излизат ли мъжете ви с жени приятелки

• 20 884
  • 528
  •   1
Отговори
# 195
Лени, щом мъж те кара да се съмняваш в себе си и в преценката си и се опитва да ти вменява вина за начина, по който се чувстваш - бягай от него. Животът е твърде кратък, за да се опитваме да се променяме едни други. Съжалявам, че ти се е наложило да изтърпиш това грозно поведение и стискам палци за един категоричен и стилен финал от твоя страна, който след време да си спомняш с въздишка на облекчение.

# 196
Ама тя го спира и от смесени компании. Оттук до тоталното ограничение е половин крачка.
Струва ми се, че нещо недоизказано има в историята. Авторката е в идеална възраст, с жилище, предполагаемо работа, а хукнала след някакъв байо, който я разхожда до н майната си и я прави на тъпа маймуна. Ултиматуми му поставя, прави се на даваща свобода. Все едно е последният мъж.

Не го спирам да пие кафе с приятелка от детството или колежка през почивката, той работи с хора следователно и с мн дами, тежи ми факта че има нужда и желание да излиза вечер с компанията си т. е. и жени без мен, както и да организира почивка с тях, на която аз не съм в списъка. За това направих темата и исках да сверя аз ли съм цербер или морала е изчезнал

Аз самата имам мъже приятели, с които на почивки естествено не съм ходила, но в компания сме излизали заедно без мъжа ми. За над 20 години брак, в който е нямало никога сериозни сътресения, аз си запазих приятелите и приятелките и не допуснах мъжа си до тях. Познават го, но съм го водила броени пъти на срещи с тях. По същия начин не се сближи и с неговите приятели. Просто отказвах и продължавам да отказвам. Имаме приятели, които са общи, но тези от преди да се запознаем не са.

Всеки си знае, само казвам, че има и друг начин да се живее в едно семейство без при това да има обидени и наранени. Ако си с правилния човек разбира се. Но при теб не става дума за това.

Сори, че не пея в хора, но за мен в теб е грешката. Не че правиш нещо грешно, просто явно си грешният за него човек. Всъщност, ако и на него му говориш за морал, какво очакваш? Защото се оплака от липса на секс...

# 197
Интересно ми е за коя жена е "правилен" такъв мъж, ако в авторката е "грешката", и е "грешната" жена за него.

# 198
  • Paris, France
Скрит текст:
Лени,
А колежката как точно го сваляше пред очите ти ? Ти какво видя/чу ? Да не би да се чудиш, дали пък не си се объркала ?
Имах личен празник и го поканих на ресторант и бар да се позабавляваме двамата. Колегите му писаха че ще излизат и той предложи да се присъединим… отидохме при тях, а компанията беше от въпросната колежка и колега. Взе чантата на ММ и слезе под масата да търси закачалка, започна с коментари колко дълга дръжка имал, той се ухили, от там нататък аз изчезнах и през цялото време говориха двамата. Не искаше да ходя на неин рд преди случката, скоро ми призна че я е харесвал и се чудил преди как да действа, но вече не я харесва… не знам не мисля че си въобразявам
Търсила под масата закачалка ? Закачалките не стоят под масите. За дръжката аз го разбирам, като майтап по-скоро. Не знам, малко объркано го разказваш, но не виждам свалка от нейна страна или поне така, както го разказваш. Но, както някой вече ти написа, доверието е всичко в една връзка. Щом ти не му вярваш, няма смисъл и за двамата да се мъчите.
П.С
Какво значи "аз изчезнах"? Заряза ли ги ?
На някои места в летни барове/ диско ги слагат под плота на масата закачалките, иначе под изчезнах имах впредвид изчезнах за него, понеже през цялото време си говореха двамата на ушенце

А защо седиш с него? Разбирам да оставаш на улицата ако го напуснеш, ама да имаш собствено жилище, макар и малко и да се буташ извън града у мъж, който ти признава, че харесва друга. WTF? Я пак?

Ясно е, че не сте един за друг, той не иска ти да излизаш с други хора без него, а си говори на ушенце с колежката.

