Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 323
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
Ооо, ама няма какво да ти е неудобно. Ние през разни периоди се присещаме да коментираме и здравната система, а ти сега беше само повода и така. Хич не смятам аз да си променям мирогледа. Имам си глава на раменете и моят личен опит като цяло ми е достатъчен да добия представа. Да, за съжаление съм част пт статистиката и винаги ще бъде така. Както каза един колега на мъжа ми, ние сме добре, защото имаме вариант и друга държава, където можем да потърсим помощ, а той, англичанина, няма.
Не разбрах само Кейт с фунията ли са я слушали? Нещо никой не ми отговори. Не знам защо.

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 00:47 от brumm

# 421
Аз лично не знам дали са я слушали с фуния, не съм присъствала на прегледите й. Едва ли някой в темата би могъл да даде адекватен отговор на този въпрос, а и това с нищо няма да промени ситуацията на Magic. Тя не е Кейт.

# 422
Не само фунията, Grinning ами и колко ли скана е имала? Със сигурност ще има някаква разлика (изключвам Кейт, и подобни особи) в отношението към англичани и емигранти. И то пак не от всички лекари, има англичани и англичани, всички знаем...

# 423
Аз лично не знам дали са я слушали с фуния, не съм присъствала на прегледите й. Едва ли някой в темата би могъл да даде адекватен отговор на този въпрос, а и това с нищо няма да промени ситуацията на Magic. Тя не е Кейт.
Ама какво й пука на Маджик, че не е Кейт? И с какво децата на Кейт са по-важни за Маджик от децата на Маджик? Да, ще летя ако трябва, да, ще търся лекарска помощ там, където няма да съм част от статистиката, защото става въпрос за мен,семейството и децата ми. И ако една практика е толкова прекрасна и правилна, защо тя не се прилага за всички? И с какво Кейт е по важна от теб, мен и Маджик? Да живее равенството.

# 424
Тя Кейт не ползва NHS услугите има си частни лекари и болници, освен да ѝ пратим писмо и да питаме, имало ли е фуния, или не Simple Smile) Иначе нали имаше тази болест със постоянното гадене, до към 6ти месец, не е била лесна и нейната..сигурно само с парацетамол са я оправяли. 🤪

# 425
На Кейт най-вероятно най-модерният скан 😂. Но и нея я пратиха вкъщи същия ден. Не че не е било мини болница вкъщи и грижи 24/7, но ние сме далеч от Кейт 😂.
Аз по-скоро них дала съвет да помислиш за после, след като нямаш никой в България, колко време може да останеш, кой ще ти помага там, мъжа т ти колко време ще може да остане с теб и тн. Едва ли ще тръгнете да се завръщате още първият месец. Тук поне ще може и да си работи (не че знам какво работи и дали няма опция вкъщи). Другото е, ако останете 2-3 месеца, зимата идва и пътя става неприятен. Отделно документи, ще ти е по- лесно да вземеш паспорт за детето.

# 426
  • До хладилника, който обичам
Да ти кажа, няма да се учудя, тук са традиционалисти Simple Smile) впрочем акушерките наистина знаят как да слушат с тази тръба, и вече ако не чуват или нещо ги притесни, вадят доплера.

Сега като се замислих след дискусията, за здравеопазване тук, но за зъби (за по-големи процедури) все още се прибирам при моята си зъболекарка. Тукашният ми е добър и съм доволна как работи, но [в същата практика предния ми зъболекар] ме прати да си ходя при моята в България, като призна, че коронката ми, правена вероятно към 2000-та, е по технология, която той не е учил и не се наема да се справи. И се прибирах есента да си я направя там
- тя пък се оказа толкова сложна и трудна работа, Russian red пълнене на канала до половина със супер здрав цемент и после лечение на гранулом, 10 дена ходих да зяпам на стола ѝ, увидя ми се. Иначе пломби-мломби тук правим.

# 427
Ама какво й пука на Маджик, че не е Кейт? И с какво децата на Кейт са по-важни за Маджик от децата на Маджик? Да, ще летя ако трябва, да, ще търся лекарска помощ там, където няма да съм част от статистиката, защото става въпрос за мен,семейството и децата ми. И ако една практика е толкова прекрасна и правилна, защо тя не се прилага за всички? И с какво Кейт е по важна от теб, мен и Маджик? Да живее равенството.
Къде съм твърдяла, че трябва да й пука? Или че децата на някой са по-важни от нашите? Наистина не разбирам словесната агресия.

# 428
Бебето може да лети мисля след втората седмица (не съм много сигурна) или месец? Ама ние за Нероден Петко вече билет купихме де 🤣.
Какво означава, че тя не е Кейт?

