Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 19 148
  • 778
  •   1
Отговори
# 495
Това с войната не го очаквах,много се притеснявам,защото имаме познати в Одеса! Cry
Аз друго да питам... Винаги пътуваме със самолет до БГ,но това лято може би ще се замъкнем с кола! Може ли човек да си купи всички нужни винетки предварително онлайн ? По принцип ще се пътува през Австрия,Словения, Хърватия,Сърбия,БГ. Има ли калкулатор,който да изчисли таксите по маршрута?

# 496
Всяка сутрин със страх включвах новините. Като видя Външният ни Министър и ми става лошо. И аз съм притеснена. И Шолц никва не я свърши при Путин.
Уж сме интилигентни същества пък като слушам този как щял да накаже онзи малко ми се струва остава да започнат да хвърлят бомби наляво и надясно. Само да не включат и ядрени оръжия.
Гледах едно предаване за келтите и битките им с римляните. Келтите изпращат децата и жените си при Цезар надявайки се да им помогне, а той не ги пуска в града. Умират от глад пред портата. Барбарски за нас истории, но и те са били хора..семейства..живели в тъмни времена. Еми няма разлика, продължават да се водят войни, да измират хора, деца, майки, бащи..и в същото време някви позират в лъскава обстановка в Инстаграм или пък не могат да си изкарат яхтата за 450мил от пристанището.
Сега по тв гледам по един канал хората запили и танцуват, празнуват карнавал, а по другият канал хора бягат от домовете си.

# 497
sunny:*kiss може. Дори директно на границата може ако имаш мобилен и ако ИМА мобилен. Само за Австрия ако я искаш онлай то трябва сесмици предварително да я поръчаш. Или поне до скоро беше така.
За останалото да... много беше ползотворно да се затворят всички АЕЦ. Направо трепач. Аз даже се чудя срещу кой е насочено всичко това и кой е най-зависим в момента.

# 498
  • Немция
Руските политици, начело знаем с кого, отдавна кроят планове за Украйна. И не само за нея, според външния им министър България е Задунайска губерния, мнение още преди години. Нито Шолц, нито друг може да я свърши някаква- онзи на Изток е решил да си върви по плана и никой не го вълнува, нито пък санкции разни.
Въобще не съм изненадана, очаквахме този развой на събитията(с мъжа ми, който ме информира от години за настройките). Ще изчакаме още малко, преди да вземем билети за България през великденската ваканция. Преди заради короната изчаквахме, сега друго, но в пъти по-страшно. Дано не се разрасне това безумие!!!

Вчера ваксинирахме момчетата. Оказа се, че при деца и младежи е друго- моите само 1 доза ваксина ще получат, преболедуването им преди 6-7 месеца се води също вид доза (естествено) ваксиниране и след вчерашната ваксина се водят напълно ваксинирани.
При малки няма бустер, при големия е по желание, но той е дечко още, отделно доста слаб, не е видимо в пубертета, така че май няма да слагаме бустер при него.

Бооо, деца в Германия се отнемат при сериозна заплаха за физическото и психическото им здраве. Освен това  се взема предвид алкохолизъм и насилие в семейството, проституция, наркотици.
Не познавам лично на някой да са отнели детето в Германия, трябва много да си я оплескал, за да се стигне до тази мярка.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 11:47 от Бибит

# 499
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Борти, аз от ученичка съм по Балканите и още в 5-6кл учителката ни показваше растенията и ни казваше за какво са. По същия начин на село от родата, после чета, оглеждам ги, търся си инфо, т.е при мен е с наслагване.

На детето също обяснявам, казвала съм защо копривата не е гадна, макар да боли като падне вътре 🤣...

Чудя се, как ли щеше да изглежда света, ако политиците ходеха редовно при  терапевти...

Сега цените ще скочат още повече - ток, горива, оттам и всичко...

# 500
Бибит аз доколкото знам и вие се бустърнахте с боледуването си, не само децата. Поне така бях чела.
Аз много се надявах да се размине както 2014-та....
Поскъпването даже не ме притеснява толкова колкото ядрените оръжия.. бяха споменали за атомна бомба, че искал да пуска.

