Пишещи фурии във вихъра на НЕМСКАТА тема (228)

• 19 141
  • 778
  •   1
Отговори
# 510
Ася, знаеш ли името на приложението?

А, да! И от гъби имам страх. 🥵

Чудя се списъка за пазар х2 ли да пердаша или просто да пазарувам без мм. 😂😂

# 511
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
От земеделстващите, някой им ли семена за салата батавия да ми прати няколко?

В магазините около нас няма....

Борти, Flora Incognita.
Не е само за ядливи, това е арр за разпознаване на растения, храсти и дървета. До сега само едно цвете не разпозна.

Бибит, ни олио, ни брашно имам 🤔
Ще ида днес до магазина, в понеделник имаше всичко...

# 512
Ася, и аз мога днес, да проверя  за тази салата (видях я в нета 😇😆)
Мерси за приложението,точно за такива като мен. 🙃

Лалетата кога никнат? Гледам нещо в градината, ама не се знае още какво е... Моя градинар-мечтател едва ли помни миналата година какво е надробил. 🥴😵

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 13:38 от Анонимен

# 513
Borty, х2 няма да те спаси. По-добре разучи дивите треволяци.

Имаше си всичко вчера в селските ни магазини. Не мисля, че някой  може да се запаси кой знае колко... освен с ТХ.
Олиото сигурно е най-ценният хранителен продукт тук, за да има в какво да си пържат полуфабрикатите.

Избива ме на черен хумор. И мен ме ужаси новината. Аз не разбирам как поданиците му го търпят още. Вече ги виждам като съучастници.

Бибит, да емигрираме, но къде? Rolling Eyes Половинката може лесно да се прехвърли в Канада, имат дъщерна фирма там. Студ, гризлита и сьомга... може и да не е толкова лошо, но и там държавата не е цъфнала и вързала.

# 514
На мен също ми минаха мисли за презапасяване и то защото си мисля, че и други ще започнат. Имаше един списък за кризисни ситуации, колко от какво да имаш вкъщи. И за емиграция ми минаха мисли. Даже завъртях глобуса да огледам, макар че при ядрени оръжия все тая къде си. Ако вятъра духа натам кел файда.
Бибит не се водите бустърни защото може би е трябвало някъде нещо да попълните. Не знам.
Иначе за преболедували все още си е една доза от много време.
За олиота казваха, че поскъпва, а и го усетихме. Логиката е, че щом поскъпва може и да изчезне. Внасяме и доста житни от Русия, сигурно и там ще има проблеми.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 13:35 от Анонимен

# 515
  • Немция
Рейна, ние сме си казали, че сме двойно ваксинирани и преболедували.
Ако си боледувал, след това получаваш 1 доза, но не се водиш с бустър.
При децата бустер няма, а при младежите 12-17 било по желание.
Ето:
https://www.mdr.de/nachrichten/deutschland/panorama/corona-impfd … tert-hmp-100.html

Оф, и аз си мисля къде човек може да се навре на по-безопасно. Има далечни опции....
Синьо, Канада е близо до Щатите, а те не ми се струват сигурни в момент на голям военен конфликт.

Последна редакция: чт, 24 фев 2022, 13:44 от Бибит

# 516
  • Germany
Що бе, какво им е на Щатите? Всичко все далеч от тях се разиграва. Готинко им е да се бутат във всяка война, нали оръжията си трябва да пласират, но така надалечко да им е.

# 517
Чудя се какво му липсва на онзи руски политик, който забърка тая каша? Има власт, има пари,  които и правнуците му не мигат да изхарчат. И е на 70 години,  по дяволите!!! Какво още иска?

# 518
  • Берлин
Аз съм ужасена от това, което гледам. Предавах на живо от Сърбия тогава. Помня бременните на моста в Белград. Помня и една импровизирана болница. Само благодарях на бога, че детето ми е "на сигурно място при нашите".  Не мога да повярвам, че пак стигаме дотук. Някой горе писа за съучастниците. Вярвам , че всеки народ, който позволява диктатура, ще си носи кръста. Видяхме го сто пъти, гледаме го сега в Русия, в Турция....Но трагедията е, че тук няма невинни/виновни, всички заедно плащат цената.

# 519
Аз искам в САЩ, но уви много сложно.

# 520
Аз знам, че Путин е разведен. Има ли деца и внуци?
Нищо не знам за семейството му.

Пипи, затова казвам, че се държи като ядосано дете...🤷♀

Синьо, толкоз треволяци няма за ядене от всички... а и току-виж някой объркал зеленяка, посрал се и бързо ще премине в преразход на любимата ТХ 🤣
Мисля, че ставам саркастична... 🙄

# 521
Добро утро. 🌞

Момата нямаше ли родител в Герамния? Много несериозно ми звучи, да се пита в форум(непознати,"готови да оплюят"☝️), при наличието на информация от първа ръка.

Честит карнавал и от мен на празнуващите! (Моля, ако имате нерви и желание за повече инфо🙏😇)

Билките как ги научихте? От директен контакт с природата и после от книгите ли?Да го хвана мм да го науча ,хем да се катери, хем да се гъзи ....🤓

Почва да ми е малко притеснено.
 Добре, че ни е ден за пазаруване. Смятам да отделя повечко време на щанда с алкохола .С образователна цел де!👩‍🚀

Имам да, баща ми е там (човек над 50г.), чиито деца отдавна са пораснали, там е с втората си жена и чак толкова информиран не е, каза само че родителите нямат право да удрят и да се карат по децата на публични места.
Не виждам какъв е проблема да попитам хора които живеят толкова време в Германия (в частност и такива с деца).
Не съм от родителите които си бият децата или ги влачат по асфалта, но и не съм от тези които позволяват да им се качват на главата.

Извинете ако съм нарушила хармонията в темата Ви, явно някои от тук присъстващите са забравили годините си преди да заминат и да се установят там, както и са прихванали доста от манталитета на германците.

Най-правилното което ми каза баща ми е:
Не дружи с българи в Германия, всеки гледа как да те прецака.

# 522
Има и любовница няколко десетилетия по-млада, от която има близнаци. Въобще обаче не ме интересува личния му живот, не разбирам само как толкова милиона руснаци, между които има и свестни, толкова години го търпят. Чак си промениха Конституцията за да може Путин да управлява до 2036.
Говори се, че е болен от сериозна болест. В немски статии съм го чела, от вътрешни хора била информацията.

# 523
И за Ердо се говори същото, кютат си в дворците и правят поразии 🤷♀
Две дъщери имал Путин от жена си. Говорели няколко езика свободно.
За близнаците уики мълчи. Ще ги уреди с някой бизнес...

Во0о, вече най-важното го научи 😉.
Аз не прочетах някой да те е прецакал, ако се чувстваш така: проблемът е в твоето възприятие.

При този начин на мислене, и другите неща ще ги научиш по болезнен начин 🤷♀

# 524
  • Пловдив
И мен не ме интересува личния му живот, но изпитвам силно неуважение и недоверие към мъже, които крият и отричат съществуването на жените и децата си. Както е известно не е единствен. Мисля, че има близнаци от Алина Кабаева и живеят в Швейцария, каква изненада.
От години следя политически анализатори в неказионни медии и изобщо не съм изненадана. Само не мога да разбера как народ дал 22 000 000 жертви отново допуска това.

Общи условия

Активация на акаунт