Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 18 880
  • 778
  •   1
Отговори
# 90
  • Немция
Аз отдавна се убедих, че е много по-добре да търся асистент-лекари, отколкото разни светила.
Асистент-лекарите искат да се утвърдят и са мотивирани и се опитват да помогнат, докато “старите” често са претръпнали и поведението им в повечето случаи е арогантно.
Това е относително наблюдение.
От асистент до асистент има големи разлики, отделно има още няколко стъпала нагоре на един здравен  специалист, докато стигне до професора.

# 91
В конкретната ситуация става даже много ясно за какво иде реч. Малко са хората обаче които се осмеляват да предприемат нещо.

# 92
  • Берлин
Добро утро. При нас е слънчево и тихо. Пийнах кафенце на терасата.
Промених си термините за физиотерапия, обаче не разбирам какво се иска от мен в последното изречение. Може ли помощ?

# 93
Искат да им донесеш ново направление от лекаря за физиотерапията, ама защо не знам. Явно при смяна на часовете старото не важи. Ако си плащаш всичко сама без здравна каса, тогава не ти трябва.

# 94
  • Берлин
Мерси. Ама аз не съм ползвала часове никакви по това направление. И е издадено преди ковида. Тоест, аз разбирам значението, но не и смисъла. Ще им пиша, че нямам нерви да звъня. Пфуу

# 95
  • Немция
Може и автоматично да излиза, някои пациенти сигурно трябва да представят направление.

Последна редакция: пт, 18 фев 2022, 11:50 от Бибит

# 96
  • Germany
Папурче, ако до 1вата ти дата има повече от 2 или 3 /не съм сигурна/ седмици ти трябва нова рецепта. Срока на издадената рецепта е 2 седмици.

# 97
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, разбира се, че всичко е относително и зависи от конкретния човек и проблем.
Моите проблеми са тривиални и асистентите ме устройват.
Но си права, сега се замислих, имаше един, който ме дразнеше, но помолих да ми дадат час за жената.

За физиото май е рецепта, а не направление.
Смисълът в немската бюрокрация често е дълбоко скрит....

# 98
  • Немция
Ася, едва ли ще се и доредиш до професор. Grinning Обикновено са шефове на отделения, преглеждат пациенти от частни каси и имат един куп други ангажименти.

# 99
Аз съм забелязала, че ако се стигне до нещо по-сложно се допитват до главен лекар. Т.е. и на мен ми изнася.

# 100
Ася да знаеш сайт от който да изкарам задачи за шрифтлихес мултиплициерен? Не е на у-ще детето и трябва да му дам за упражнение задачи, а учебника е в у-ще.

# 101
Момичета, когато се наема квартира с две деца има ли изисквания за квадратурата и брой стаи в жилището?

# 102
  • Deutschland/HE
Ася да знаеш сайт от който да изкарам задачи за шрифтлихес мултиплициерен? Не е на у-ще детето и трябва да му дам за упражнение задачи, а учебника е в у-ще.

Ето от тук съм разпечатвала материали за упражнения.

# 103
мин. 12 кв. на човек вонфл. , т.е. без сервизните доколкото знам. но може и да бъркам .
знае ли някой ако се подменят очила поради смяна на диоптър с  малко , дали има отстъпка освен 10% рецептата ? Има ли нещо стари с нови и пр.  или друго? Във Филман сме правили до сега и ще идем да питаме, но ако има тип?

# 104
Bo0o,

При малки деца може и с 3-стаен да се мине, ако се навие собственика. При по-големи, напр. ученици или тийнейджъри, се мисли в посока - дете-стая. За 2-стайни и по-малки въобще не мисли, те са за двойки без деца.  Хазяинът също може да поиска да види семейството при огледа, т.е. и мъжът и жената.  Общо взето положението е наематели много, хазяи - малко + високи цени.

Общи условия

Активация на акаунт