Одрин по стария път за Истанбул,както и няколко магазина за бани.Изводите са,че цените на мебелите са доста надути.В единия магазин жената ни обясни,че декември заради срива на лирата даже са спрели да работят за 15 дни и заради инфлацията собственика е изгубил над 150 000 лири.Иначе за баните търсихме конкретна тяхна марка за санитария : Creavit -намерихме в два магазина и цените са доста по-ниски от БГ.На Грое например цените са направо в евро и са по-скъпи от БГ.Та първия ден събрахме оферти и на следващия се отправихме към Бабески.На центъра има магазин за мебели на 5 етажа(Конгур се казва).Купихме всичко,което ни беше необходимо -ъглов диван,маса с 4 стола,тв шкаф,лежанка и две легла с матраци по 1,20/2,00 м.(срещу магазина за мебели на същите собственици има и магазин за легла и матраци).За сравнение за същите неща в Одрин ни искаха 2000 лв. повече.
От там ни опътиха към магазин за бани в Люлебургас.Намерихме го,но беше пълно с българи,работещите вътре говорят български и цените бяха надути.
В крайна сметка набелязахме какво ще купим за баните от Одрин.
Направи ми впечатление,че никъде не искат да правят отстъпки,независимо че оставяш доста сериозна сума.Също така за мебелите за баня продават всичко комплект -шкаф с мивка,огледало и още някакъв шкаф.Ние много харесахме една мивка с шкаф,но ни отказаха да развалят комплекта и казаха,че не може и да поръчаме само мивката с шкафа.
Иначе относно храната - единия път обядвахме на центъра в Айдън (май така се казваше популярния ресторант за дроб и кюфтета).Не бяхме ходили от няколко месеца и установих,че са открили ново заведение точно срещу старото,но по-просторно и на няколко етажа.Първата вечеря беше в Айчичек до Ераста -много ни харесва там.Втората вечер бяхме в един ресторант до хотела -Асма-също с много вкусна кухня.А в Люлебургас ядохме уникално вкусни лахамджуни в едно малко заведение.Приготвят само това-собственикът си прави сам тестото и е невероятно.Пече ги на пещ и се получават приказно вкусни.
Последния ден сутринта бяхме в 5М Мигроса - направи ми впечатление,че нямаше почти никакви промоции на перилни-единствено Юмуш омекотител беше на промоция.Не че не напълнихме пак количката,но останах леко разочарована.
И имам един въпрос от къде мога да купя много плътни и пухкави луксозни халати за баня?
Обиколих всички магазини в мола,на главната,но са все едни тънки.Искам 800 гсм,а намерих само не повече от 400 гсм.
Благодаря!
Все едно аз съм минавала по същия път. В края на февруари бяхме с 2 нощувки. Този хотел Плаза не го знам. Отседнахме в Дуван близо до Ераста. Главно обикаляхме 50 магазина за мебели. Има магазини кито предлагат безплатна доставка до "вратата", но цената разбира се е включена. Бях си набелязала мебели на Белона. И те са скъпи, транспорта който ми предлагат още повече.
Тръгнах и аз за Бабаески. Голям магазин, попаднахме на учтива продавачка. Цените обаче не бяха по-ниски от Белона а нямаше как да съчетая нещата за хол-трапезарията. Не ми направи хубаво впечатление, че имаше храна навякъде. Т.е. персонала огладнял, седнал на маса - в случая точно от комплект, който аз бях харесала. В последствие на още едно място така. Не мога да приема, че в 5етажен магазин не могат да си обосоят стая за хранене. В магазина има много хубави големи картини, които биха допълнили интериора. Транспорта от магазина в Бабески е изключително приемлив като цена - 200-300 лв за много неща до далечна точка в България. Междувременно ми звъннаха от Одрин-Белона за транспорт 500 лв. Предвид, че съм от по-далечен град склонихме и поръчахме оттам.
 Люлебургас на околовръстното също има 5-6 големи мебелни магазини. И там се намират хубави неща на по-добри цени от Одрин. Предлагат и транспорт На 99% съм сигурна, че транспортните услуги се предлагат от едни и същи хора за Одрин, Бабаески. Люле.
В Люлебургас отидохме в магазина Одрин Япъ Тасаръм. Очаквах да е голям и с голям асортимент магазин за обзавеждане за баня. Няма кой знае какво като асортимент Любезен Али, който ми продаде шкафче с огледало за баня и смесител + душ на Grohe. Каза, че ги разпродават и няма да поддържат марката. В сравнение с Одрин цената беше по-добра. Срещу него магазин е Лахмаджуна, който не трябва да се пропуска.
Най-хубавото беше, че ходих сряда-четвъртък-петък. В петък направо беше ужас. През седмицата е чудесно решение да се ходи.
За кулинарния туризъм съм доволна - Лахмаджун от Люлебургас, от Одрин Мадо прекрасно Кюнефе (вече само от там) и трилече. Айдън традиционните кюфтенца и джигер. Зад Марги леко настрани си имаме едно заведение - хем супер евтино хем супер вкусно - супа мерджимек, лахмаджуни, кебапи. Ако имате интерес ще потърся локацията. Със сигурност пропускам вкусотии.
Цените са супер нагоре - плочки които декември купих за 180 тл, сега купих от същите за 280 тл. Сигурна съм, че и мебелите тогава са били на супер цена, ама какво да се прави.