С моя мъж имаме различни културни предпочитания и често си излизаме сами. Нямам против да излиза с когото иска и не се дебнем. На нова година ходих у приятелка, без него. Всеки от нас пътува сам или с децата. Работил е по проекти по цял свят. Случвало се е да не се прибере, да иде на тийм билдинг. Случвало се е и колежки да го свалят пред мене, но ясно показва, че е с мене и сме във връзка.

Ако мъж, с когото живея тръгне да си говори на ушенцето с някоя пред мене, това ще е последното излизане заедно и ще скъсам с него. Не бих се изнесла същата вечер само ако не мога да си събера багажа. До 3 дена ще съм се изнесла или ще съм му изхвърлила багажа.

Ти достойнство нямаш ли? Родители нямате ли, бря?

Не е зле да поискаш тестове за HIV, HPV, сифилис, гонорея, трихомони, хламидии, уреаплазми, микоплазми от служителя, упс, съжителя и колежката.

Ако тръгне да се обяснява, можеш да почнеш да му говориш за новия съсед, който много те привлича, за най-различни други мъже от фитнес залата и не допускаш да се сменя темата на разговор.

# 199
  • Банско
Мъжете са като кучетата. Просто му покажи и той ще разбере Simple Smile Сваляй се и ти с някой пред него. Даже ако направиш така, че уж се срещате случайно и не го представиш пред този, още по-добре. Ако те обича и държи на теб, ще разбере и ще си седне на задника, ако съответно не иска да е с теб, ще те остави да му изневериш или няма да повдигне въпроса. Това ще бъде 100% отговор "искам други хора в нашата връзка, или не искам вече връзка".
А другия варянт е, да седнете и да говорите като нормални хора, ама това не се слъчва при повечето такива ситуации.

# 200
Аз имам такива приятели, мъже, с които ми се случва да "излизам" без законното другарче. Всъщност аз бях "спойката", преди 22 години да станем компания. Те поотделно бяха мои приятели, аз ги запознах и от тогава и те са си приятели. Двамата така и не се задомиха, третия вече е разведен. С ММ сме семейство от 10 години, вече имаме и деца...., как ли няма да си" оставя "хората с които израстнах...., щото някой можел да ревнува?Ама не ревнува, или поне не го показва! Всъщност май мъжо е новият в компания. Излизаме заедно, излизаме и отделно, ходим и по почивки (ама аз съм с със семейството си, ама и с тях и с техните приятелки, когато са във връзки).
Обаче гарантирам, че никога, ама никога за 22 години никой не е гледал на мен, като на сексуален обект, особено пък последните 10 години.
Мъжо също си има там съученички, колежки, приятелства от миналото..., грам не ме притесняват.
Ама сме го говорили още като се събрахме. И децата си знаят "чичко (еди кой си) е приятел на мама и тате...., леля (кака) еди кой си също. Няма драми.

# 201
  • София
Титидора, мисля, разликата между двете ситуации е видна. Авторката не я взимат по екскурзиите, а колежката не е приятелка от детинство, а колежка от 3 години. Вярвам, и никой не говори за дължината на чуждите дръжки пред половинката му/си. Това, което ти описваш, е нормално, и реакциите в темата едва ли щяха да бъдат същите, ако това беше разказала авторката.

# 202
Интересно ми е за коя жена е "правилен" такъв мъж, ако в авторката е "грешката", и е "грешната" жена за него.
Е, това е лесен въпрос - колежката. Явно има взаимно привличане. Тя, дори отначало да не е проявила интерес, после като го е видяла с гадже, се е сетила, че нещо изтървала, и сега се закача на тема "дълга дръжка".

# 203
  • София
Пък и нали са си от една компания, знаят си се какви ги вършат, и явно им харесва... ама дали колежката ще е ок да бъде понижена на съпруга, която да стои вкъщи да чака мъжлето да се върне от ски с нейната заместничка в "работата"? Може пък да й харесват отворени връзки и смяна на партньори, ама пък тук идва въпросът, дали Мунчо ще е ок колегите му да мандръсат съпругата му, при все забраните дето слага на авторката.

# 204
  • София
Лени, според мен вината си е в теб. Ти много добре знаеш, че си му удобна, но не и важна. От там цялата драма, несигурност, опити за забрани и условия, които никой не отразява. Сама се поставяш в унизително положение и никой не ти е виновен...малко като в другата тема как се задържало мъж, абе оставете ги тия мъже да си ходят като не сте им приоритет.

