Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 19 120
  • 778
  •   1
Отговори
# 615
и аз гледах другите забравиха лимонените кори  , a ние слагаме. и орехи и пудра захар и може малко канела. но галета не.
всички ли имал фашингфериен или само бв?

# 616
  • Немция
В NRW Rosenmontag е неучебен.

# 617
  • München, Deutschland
В Байерн другата седмица децата са ваканция.

Настава време за Крапфен, забравих да видя в пекарната до нас днес...

# 618
  • Немция
Еха, цяла седмица!

Нашите берлинери, както им казват при нас.

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 13:03 от Бибит

# 619
Погледнах какво е крапфен, то било Берлинер. Много обичам. Бекераите при нас бяха добре заредени с Берлинери тази сутрин.

# 620
  • München, Deutschland
При нас Берлинери съм виждала да казват само на едни доста по-мънички, които ги има в Лидл на регулярна база. Такива като сниманите са крапфен. Даже нямаше да се сетя да потърся берлинери в пекарната, добре, че споменавате, ако се окажа някой път в друга провинция и търся да купя. Wink

# 621
Тези дребните в Лидъл им викат Quarkbällchen. При нас пускат и едни кифли изглеждат като кифлите с мармалад, но вътре с ванилов крем и са поръсени с пудра захар. Покрай карнавала свършват много бързо. Исках да взема понеже ги пускат само зимата и скоро ще изчезнат, но явно след карнавала ще е.
Това жито с орехи и други добавки не е ли десерта Ашуре? Правила съм, но няма общо с жито за раздаване.

# 622
Ашурето от детската градина много го мразя, ама аз съм много злояда от малка.
Ох, как обичам тесто, ама не ям, щото... нали. При нас са берлинери

# 623
  • München, Deutschland
Глоу, ти не беше ли също в Мюнхен или близките околности? 😃 Може и да съм объркала, ама те свързвах с Байерн теб. 😃

# 624
цъ, във Франкфурт у хесенско Simple Smile  Поне бекерайницата зад ъгъла това ми продава, не на мен де, да не си помислите нещо Simple Smile Simple Smile

Сега ще допълня тук, не на място вероятно: цял ден гледам новини по 5-6 тв, не мога повече, много ми е мъчно за тези хора, не могат да избягат всички. За обикновените руснаци също ми е мъчно, защото са много бедни, а ще платят всички санкции... Имам късмета да сменя канала, ама няма как това да ме изключи от реалността. Извинявайте, ама супер ми е чоглаво...

Последна редакция: сб, 26 фев 2022, 22:35 от GlowFlow

# 625
И ние имаме 1 седмица . Ще разказвам после,. 

# 626
Само понеделник и вторник почивни за децата в Хесен. По принцип ние нямаме карнавални и Pfingsten-ваканции.

# 627
И ние имаме. Тази година по-различна , но пак повече от миналата година.

# 628
  • München, Deutschland

Сега ще допълня тук, не на място вероятно: цял ден гледам новини по 5-6 тв, не мога повече, много ми е мъчно за тези хора, не могат да избягат всички. За обикновените руснаци също ми е мъчно, защото са много бедни, а ще платят всички санкции... Имам късмета да сменя канала, ама няма как това да ме изключи от реалността. Извинявайте, ама супер ми е чоглаво...
В скрит текст, да не развалям мислите и темата за ваканции.
Скрит текст:
И на мен... Първия ден бях като цапната с мокър парцал, някакси нещата се случваха около мен, а аз все есно седях и гледах отстрани... Бях на работа, имам предвид в офиса, и почти вс разговори - онлайн и офлайн - се въртяха около това.

Никой не можеше да повярва, приятелка заминаваше на дълъг уикенд в Португалия, каза, че цяла сутрин плаче... Работата ми в момента е пряко свързана с това да следя ситуацията, имам доставчици от Украйна,  а основно с тематиката се занимава колежка украинка... Много разстроена беше, но като я попитах, каза, че не иска в момента в никакъв случай да я местят по друг проект, защото иска с каквото може, да помогне на страната си, макар и от дистанция... Разказваше ми истории на истински хора там, нейни приятели и семейството й... Тежко е много...

Sad

# 629
И аз имам колежка от Украина... Малко по- голяма е от мен. Тези дни много си говорим, имаме общи лични теми, сближихме се още повече.
Тъжно ми е. Толкова изтъркана дума. Тя не може да обрисува това, което е в душата ми.
Ако се опитам да опиша, ще стане много дълго и пак няма да е достатъчно.

Моля се час по- скоро този абсурд да приключи.

Общи условия

Активация на акаунт