Качествена дограма - 3

• 48 096
  • 738
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, нашата дограма се проточи , дайте мнения ако трябва да избирате между Алуминиева Етем 75 или Пвц Рехау Синего (три уплътнения, топъл дистанционер) , какво бихте избрали? Цената се оскъпява с едва 12 процента. Имаме големи витрини и прозорци, които в случай на слагане на Пвц-то, трябва да цепим.

# 631
  • Пловдив
Вики ,заради големите остъклявания категорично давам глас за  Етем .Виждам ,че и повечето къщи ,проектирани от архитекта ни ,залагат на него . Много малко отстъпва по топлоизолационни качества ,пресметнато на цял прозорец ,но е много по-устойчиво и дълготрайно решение .На моменти съжалявам ,че не се отпуснахме повече средства за Етем Е75 ,но оскъпяването тогава бе 45% .
Статичните ПВЦ прозорци не са проблемни ,но големите отваряеми изискват редовен реглаж ,особено южните  .

# 632
И от мен глас за алуминия в този случай. ПВЦ и с дебела армировка се гъне. Аз още чакам КН да ми сменят една скъсана панта на голяма ПВЦ врата, която беше се изкривила на дъга.

Относно спукани стъклопакети, нашите ги кантираха, за да са по-устойчиви. Имаме опит с паравани за баня, които са кантирани и стъкла, които не са, и определено кантирането ги прави много по-устойчиви.

# 633
Ние пък имаме опит с алуминиева врата на южен вход и лятото понякога задира вратата и се отключва и заключва трудно , но зимата пък трябва да се пренастрои пак, защото пък не сляга добре и духа. Т.е. или лятото я търпиш или зимата или непрестанно пренастройваш.
Затова сега направихме на две места пвц всичко и сме доволни. На двете места заместихме масивни дървени.

# 634
Няма ПВЦ, което изложено на ЮГ да не се гъне и деформира, да не говорим как го скапва слънцето. Нашето затова защитихме външно с алуминий, поне да не му мисля покритието. Тя алуминиевата врата може да има нужда от реглаж, но материалът не страда така от слънцето и носи на голяма тежест!

Последна редакция: пт, 05 яну 2024, 16:53 от drago_2008

# 635
Ами ние нямаме проблем.

# 636
Ами ние нямаме проблем.
Вашите витрини 3х2.50 метра ли са и за не засенчен юг ли става въпрос?

# 637
drago_2008 говорихме за входна врата. А иначе имаме прозорци. И само една витрина и тя е 5х2,50 която не е на юг, а на изток.  На юг имаме 4 свързани панела х2 прозореца , които се отварят на всякъде и нямаме никъде проблем, освен при едната свръзка между панелите. Там малко не са свързали добре, но е малко място и на едно място и ще изолираме някак 4-5 см.

# 638
drago_2008 говорихме за входна врата. А иначе имаме прозорци. И само една витрина и тя е 5х2,50 която не е на юг, а на изток.  На юг имаме 4 свързани панела х2 прозореца , които се отварят на всякъде и нямаме никъде проблем, освен при едната свръзка между панелите. Там малко не са свързали добре, но е малко място и на едно място и ще изолираме някак 4-5 см.

Ама питането не беше за врата?!

Имаме големи витрини и прозорци, които в случай на слагане на Пвц-то, трябва да цепим.

Еми аз не бих ги цепила! Не бих сложила и ПВЦ, защото аз имам друг опит с огромни витрини на юг.

# 639
Много благодаря за включилите се! Големите витрини са на юг, с ка бяло ка стъкла, взехме решение да слагаме алуминия, пък каквото такова.

# 640
  • Пловдив
Ние имаме алуминиева  входна врата на Етем Е75 .Като изключ , а че  само веднъж имахме проблеми заради амплитудата и ролковата брава ,защого ММ я бе натегнал много и при топло време се бе уплътнила още повече и трябваше да чакам да се охлади вечерта ,за да я отворя ,проблеми не е имало  .
Дори големите остъклявания с ПВЦ нямат проблем.,но големите отваряеми части имат в над 50% от случаите . Например врата 110×250 см вата запад ,но засенчена от  4 м веранда ,вече 4г .няма нужда от реглаж ,а врата 100× 250 см на юг ,има нужда от реглаж всяка година ,точно както е казала Драго - гъне се .
  Bela ,това 250×500 без делители ли е ?
Вики ,мъдро решение .

# 641
един елемнт е , с кран го прехвърлиха през покрива и го монтираха . Една част се п;ъзга за изход
drago_2008 понеже към мен се обърна и затова мислих че моята врата обсъждаме.
Друго остъкляване е от 4 елемента по 2 прозореца .
И при двете нямаме проблеми . Само на едно място което описах. не е голямо,

# 642
  • Пловдив
bella ,не те разбрах .Един елемент или едно стъкло 2,5×5 м ? Щом едната част се плъзга говориш за отделни стъкла в една рамка .При нас 2,5 ×3 м. е едно стъкло без делител и е на максималната граница на стъклата ,които се водят стандартни ,затова ми бе интересно на 5м. дължина каква ще е дебелината им .

# 643
  • Rock & Roll feeling ...
Трябва да се смени дограмата на терасата и на прозореца между терасата и стаята на хол в столичен панелен блок.
Пазарът преизобилства от фирми, но нямам опит и поглед как да отсея, търся бюджетен вариант между качество и цена.
Ще съм благодарна на конкретни предложения.

# 644
nelina_london не знам.

Общи условия

Активация на акаунт