# 205
Кога започнете " да си ги мерите " да си поставяте ултиматуми моето мнение е че сте на "резервен режим " в момента само се мъчите кой ще надделее . Меренето според мен е край .

# 206

Е, това е лесен въпрос - колежката. Явно има взаимно привличане. Тя, дори отначало да не е проявила интерес, после като го е видяла с гадже, се е сетила, че нещо изтървала, и сега се закача на тема "дълга дръжка".

Много често така става, и при мен изглежда беше същото. Възможно е и тук да е така, но не е това проблема на авторката. Проблема е точно в това, което се обсъжда в последните мнения- че тя не е на първо място. В случая няма никво значение дали поставя пред нея колежката, аверите, други приятелки, родата, хобито или нещо друго. Просто ако не е едно от тези, ще е друго, но не и тя.

# 207
Голяма част от компанията ми е мъже и момчета ако мога така да нарека,но аз се познавам с някой от 8-10 години буквално от лапета.
запознава ли са ме с техните приятелки излизаме ли сме заедно на по кафета,разходки..има си граница между само приятели и нещо повече от приятели...ако има някакви закачки който не са ок тогава вече е друг въпрос

# 208
Лени, щом мъж те кара да се съмняваш в себе си и в преценката си и се опитва да ти вменява вина за начина, по който се чувстваш - бягай от него. Животът е твърде кратък, за да се опитваме да се променяме едни други. Съжалявам, че ти се е наложило да изтърпиш това грозно поведение и стискам палци за един категоричен и стилен финал от твоя страна, който след време да си спомняш с въздишка на облекчение.

100% подкрепям болднатото. Аз работя основно с мъже, имам приятелски отношения с тях и се виждаме от време на време, не е било никога проблем. Лични добри приятели са били представяни, също не е било никакъв проблем. Половинката още в самото начало, когато бяхме прясна двойка, ми каза, че негова колежка, с която се познават от години и са били и при предишни работодатели заедно и също са излизали в една компания, му била писала да се видят на по бира. Аз му казах да излиза и му пожелавам приятно прекарване. Не съм ревнувала. Той обаче отказа и каза, че чак пък толкова да му е някаква, нямало нужда, и че той като цяло просто ей така с жени не се чувствал комфортно да излиза. Около година след това ми каза, че според него въпросната колежка го е харесвала, но не е имал никога интерес. И го считал неуважение към мен да прекарва сам време с други жени (благодарна съм, но ми се видя малко крайно).

По въпроса за почивките, той смята, че не е нормално да не сме заедно. Случвало се е така, когато са били чисто женски/мъжки събирания, примерно ергенски и момински партита. Аз също съм на мнение, че ако е смесена компания е редно поне да поканиш половинката си да се присъедини.

Изобщо колкото и да ревнува човек, не можеш да спреш човек, който е решил, че ще ти изневери. Ако обаче постоянно се притесняваш, че нещо ще се случи, или ако просто нещо ти е до такава степен неприятно, другият човек трябва да уважи тези чувства. Е, тук разбира се не визирам някакви крайности, които може да са далеч от здравия разум. Твоят изглежда не уважава чувствата ти по въпроса. Аз не бих могла да съм спокойна в такъв случай, а съм вече твърде стара да се стресирам по този начин постоянно. Все едно си нямам други проблеми. Вярвам, че някъде те чака човек с подобни на твоите разбирания и ти не заслужаваш нищо по-малко от това!

# 209

Много често така става, и при мен изглежда беше същото. Възможно е и тук да е така, но не е това проблема на авторката. Проблема е точно в това, което се обсъжда в последните мнения- че тя не е на първо място. В случая няма никво значение дали поставя пред нея колежката, аверите, други приятелки, родата, хобито или нещо друго. Просто ако не е едно от тези, ще е друго, но не и тя.
Рф, поздравления и от мен за начина, по който си се справил в наистина сериозна ситуация. Само че... Ок, няма да задълбавам.😁
 Към авторката ми е директния въпрос, взе ли решение?

Общи условия

Активация на акаунт