# 429
На Кейт най-вероятно най-модерният скан 😂. Но и нея я пратиха вкъщи същия ден. Не че не е било мини болница вкъщи и грижи 24/7, но ние сме далеч от Кейт 😂.
Аз по-скоро них дала съвет да помислиш за после, след като нямаш никой в България, колко време може да останеш, кой ще ти помага там, мъжа т ти колко време ще може да остане с теб и тн. Едва ли ще тръгнете да се завръщате още първият месец. Тук поне ще може и да си работи (не че знам какво работи и дали няма опция вкъщи). Другото е, ако останете 2-3 месеца, зимата идва и пътя става неприятен. Отделно документи, ще ти е по- лесно да вземеш паспорт за детето.

Сложно си е... Най нормалното и най правилното нещо, убеждавам се вече, е наистина да се успокоя, да го мисля по малко, да си дойде момента, да си задам въпросите. И каквото е писано ще стане... Цялото мислене и притеснение сега вреди и на мен и на бебчо.
И аз четох втората седмица, че може да летят, но сякаш не ми се иска... А и най вероятно няма да се стигне до там... Гледам лекциите на Елена Василева, отивам с усмивка на важната среща в живота ми и това е... Жени сме, такава ние съдбата при кой лесно при кой трудно, трябва да излезне Blush

Успокоявам се Grinning

# 430
  • Bristol
Аз само да обърна внимание, че болницата St. Mary's Hospital е към NHS, но където ражда Кейт, Lindo wing, е 100% частен. Няма проблем, който иска и може да си покрие сметката, да си следи бременността и роди там. Ако после и ни разкажат, първа ръка, как е протекло, на всички тук ще ни е интересно Simple Smile
Те много хитро местоположение са избрали до NHS болницата. Ако нещо се усложни, хоп, на NHS го мятат бързо 🤪

# 431
Мери, ясен е въпроса с плащането. Въпросът беше за добрата практика на следене на бременност при NHS.

# 432
  • До хладилника, който обичам
brumm, доколкото ми е известно и доколкото мога да сравня от личен опит, нашето следене по ЗК в България е моделирано по това на NHS. От там и двата скана по ЗК - друг въпрос, че някои като АГ, която ми следеше първата бременност, гледат всеки път, защото им е по-лесно да дадат нещо на бременната (това е моя интерпретация!)
Тук обаче изследвания за хромозомни изменения и гледане на транснухална гънка + скрининг за Даун са по каса, в България преди 12г ме пратиха да си платя за изследвания на частно за кръвните изследвания и частен 3Д скенер. Не зная още ли е така.
За самите родилни практики в двете страни - в България е на два лагера разделено в повечето случаи, или надъхват жените за секцио, или избор на екип и в двата случая, за да има сравнително добро раждане. Тези без избор на екип и без познати в болницата - такива истории съм чела, даже да е нормално минало раждането, е просто унизително отношение към жените и семействата им. Не съм предубедена - аз самата имах добри раждания в нашите условия, но жени по-плахи и по-неотстояващи позициите си не винаги, все пак родилката не е точно в позицията на силата, споделят друго, може да си попадала на такива разкази. Не е непременно брутално, но унизително в такъв момент, който трябва да ти остави радостни спомени.

# 433
  • Bristol
Мери, ясен е въпроса с плащането. Въпросът беше за добрата практика на следене на бременност при NHS.
Практиката се базира на статистика за риска и финанси. Колкото повече пари има в бюджета, толкова повече неща ще се следят. Ако си плащаш за всяко изследване, всеки ден ще те следят, както е в частните болници. Навсякъде по света е така. Не виждам защо се намеси въобще в дискусията следенето на Кейт в частна клиника 🤔  Аз също исках допълнителни изследвания, платих си като поп в клиниката на Бупа и ми ги направиха.

Magic, ето и това можеш да погледнеш, ако искаш нещо допълнително, за да си по-спокойна, в Бупа правят изследвания и сканове, но раждане не предлагат.

# 434
Ronka12 е написала за работата и това ме подсеща, че мога да съм полезна в известна степен тази вечер, за да се успокоя малко.
Работим в Yeo Valley, и двамата от 4 г, доволни като цяло. Аз съм оператор на най бързата машина (вече пакър на стол), мъжа ми е на много позиции в много зони, от другата седмица ще е и пожарникар...
Та на полезното
Във всички магазини без значение, се предлага едно и също мляко в различна опаковка, включително M&S, Waitrose и уж по хубави магазини, едно и също!
И единственото мляко в което има мляко, а не прах, е синята кутия на Yeo Valley на която пеше Органик, всичко друго не е мляко.
Отклонение, както казах само за да се опитам да бъда полезна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт