Великобритания - тема [91] Пролетно - Пролетно Лятна Нековидна

• 34 322
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
И аз не разбирам тази словесна агресия. brumm, за човек, на който толкова неща не му харесват тук, може би трябва да се замислиш дали това е твоето място или не. Все пак човек не трябва постоянно да живее в стрес, че ако му се наложи каквато и да е лекарска помощ да ползва, тук всички са некадърници. Всеки има мнение на база лични впечатления, но не могат да се правят такива огромни генерализации и едната система да се заклеймява тотално, а другата да се издига на пиедестал. А това, което и ти каза за увеличаването на населението тук и съответно ефектът върху здравните грижи е вярно, но и се замисли, защо толкова се е увеличило. На моят съпруг дядо му беше GP - имал е време и за посещения по домовете и като му позвънят през нощта, си е грабвал чантата и е отивал. Ама сега ситуацията с личните лекари е съвсем друга. Замисли се защо? Нещата са комплексни.

Също си отговори и на въпроса защо в България смъртността е толкова висока като имаме толкова много лекари на глава от населението и кой от кой по-кадърни. 🙄 Моят баща, например, си отиде без време от такива кадърни, като въпреки, че всеки месец даваше кръв за изследване заради специфично заболяване, накрая за една седмица си отиде от нещо, което беше поправимо, ако някой лекар си беше направил труда да забележи нередността в един от кръвните показатели. Забелязаха го, когато вече беше изпаднал в кома. Отиде си пет дни преди да мога да се прибера, поне да се сбогувам. Та така с прекрасната здравна българска система.

# 436
Имам позната, която работи в Линдо. Не бих и звънила за подобни тъпотии, обаче. Simple Smile Важното е, че ми отговори на въпросите, относно моята бременност. За Кейт не съм се интересувала.

За баланс се оплаквам, че снимката ми ще излезе чак след седмица!

Последна редакция: чт, 17 мар 2022, 00:59 от Alex_Sandra

# 437
  • Leeds, UK
Аз раждах със секцио в частна болница в Пловдив (имам очна операция и андрогенен таз). Наложи ми се в петия месец да лежа На пешерско шосе (който е от Пловдив знае). Има доктори, да, но не съм виждала такава мизерия през живота си - не мога да ви опиша какво преживях - 1 тоалетна на 4 стаи, кръв по пода, хлебарки, ц….ки бъркащи в чантите ни. Леглото ми беше вързано със сезал отдолу да не пропадна. Трябваше да стоя 1-2 дена, държаха ме 20. Бях за амниоцентеза. 3 пъти ме прободоха и пак неуспешно. Аз получих предродилна депресия и си казах, че на улицата като куче ще родя, но тук не се връщам. Няма да казвам какъв скандал направих. Дадоха ми ключ за служебната тоалетна, който споделих с момичетата от стаята, с които и досега сме си близки, 12 години. Моят мъж получи тежка инфекция след операция във Военна болница. Оправиха го тук, в университетската болница, директно от летището го докарах и веднага го приеха за операция отново.
Аз имам положителен опит със здравната система до момента. И на работата също. Много бях доволна от парамедиците.  Малко повече се чака, но в крайна сметка ти се оказва адекватна помощ и няма презастраховане с антибиотици и т.н.

# 438
Аз съм от лудите които летят а за проверка между 1 и 2 пъти на месец, и както вече споделих, там го родих, на 7 дни му извадихме паспорт и на 12 беше първият му самостоятелен полет .  Човек прави нещата така, както ги чувства.

# 439
  • Истински се вижда само със сърцето.
Никога не са ме слушали с фуния тук.
На мнението на Милада съм обаче ако искате да а живеете тук се е фокусирайте върху положителното иначе никога няма да се чувствате добре.
Никой не казва че тук и перфектно, но и в собствената ни страна не е, да не кажа че там е в пъти по-зле, да не припомням случая с жената която скоро почина пред регистратурата.

Ето ви една снимка от миналогодишния ми ентусиазъм 🤣 тази година няма да се занимавам обаче.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 22:38 от Илейн :)

# 440
  • След завоя в дясно
Ronka12 е написала за работата и това ме подсеща, че мога да съм полезна в известна степен тази вечер, за да се успокоя малко.
Работим в Yeo Valley, и двамата от 4 г, доволни като цяло. Аз съм оператор на най бързата машина (вече пакър на стол), мъжа ми е на много позиции в много зони, от другата седмица ще е и пожарникар...
Та на полезното
Във всички магазини без значение, се предлага едно и също мляко в различна опаковка, включително M&S, Waitrose и уж по хубави магазини, едно и също!
И единственото мляко в което има мляко, а не прах, е синята кутия на Yeo Valley на която пеше Органик, всичко друго не е мляко.
Отклонение, както казах само за да се опитам да бъда полезна Grinning
И в organic млякото ли слагат сухо мляко?

Добре дошли на новите момичета.

# 441
EII, не слагат сухо мляко. Само то е хубаво мляко. Но само синята кофичка, натурално. Всичко останало е прах.
Ако е ягода примерно и пише Organic, значи е прах с торби плод ягода. Но и плодовете взеха да развалят.

Последна редакция: ср, 16 мар 2022, 22:10 от Magic1720

# 442
Yeo Valley и ние преди купувахме. Сега имаме млекар и ни носи прясното мляко, а кисело си купуваме от Бг магазин.

Блу дресс май беше писала за градинките, тия дни се загледах в нашата. Тя се намира точно на изхода на нашия естейт и е на 500м от училище. Сега излизайки от вкъщи всеки път гледам има ли деца, няма ли. Децата са на училище, времето още не е станало топло и стои празна, а е на комуникативно място. Обаче със сигурност след училище при хубаво време се пълни, лятото също има деца, особено преди ваканцията. Така че и ти беше писала, че в рамките на час не е имало деца, но по кое време е било? Било ли е по време на училище? Защото и аз с дете в училищна и преди училищна възраст, ходим на люлките след училище.

П.с. Каката дето я чаках да развие пъпки, от днес вече и тя е със шарка. Поне да го изкарат и да ми се махне от главата. Сега драмата е как няма да ходи на училище.

Има ли някой друг, който чака да обявят места за reception class?

# 443
  • UK
Значи само мен ли в Бг ме друсаха през две седмици на всеки скан по 50 лв преди 10 години и то? Hushed Нищо извън двата скана и двата кръвни по каса не съм получила безплатно там. Пих и някакъв магнезий, който ми излизаше 100 лв на месец, докато в 9 месец някой не ме светна, че българският е 4 пъти по-евтин. Всичко е тип-топ в Бг, стига да може да си платиш за сканове, изследвания, хилядите лекарства, екип, зала, присъствие на бащата и т.н, другото е Бог да е с вас. Такъв стрес при нормално протичаща бременност в никакъв случай не бих си причинила да пътувам напред-назад, тук също живеят жени и раждат при това по 3-4 на калпак даже.
 И двете ми деца бяха секцио по спешност, в София, , при първото ми объркаха упойката и няма да описвам ужаса, който преживях, трябваше рязко да ме приспят иначе бях станала да си ходя насред операцията, а бебето ми дадоха в стаята на 3тия ден. С второто, като влизах се прощавах с живота си и се тресях от ужас заради преживяванията с първото.

# 444
Съжалявам за не толкова приятния спомен Disappointed
Не се бях замисляла за този магнезии и въобще, като цяло, че всичко е за пари. В темата за Термин август, няма жена която да не пие магнезии. И аз разбира се, "Аз защо нямам изписан". Аз усещам някакви свивания от време на време, но не мисля, че са контракции, не са болезнени. Казах на прегледа, не ми обърна внимание човека. Укротих се и с магнезия, де... Но ми е доста по ясно вече.

