Кои жени задържат мъжете?

• 22 467
  • 661
  •   1
Отговори
# 330
  • Столичанин ама не в повече :D
Да, ние ако не искахме всичко, нямаше да получим и 30 %...

Никакви компромиси, така и така идвате с един куп кусури, поне нещо да дадете и да направите както трябва е нужно.
 Знаеш ли колко по-високи резултати прави един мъж, който е с взискателна жена? Може да се гърчи, ама прави. А този дето не го ръчкаш, лежи пред телевизора и теб те нарежда.
Един себеуважаващ се и обичащ се мъж (защото само човек, който уважава и обича себе си, може да уважава и обича друг истински), не би стоял с жена, която да го "ръчка", ръчкането от едната страна довежда до ръчкане от другата, лежането пред телевизора не мисля, че е лошо нещо ако е споделено с любимия човек който те подкрепя емоционално във всяко едно отношение.
Глупости пълни.. съвсем нормално е една жена да иска всичко и съвсем нормално е да го получи.
Ако жените наистина получаваха всичко нямаше да има
"С какво ви дразнят мъжете /тема №10/"
или "мързелив мъж?"
или "Зарязана и без приятели"и т.н. и т.н.  Wink и всъщност в тоя раздел нямаше да има 496 страници с няколко хиляди теми
А иначе в света (и вселената ако щеш) няма идеални неща, най-щастливи са тези, които наблягат на това, което за тях е важно, а другото го оставят на заден план.

Тия теми са тук, защото явно не умеят да разкарат този, от когото не получават всичко, а предпочитат да се примиряват или да искат да променят другия.
 Разбира се, че никой не е идеален, важното е двама неперфектни да си паснат перфектно.
Двете изречения си противоречат хем двамата са неперфектни хем получават всичко, щом човека е неперфектен няма как да получиш всичко от него, но жената преценява кое точно получаване е важно за нея и кое не, което всъщност преповтаря първия ми пост.
Ами, аз се прецаках. Моят мъж не ставаше за баща. Колкото и да съм се опитвала да го накарам да свърши нещо в тази посока.
Явно днес ми е ден за откровения.
Виж това е проблем, защото едно дете за да израстне емоционално стабилен човек има нужда и от двамата родители, докато е невръстно има по-голяма нужда от майката, след като се осъзнае като личност докато порасне обаче има много много по-голяма нужда от бащата.
Мъжете са много по-податливи на страха. Оставете ги със страховете им и си живейте живота. Основната ви работа е да хубавеете.
Това на теория звучи много достоверно, но на практика, тези, които стоят и "хубавеят", обикновено вървят в комбинация с това, че не са поемали отговорност за нищо в този живот или най-малкото, винаги някой ги е побутвал (в прекия, понякога и в преносния смисъл Grinning) отзад за всичко в живота.

С такъв начин на живот, страх просто няма откъде да се появи, колкото и да ти се иска!

Но... винаги можем да се пробваме да продадем краставици на краставичар. Grinning
Недей така буквално. Жените са създадени да правя света ви красив, а не да мъкнат камъните наравно с вас. Ако това да е красива и женствена не ти харесва, имаш пълно право да си вземеш някоя андрогенна, но пак нямаш гаранция, че ще се доближава до идеалът ти за жена с останалите положителни си качества. Сравняването на тикви с кратуни не е от днес. Затова имай предвид, че като казвам красива, имам предвид не само красива отвън, а и негнила отвътре. Близо е до акъла.

До момента не съм срещала красива жена, която да пречи на някого.
Така е, има мъже, които възприемат жената за дизайнерска мебел и част от интериора (срещал съм такива през живота си, за щастие за кратко с изключение на един та съм контактувал и с любовницата му, която възприемаше ролята си на мебел), само че качествените мъже, които са готови да дадат уважение и любов на жената до себе си, очакват тя да им е равна откъм права, но и откъм отговорности, и всяка жена негнила отвътре винаги е такава, не са такива именно хубавеещите и гнили отвътре, за тяхно съжаление обаче и те остаряват, както всички останали хора и в един момент осъзнават, че когато хубавеенето си е отишло в тях не е останало нищо друго, и там важи поговорката късно е либе за китка.

# 331
Когато разбереш, че да обичаш някого, означава да обичаш и недостатъците му, пак пиши. Разбира се, че може да получиш всичко от неперфектен човек /каквито сме всички/, защото неговата неперфектност пасва на твоята неперфектност.

# 332
Ами нали това казвам пчеличке, че неперфектен човек има едни качества за сметка на други, и съответно жената също набляга на тези качества за сметка на другите.

# 333
  • край голямата локва
Аз влизам тук три-четири пъти седмично и смятам че е много, ти която казваш че рядко влизаш знаеш всичко това за rockstar което и хабер си нямах.