# 501
#Reina 2014 се размина със споразумение, което никой не спази и никой от гарантите не се погрижи за да се спази, поне доколкото аз успях да схвана до тук.
Ася не знам как терапевт ще помогне срещу чистото човешко качество - алчност. Нали е естествено? Изобщо хората явно сме си такива. Естествени в желанияата  и първични в реакциите.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 12:15 от bella-ciao

# 502
  • Немция
Бибит аз доколкото знам и вие се бустърнахте с боледуването си, не само децата. Поне така бях чела.
Ние сме с трета доза вече, въпреки боледуването ни преди половин година. Без тази трета доза никой не ни водеше бустърнати, макар че сме боледували.
Кажи-речи с четири дози сме вече. Grin
Но при децата вчера ни изненадаха.
Засега сме дотук с ваксините.

# 503
Това с войната не го очаквах,много се притеснявам,защото имаме познати в Одеса! Cry
Аз друго да питам... Винаги пътуваме със самолет до БГ,но това лято може би ще се замъкнем с кола! Може ли човек да си купи всички нужни винетки предварително онлайн ? По принцип ще се пътува през Австрия,Словения, Хърватия,Сърбия,БГ. Има ли калкулатор,който да изчисли таксите по маршрута?

Аз купих онлайн за Унгария и Румъния, за Австрия на място от автомат веднага след границата. Имаше и кабинка в която продаваха. На връщане влязохме от Унгария в Австрия през едно малко село и нямаше от къде да купим винетка. Купихме я чак във Виена, но нямало проблем щом е в рамките на същия ден.

В Сърбия има магистрални такси, не винетка.

# 504
Ася, завиждам ти благородно. Явно и аз така ще направя. Ще гледам и търся и инфо. Така или иначе мм винаги св изказва за всичко. Да го видя аз с билките какво ще прави. 🤪Иначе само разпитва как се готви коприва! 🤕
Майка като дойде първият път му вика на мм"А леле ,хайде за бъз! "(Беше в двора на съседите 😂)

Тя Германия нали направи дарение от 5000 каски на Украйна 😉.
Поскъпването даже не ме притеснява толкова колкото ядрените оръжия.. бяха споменали за атомна бомба, че искал да пуска.
И аз така мисля.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 12:31 от Анонимен

# 505
Поскъпването едно на ръка, но почнаха пак да изчезват неща от магазините. Около нас никъде няма олио.

# 506
  • Немция
Може и затова да е било онова презапасяване във Виена, за което пишеше Пипи. Grinning Тогава си помислих да не е заради заплахата от война.
Ама колкото и да се презапасиш, всичко ще свърши в един момент.

# 507
В Хит, който е най-скъпия зареден супермаркет около нас казали на мъжа ми, че още в събота свършило олиото и не им носят. И други основни неща нямало, същата работа и в Лидл.

# 508
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Поскъпването едно на ръка, но почнаха пак да изчезват неща от магазините. Около нас никъде няма олио.

🤣

По време на Короната изчезна тоалетната хартия и някой каза, че е логично: аналната фаза е свързана с контрола, на подсъзнателно ниво грижата за аналната част връща чувството за контрол.

Сега се чудя: олиото подсъзнателно за какво стои?!
За пълна резигнация и да влезе по-лесно като дойде до там?! 🤪

Бела, без да споменавам поименно, един държавник се държи като ядосано малко дете, което прави напук. Едни други политици са леко безсилни с този trotzanfall ...

Дори и съзнателното преосмисляне на собствените ценности може да доведе до промяна към положително.
Алчността може да е вродена, но за какво са всички културни норми, освен да я държат в здравословни граници?

Борти, ако се занимаеш със старите рецепти и доста неща ще научиш.
Нали скоро пуснах една арр за растенията...

Мен не е яд, че не разпознавам гъбите, освен сърнелите, но ме е страх с арр да ги разпознавам, че не прощават грешки.

# 509
  • Немция
Не знам кой продукт какво издава, но пуснах малко новини и звучи много зле, направо е война в Украйна.
И мен почват да ме навяват мисли за презапасяване на фона на тези новини. И мисли за емиграция даже в някой далечен край на света. Close

Общи условия

Активация на акаунт