# 422
  • Варна.
Аз сега смених моя, върнах стария като получих новия. И това ме наведе на един въпрос...имам безсрочно пълномощно за един автомобил. Там фигурират ли данни от паспорта и трябва ли нещо да променям? (не е при мен в момента и не мога да видя...)

Паспорта е документ за чужбина.
В страната се използва личната карта, в този смисъл предполагам, че в пълномощното са данните от личната ви карта.

# 423
Здравейте, искам да попитам какъв спрей за гърло бихте препоръчали да си взема и всякакви такива противовирусни неща. От кои сте останали доволни. И кои супермаркети предпочитате за пазаруване. Благодаря Simple Smile

# 424
Здравейте, да попитам има ли ограничения за някакви продукти които не може да си купим и внесем в БГ. Като изключвам акцизните стоки, само за хранителни питам?

# 425
  • Mostly in my mind
Месо и млечни

# 426
  • Пловдив
От супермаркетите-започвам пазаруването в Bizim,но преди него съм "разгледала" Carrefour,BIM и Onur също не ги пропускам,понякога влизам и в Migros,последният път(преди месец) в Чорлу влязох и в File-хареса ми.

# 427
  • Димитровград
Здравейте, искам да попитам какъв спрей за гърло бихте препоръчали да си взема...
Аз купувам тези:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 07 мар 2022, 20:53 от papaone

# 428

Тоест ако си купим сирене, кашкавал, масло ще ни го вземат на границата?

# 429
Въпрос на късмет, но са в правото си не само да конфискуват стоката, но и да ви глобят.

# 430
Знам, че по два броя от продукт на човек не са проблем за хранителни и битови стоки за домакинството!

# 431
Здравейтеее, пак съм тук да питам- някой купувал ли е прежди от Одрин в скоро време и как стоят нещата с това там, и правят ли проблеми на границата за броя чилета и т.н. Sweat Smile

# 432
Препоръчаха ми къна от Одрин.В кутията имало пакет с билки.Някои купувал ли е?Къде да търся за да си купя?Ако някои е взимал и има можели снимка.Благодаря.

# 433
Препоръчаха ми къна от Одрин.В кутията имало пакет с билки.Някои купувал ли е?Къде да търся за да си купя?Ако някои е взимал и има можели снимка.Благодаря.
Вземала съм къна от покрития пазар но беше насипна. Може да проверите там.

# 434
Насипна на пазара съм виждала.Тази била в кутия ,имало пакет с билки ,балсам и ръкавици.

Общи условия

Активация на акаунт