На теб ти погледнах профила, регистриран 2020г. Ние все пак имаме обща наборна. С голямото и дете. Знаеш ли колко години са това?  Освен това в бг мама има теми за диети, пазаруване, козметика, образование, филми....  Не се срамувам от това което съм писала, но кому са нужни тези чаршафи? Да не би случайно аз да изтрия поста с никнейма и, което мислех да направя.
Не е хубаво така /според мен/, ама нали, сеир да има.

# 334
след като се осъзнае като личност докато порасне обаче има много много по-голяма нужда от бащата.
Ко? Каква е разликата между родител от женски пол и родител от мъжки пол за възпитанието според твоите разбирания? Защото освен че има самотни майки, има вече и семейства с две майки 🤨

# 335
Огромна, докато детето израства (да речем първите 9-10 години), то има нужда от майката от нейната любов, от нейното възпитание, от нейното изграждане на здравословни навици, когато почне да се осъзнава като човек и навлезе в тийнейджърските години когато хормоните бушуват има нужда от бащата и неговата любов, синът за да се научи да обича и уважава жените, дъщерята за да се научи, че е обичана и уважавана и да изисква това от мъжете.

# 336
  • По света и у нас
Така е, но и много теория с вкарал в по-предния пост, защото на пратика в даден момент щеш е щеш се стига до ръчкането - а "перфектни" няма и няма и да има.

# 337
Според мен, за да се научи едно дете да изисква уважение към себе си от околните, е важно участието и на двамата родители, отношенията между тях и примерът, който дават.

# 338
Децата се осъзнават като личности на около 2-годишна възраст. Осъзнаване на Аза и отделяне от майката като козависимост. Ако чакаме до тинейджъри, че да се осъзнаят... До тинейджър вече е приключило възпитанието и береш плодовете. Точно бащата е моста между симбиозата майка-бебе и осъзнаването на личността и отделянето от майката. Ама това става 2-3 годишна възраст.

# 339
Така е, но и много теория с вкарал в по-предния пост, защото на пратика в даден момент щеш е щеш се стига до ръчкането - а "перфектни" няма и няма и да има.
Няма нужда от ръчкане, очаква се жената да е избрала мъж с това качество, което за нея е най-важно и мъжът и без ръчкане ще го развива.
Децата се осъзнават като личности на около 2-годишна възраст. Осъзнаване на Аза и отделяне от майката като козависимост. Ако чакаме до тинейджъри, че да се осъзнаят... До тинейджър вече е приключило възпитанието и береш плодовете. Точно бащата е моста между симбиозата майка-бебе и осъзнаването на личността и отделянето от майката. Ама това става 2-3 годишна възраст.
Ако детето се осъзнаваше като личност на 2 години, нямаше да слага всичко в устата си и да бърка в контактите, детето се осъзнава като личност някъде на около 10 години, а през тийнейджърските години и съзряването започват контактите със срещуположния пол и там е ролята на бащата, като разбира се както казва и бел отношението на двамата родители е от значение.

# 340
  • София
Абе трябват си двамата родители, ако ще и само за баланс.

# 341
До тинейджър вече е приключило възпитанието и береш плодовете.
Хората могат да се превъзпитат на всяка възраст, макар и не всички хора, но теоретично е възможно, на това се базира половината НПК.

# 342
Ох прочети малко детска психология и развитие. Лекции няма да изнасям.

# 343
  • волно калдъръмче
Така е, има мъже, които възприемат жената за дизайнерска мебел и част от интериора (срещал съм такива през живота си, за щастие за кратко с изключение на един та съм контактувал и с любовницата му, която възприемаше ролята си на мебел), само че качествените мъже, които са готови да дадат уважение и любов на жената до себе си, очакват тя да им е равна откъм права, но и откъм отговорности, и всяка жена негнила отвътре винаги е такава, не са такива именно хубавеещите и гнили отвътре, за тяхно съжаление обаче и те остаряват, както всички останали хора и в един момент осъзнават, че когато хубавеенето си е отишло в тях не е останало нищо друго, и там важи поговорката късно е либе за китка.
Пак го извъртя, за да ти харесва - красивите задължително са тъпи и ги ползват за мебели, а останалите са с качества.

# 344
Не говоря за красивите, говоря за тези, които смятат, че работата им е да хубавеят, а не да са развиват (в какъвто аспект се сетиш). Може би го има и момента, че красивите жени не се опитват толкова усилено да развиват останалите си качества, а почват да се опитват чак когато младостта (а с нея и красотата) безвъзвратно си е отишла, само, че в по-късна възраст това е доста по-трудно, едно е да почнеш да учиш език на 18, друго на 50.

Общи условия

Активация на акаунт