Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 18 871
  • 778
  •   1
Отговори
# 75
Наздраве!!! Heartpulse
Тука не се ляга. Wink
На смени сме Joy

# 76
Наздраве,🍸
на всички!
Тука кога се ляга?! 😂

Аз преди 2-3часа не лягам, пазя ви, да не ви отвее вятъра. За благодаря може да ми изпратите по една бутилка уиски - на адреса на Бибит. Аз ще мина да си ги взема. Joy (Бибит, нали не се сърдиш на шегата? Hug )

# 77
Оти си адреса не даваш? Шутц унд пфлеге, а?!? 😂😆

Само уиски с розов етикет (не съм виждала, но чух) да ти се пада. ☝️

# 78
Soft Click,  оки. Няма да споря!

# 79
Оти си адреса не даваш? Шутц унд пфлеге, а?!? 😂😆

Щото докато печеш дупе у Испания, изтърва шегата. Ся няма да ти преразказвам. Стара тема е. (буквално в старата тема се намира)

# 80
"Най-гадното" нещо, което съм чувала досега спрямо мен от германец, е откровеното отдъхване, като видя, че мога да пиша по-грамотно отколкото явно говоря (oh, das mit dem Schreiben klappt aber deutlich besser als erwartet..) и ми позволи да му водя документацията в последствие.

Иначе наскоро станах свидетел как едно професорско светило се разкрещя (!) на лекар-чужденец, който беше направил нещо, което било може би стандарт в цитат някоя забутана болница в Турция, но не и в Германия. Доброто ми възпитание ме спря да му поясня, че въпросната практика се правеше от всички специализанти в отделението (90% германци) и че на мен също ми беше показана от немец.

# 81
Този професор си е плачел за Anzeige.

# 82
Или по-скоро Beschwerde ? Аз така и не разбрах кое от двете съответсва на българското жалба ?  Май при нас все това се ползва.

# 83
Зависи към коя институция ще се обърнеш.

# 84
Или по-скоро Beschwerde ? Аз така и не разбрах кое от двете съответсва на българското жалба ?  Май при нас все това се ползва.

Beschwerde. Anzeige е по-скоро сигнал.

Гледах жесток филм с Уил Смит за сестрите Уилямс. King Richards се казва.

# 85
Beschwerde е ако ще ходиш да се оплакваш от професора. Точно Anzeige си му трябва за да го осъдиш.
Гледам Inventing Anna, бях чула за нея преди известно време.
Добро утро!

# 86
За какво да го осъдят? Аз не разбрах какво толкова е направил, освен че са го хванали нервите. А и студента не ни е много ясен. Той пък може да ти направи Gegenanzeige и да ходиш да се разправяш и за двете и за какво? За да превъзпитаваш  някой ?  Ако имаш време, настроение и нерви и ти се забавлява по този начин - ок.
Аз снощи се загледах в някакъв филм в който се занимаваха да опазят някаква важна свидетелка до ситринта и изобщо не го доизгледах. Доста се повтарят и са доста скучни.

Има ли последно някъде опишано какво от кога и къде важи по повод короната? Пишеше за някакви решения, но описани конкретно в правила по провинции не ги намирам.

# 87
Професорът си позволява това, защото знае, че лекарят чужденец няма да се осмели да направи Anzeige. Дано си намери майстора!

# 88
  • Немция
За благодаря може да ми изпратите по една бутилка уиски - на адреса на Бибит.
Пращайте ми уискита, брендита , ракии с две преварки, няма проблем. Какво после ще ги правя и с кого ще ги пия, шЪ си преценя. Grin

Професори, шефове, преподаватели, които си изпускат нервите, има много- а за какво точно си ги изпускат, не става винаги ясно. Wink

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 10:39 от Бибит

# 89
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз отдавна се убедих, че е много по-добре да търся асистент-лекари, отколкото разни светила.
Асистент-лекарите искат да се утвърдят и са мотивирани и се опитват да помогнат, докато “старите” често са претръпнали и поведението им в повечето случаи е арогантно. В такъв случай разочарованието е просто програмирано.
Разбира се, има случаи, в които трябват тесни специалисти, светила, но те са много малко. Тогава подобно поведение от страна на лекаря е още по-травмиращо.

При нас утихна, детето е на училище. Надявам се да не вали.

Общи условия

Активация на акаунт