Всякакви въпроси относно пералнята - тема 13

• 58 600
  • 753
  •   1
Отговори
# 615
Ами дизайна е първия критерии които гледат непрофесионалистите Simple Smile За мен е важно как изглежда Simple Smile
Ако правилно съм разбрал, защото на мен това ми звучи така -  онези, на които това не им е работа, имат  мнение по въпроса или как далтонист оценява Пикасо.
Италианците са най-добрите дизайнери и правят едни от най-големите боклуци - Индезит, Аристон.

# 616
  • Варна
Благодарение на другата тема и получените съвети се сдобих със сушилня Gorenje https://www.technomarket.bg/sushilni/gorenje-da83il-i-09164573.
А сега въпроса ми е има ли перална Gorenje , която  може да ми препоръчате?

Браво,че сте успели да я намерите налична.
Ние сме с горепосочената сушилня в комплект с пералня Gorenje WS168LNST

# 617
Благодаря! И този модел пералня е изчерпан почти навсякъде.
Има ли друг модел Gorenje, който да си заслужава? Например https://veto.bg/products/288ddfdb-34dc-4433-8cbc-d6ae99459499

# 618
  • Варна
Това също е добър избор,но е модел предшественик на по-горе споменатата,тоест изчерпана доста преди нея.Ще е цяло чудо ако я намерите някъде.

# 619
  • при него
Badr, затова си говорим за класове на уредите.
Да, разбира се, че дизайна е важен, може би за Вас не, но за много други хора, да. Това не значи, че те не гледат техническите характеристики, не четат рецензии и отзиви.
Ето например, доколкото аз знам, всичко на Миле, освен най-високия клас, се произвежда в Турция. Та по тази логика... немци ли го правят, ами не, само си слагат марката. По принцип немците са известни с качество, не с дизайн (в много отношения). В дизайн, италианската школа е ненадмината (пак в  много отношения), но разбира се, не трябва да се фокусираме само върху това. Да съгласна съм с Вас, че Индезит и Аристон, отдавна не са това, което бяха, но да се говори за "Миле и всички останали" (като крайности), също не е коректно , защото има класове на уредите и човек не трябва да се подлъгва само по марката.

# 620
Ето например, доколкото аз знам, всичко на Миле, освен най-високия клас, се произвежда в Турция.
Не е вярно.

# 621
  • при него
А къде се произвежда, от любопитство питам, наистина.

# 622
Германия, а от няколко години и в, но не само - Полша ли беше, или Унгария (не помня).

# 623
Ето тук погледнете
https://m.miele.de/haushalt/produktionsstaetten-2244.htm#referrer=
 и да знаете, че в Китай се сглобяват само прахосмукачки. 😀

# 624
  • при него
Джорджа и Ниля, благодаря Ви!
Ниля, не мога да се ориентирам изобщо на Немски.
Ето например тази пералня, къде е произведена, защото поне в сайтовете, в които аз гледах, тази информация не я видях.
Разбрах, че Миле са направили голяма инвестиция в Румъния и по принцип нямам нищо против Румъния. Знам, че произвеждат в Полша, в Китай, Чехия и пр., но въпроса ми е по-конкретен, ако някой има такава информация, къде произвеждат масовите / достъпни модели перални, като тази например.

Miele WCA030 WCS

# 625
В Германия.
В сайта на марката си пише в кой завод какво се произвежда.
Част от елекронните компоненти в Румъния. Барабаните другаде...
Та каква е пералнята....   Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 юни 2022, 21:02 от petiaivanov

# 626
Speed Queen, Произведено в Германия не е вече толкова актуално. petiaivanov е споменал защо.
Пералните машини на Miele се произвеждат само в Германия и Чешката република.
Към днешна дата заводът на Unicov, който отвори врати през декември 2003 г., произвежда основно така наречените перални машини с горно зареждане.Серийния номер/типа на уреда Miele може да намерите тук:
https://m.miele.de/haushalt/typenschild-finden-512.htm#referrer=
Как да дешифрирам номера на модела на пералня Miele?

Скрит текст:
Ето как можете да разберете кой номер на модела е показан на пералнята Miele Каква информация за пералнята е заложена в номера на модела по време на конструкцията. Нека да видим как да дешифрираме обозначението на номера на модела на пералните машини на Miele.

От началото на 2019 г. Miele ще предлага перални машини, разделени в три моделни серии. Тази класификация се отнася повече до външния дизайн.

W1 Chrome Edition

W1 Бяло издание

W1 класически

Пример за декодиране на номер на модел на пералня Miele

Miele обозначава своите перални машини с номер на модела, като по този начин показва определени характеристики на пералната машина.

WKH132 WPS PWash 2.0 и TDos XL
Обяснение на номерата на моделите на Miele
Номерът на модела на пералната машина Miele може да се обясни по следния начин.

W - Пералня, продукт за домакински уреди за пране, включва както перални, така и сушилни.
K – тип продукт по азбучен ред, колкото по-далеч е буквата по азбучен ред, толкова повече функции или някои специални функции има пералната машина.
Т - сушилнята.
D – Входни перални машини.
C, W – перални от среден клас. Има допълнителни програми за коприна, спортно облекло, възглавници, пухени якета, както и безшумно пране с различни опции, които зависят от вида на управлението.
K, M – перални в собствен клас.
H - тип управление и вид на дисплея.
D, B - DirectSensor жълт, 7-сегментен
E, I – DirectSensor бял, 1-ред
H — бяло, 1-ред
R – 4 редов TFT дисплей
V – Touchtronic управление, чувствително на допир интерактивно управление.
1 – серия, колкото по-голяма е буквата, толкова повече опции има пералнята.
32 -дизайн
WPS - Водоустойчива система има Aquastop директно на крана,
Има и WCS
WCS – Системата за управление на водата има спирателен механизъм в машината, без аквастоп на входа на водопроводния кран
PWash 2.0 – PowerWash 2.0 пералня
TDos – TwinDos система

https://de.tab-tv.com/waschmaschinen-miele-modellnummer-dekodier … die-modellnummer/
И накрая-всеки търговец е длъжен да ви предостави тази информация. Тя е видима и върху дървеният транспортен палет, освен в документацията.
Успех в избора.

# 627
  • при него
Много благодаря, че си направихте труда за такъв подробен отговор!
Мисля, че за много потребители ще е полезно.

# 628
  • Козлодуй
Моля, кажете ми за да плакне добре една пералня около колко литра разход вода на година е необходимо да пише? Simple Smile
https://intermarket.bg/?item=1779239&group=2 - тази пералня как ви се струва? Надолу като се скролира се виждат характеристиките? Не е идеална на външен вид но доста ми харесва - искам да е още по-хубава и и нокс ама за сега не намирам Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 юни 2022, 13:04 от pvacheva

# 629
Няма как да го разберете това от енергийния етикет. Там се пишaт разходи на база на програма ЕКО създадена да пести ток и вода....
А за да плакне добре пералнята най-често се налага да се включват различни опции (изплакване с повече количество вода, увеличаване на броя на изплакванията)

Общи условия

Активация на акаунт