# 445
В Бг би ме отблъснало това, че не оставят бебето  с майката да има контакт кожа в кожа, плаща се за присъствие на бащата!?!, обиди, когато си най-беззащитен и уязвим…едва ли навсякъде е така, но защото доброто отношение трябва да излиза на солена цена? 
Тук никой не ти взема детето ( освен ако не се налага спешна интервенция ), винаги си е с теб..обясняват ти на всеки етап какво правят или смятат да правят, никой не ти крещи. Консултанти за кърменето минават, и т.н.

Може да имаш Бракстън Х контракции, не са опасни.

# 446
  • UK
Magic, магнезият вероятно ми го бяха изписали с право, аз бях със сериозни кръвоизливи и контранции почти през цялата бременност, влизах и излизах няколко пъти от болницата и прекарах цялата в лежане, то затова и честите сканове. Втората съвършено различна, на крак до последно с двегодишно на ръце, от сутрин до вечер сама, вдигам и смъквам от люлките в парка и т.н. Изписаха ми магнезий едва накрая, когато започнах да получавам чести схващания на прасците посред нощ, явен признак за недостиг на магнезий. Тогава за цялата бременност пих само желязо.

В никакъв случай не подценявам уменията на специалистите в Бг, убедена съм, че са много добри, поне колкото тукашните, но корупцията, материалната база, оборудване и всички недостатъци на самата система и организация ме плашат. От 7г живея тук, нямам личен лекар в Бг, предишният дори не знам къде практикува и как да се свържа с него за съвет, нямам вече никакви контакти там с лекари, познати и непознати, и поради това, си плюя в пазвата всяко лято като се приберем, да не се случи някой да се разболее нещо и да се търчи по лекари, особено пък около и след ковид. Като не знаеш къде и при кого, няма кой да те насочи, усещането ми е, че отивам в някаква джунгла.Тук самият факт че при проблем мога да звънна на тел 111 или да отворя сайта на nhs със съвети, ме успокоява особено много. Там не знам в случай на нужда къде и кого да търся и как, информация къде да търся, особено като и не сме осигурени. 🙉 Иначе ходя си на гинеколог винаги в Бг, бърз скан и цитонамазка, кръвни в лабораторията срещу съответната сума за лично спокойствие, но като излезе, че има нещо се обръщам тук към джипито. 😂

В крайна сметка на когото каквото е писано и както казваха в Бг акушерките, бременна дето не е родила, няма! И ти ще се справиш, първо ти е, нормално да се притесняваш, вероятно после като мине всичко, ще разбереш колко неоснователни са били някои от притесненията ти. Съветвам те същото, както някой горе ти каза, разучи, разгледай, разпитай, ходи на отворени врати и на лекции за бременни и каквото друго има, информацията от първа ръка, не от форуми, ще ти осигури много по-голямо спокойствие.

Не се притеснявай да пишеш тук в темата и по други въпроси, винаги сме насреща да те разведрим с веселите си истории 😂

# 447
Magic, забравих да ти кажа и надявам се и да те успокоя до голяма степен. Моята майка работи в болница Надежда в София, не е акушер, онколог е, но все пак се познава с повечето лекари там. Предполагам знаеш Надежда и каква болница е, но аз съм и с двете раждания в Англия, едното у наше село. Не го казвам, защото болницата е зле или нещо такова, напротив дори. Но в Англия не е толкова страшно. Плюс в Бристол болниците са големи, имат апратура и кадри. В Бристол е и единствената детска болница и за нашия регион.

# 448
  • UK
Ронка, да се оправя бързо детенцето. Моите още шарка не са карали, аз май казах, миналата седмица обаче дъщеря ми изкара някакъв вирус с температура и блистер в гърлото, адски неприятно беше, не можеше ни да яде, ни вода да пие. 😬

# 449
Милада, благодаря за съвета. Бях забравила за тази възможност, но за пореден път се убеждавам, че бг мама е много полезен форум точно заради такива мнения.

Общи условия

Активация на акаунт