Нежелание за возене в количка

• 2 798
  • 28
  •   1
Отговори
# 15
Колко време го носите? Често ли го носите през деня? Носите ли го от стая в стая, показвате ли интересни неща, когато го носите? До къде сте с прохождането? Прави ли опити, върви ли подпирайки се по мебели или за ръка?

# 16
Виждам, че никой не е споменал, но може да пробвате с триколка.
Моят е на година и три месеца и му е много интересна.

# 17
  • пустинята Гоби
Става ли за непроходило дете (не съм имала)?

# 18
Да, то си е като количка, която вие да бутате.
Нашата е подходяща от 9-месечна възраст.

# 19
А, като заспи на триколката, какво прави? Laughing

# 20
Е, да, това май няма да е много удобно 😆
Уж има модели, които са по-подходящи, нашата не ляга назад.
Но той вече е на една дрямка и се съобразявам кога излизаме.
Ако е много студено или трябва да спи, си излизаме с количката.
Пак е нещо 😁 по-добре това, отколкото никакви разходки.

# 21
Т.е., да си носи и раницата в багажника на триколката. Simple Smile

# 22
А защо не? Защо да носи раница, ако се вози в триколката, ако приемем, че ще излиза извън часовете за сън?
Аз също не бих избрала да нося в раница, освен ако не съм пробвала всички останали варианти също. Предпочитам да си го бутам и да не ми тежи. Много деца, които не се возят в количка, се возят в триколка, имам такива примери покрай мен, във форума също съм чела мнения. Дори деца на по 2.5-3г, които отдавна не са в колички, обичат да се качват на нашата триколка. Просто им е по-интересна. А когато станат достатъчно големи, почват и сами да си я карат. Моят също така обича да си я бута.

# 23
Колко време го носите? Често ли го носите през деня? Носите ли го от стая в стая, показвате ли интересни неща, когато го носите? До къде сте с прохождането? Прави ли опити, върви ли подпирайки се по мебели или за ръка?
Нося го, колкото издържа, по 5-10 Мин и сядам на пейка. Вкъщи, върви за ръка или го нося, зависи той какво иска. Обяснявам, показвам, по принцип много говоря на детето.
С прохождането, не знам как да обясня докъде е. Може да върви, с помощ за ръчичка, но понякога не иска и вдига крачетата и каквото и да направя, просто не желае да върви.
За мебели не се държи. Най-много за табуретка, кофа, на които трака и пляска, почуква с ръчички.

# 24
Здравейте! Детето ми е на година и два месеца и имам проблем, свързан с това, че не желае да се вози в количката. Това го прави от бебе. Минават 10 Мин от разходката и се започва въртене и свличане, както и рев, докато не го вземем на ръце или конче. На практика, става така, че сама не мога да изляза никъде, което си е проблем.
Сменихме нашата количка с друга, за да опитаме и ефект няма...
Направо съм отчаяна, времето е хубаво, а наш юнак не желае да излиза и хленчи. Нищо не му е интересно, даже на люлките или площадката. Все още не върви. Също така, не обича да стои седнал, нито на стола за хранене, нито на този в колата.

Проблемът в случая наистина е на и за родителя. Самото дете е нормално да предпочита да е гушнато във вас, вместо да седи безучастно в количката, както и да търси начини активно да се движи и проходи. Седенето в столчета, които го ограничават, като в колата и тези за хранене също не им се харесва и това е разбираемо.
Да не помисли някой, че не проявявам разбиране, минала съм през същото. Триколката беше голямо попадение за нас в този период.

# 25
И двете ми деца не искаха в количка. При едното помогна триколката или каране с колата до парка, за да не го мъкна по пътя. При другото - бебеносене и малко по-късно едно камионче за бутане с крачета, но с разни пристовки за обезопасяване и дръжка за бутане (като триколката)

# 26
И моята е същата, и аз не съм намерила решение вече близо година! Стоеше в количка първите 3-4 месеца, след това стана страшно... И в количката, и в раницата се задържа максимум 5 минути. В раницата даже по-малко, някой път докато сляза с асансьора от нас и вече е почнала да се гърчи. С колата не мага да изляза защото е опасно да се разсейвам с ревящо в истерия бебе докато карам. Та, където и да тръгна си я разнасям на ръце малката и това е. Като под домашен арест се чувствам малко. Само близки разстояния и не мога да ходя по задачи защото с нея на ръце не мога да си бръкна в чантата, да извадя пари примерно.
Ще следя темата за идеи, защото и на мен вече много ми е дотегнало. Надявам се да проходи скоро и да се променят нещата...

# 27
Моето дете проходи и пак е същата работа. В един момент, спира да върви и иска на ръце... Иначе започва мрънкане, рев и истерии.
И аз не знам какво да правя. Излизаме навън, походи пет минути, обикаля и започва да иска да го нося и мрънка, сгушен в мен.

# 28
И при нас солетите помагаха. И още го залъгвам с тях, когато се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт