Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 48

• 21 007
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
От всякаква въглехидратна храна пия повече и задържам повече вода, нормално е. Изпикавам си я после, това да ми е кусурът. Преди явно просто не ми е правило впечатление, сега като рядко ям нещо такова и се забелязва разликата.

# 61
Вие сте отдавна на режим, та сигурно наивно ще е да споделям опит, ама нали все се проверявам и напасвам още.
Значи, вчера доста броколи излапах, просто ги направих на пара, после в мвълновата със сметана, зехтин и камембер. Гарнитурка към суджук.
От 500 гр.  цяла нощ диуретизирам. Сутринта - едно кило минус. Днес продължих да изпразвам тазовия резервоар.
Ега и броколите.
😀
Още пишкам.
Някой друг има ли този ефект.
Само да кажа, че вчера направих и 15 600 крачки.
Кз ми е все по- ниска, дали пък не започна процесът на нопмализация при мен.
За дюнерите - бе всусни са си , нищо не може да замести този токсичен вкус по будките 💔

Долче, и аз така дърпам с моя ластик, отпред назад и обратно, усеща се съпротивата, много полезни са си за ръце.
Застъпвай с единия крак и дърпай с ръката , това е друга група мускули пак на ръцете.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 20:00 от tays

# 62
Крачките+ вероятно фибрите от броколите. 😃
Аз пък вчера си правих прясно брюкселско зеле...Като отворих пакета...такава миризма ме лъхна- почти на кисело зеле (и малко като на един ароматен газ😆). Абе, на нещо ферментирало миришеше. Не съм забелязала такъв ефект при замразеното брюкселско зеле. Освен това, зелчиците бяха по-горчиви от замразените...Това нормално ли е? Изядох ги де...

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 20:53 от dolce miele

# 63
  • София
Laughing
Oх, много е трудно понякога. Освен, ако на детето нещо от джънковете просто не му харесва. Дъщеря ми си умира за картофките от Макдоналдс- черпили са я с такива. Аз лично никога не и' купувам, знае защо и знае, че като ги яде, то е изключение (не я черпят често). Но като започне сама да си ги купува...ще трябва още повече говорене...🤪 Всъщност, тя е гнуслива, понякога нарочно като минаваме покрай дюнерите (на път за вкъщи са, нарочно спираме отстрани да погледаме) и' показвам...ето, виждаш ли как там е кацнала муха, този сос дали е пресен като стои на горещо, този служител виждаш ли как първо се пипна по изпотеното чело, а после прави дюнерите, виждаш ши онези големи туби с...незнайна мазнина...и т.н. 😉 Такива неща и' правят впечатление. Но знам, че винаги има начин  вкъщи всички да се хранят без джънк, а детето да го обожава...Трудно си е да възпиташ човече и отговорно...а е важно и забраненият плод да НЕ стане най-сладък и желан. Та и забраните трябва да са завоалирани и детето да не се чувства ограничено, трудничко си е.

Laughing
Не е много коректно към детето, защото на света сигурно има и място, където правят страхотен дюнер в чисти условия и с качествени продукти. Ама и аз съм го ползвала този номер. Laughing за друго изкушение. И после с моите камъни по моята глава.
Беше се увлякъл по бонбоните Харибо, та обяснявах как се правят от костите на умрели животни. Laughing Иди после обяснявай, че колагенът е полезен.

# 64
Лошо няма Таис. Понякога не се знае коя храна ще ни помогне да изхвърлим излишната вода.
Уош ефект е това. Също така и щом  си правила фаст скоро може нещо като тригер да е било  това ядене.

# 65
Елора, той фастът ми нали се провали, ама явно поразвдижих чакрите 😀.
Сега с този калкулатор за дневните калории вече установявам, че съм в калориен дефицит, уж пиша стриктно какво ям, дори завишавам.
Малкото Дяволче и тя го ползва.
При мен излизат правилно съотношенията, но ми се явява и една графа" други" , извън вх, протеини и мазнини.

# 66
То и едно ядене да си пропуснала си е фаст.
Аз така правя. 24 часови са ми рядкост.

# 67
То и аз вечерям...втори път ок. 23 часа с плочка сирене и после обядвам ок. 14 , после вечеря ок 19.. Бе голяма битка водя с нощното вечеряне.
Уж лесен режим.
Лесни са правилата.
Докато се нагодиш, луд ставаш.
Затова безкрайно уважавам индивидуалните усилия на всеки. Усилия са си. ❤

# 68
Артемис, така или иначе, всички тези неща съм ги виждала по такива места и дори малката е виждала примерно мухи да кацат по храната...🙂 Виж, ако много държи да яде нещо, ще каже, че не и' пука...😆
Относно КЗ по време на фастове, ето, възможно е и да падне, и да се вдигне:

П. С. От mg/dl делите на 18, за да получите стойността в mmol.

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 21:06 от dolce miele

# 69
Пффф Долче, моето брюкселско зеле, дето щях да го готвя миналата седмица така си стои в хладилника...сега съвсем няма да смея да го товоря/сготвя.....Опитах се да го пробутам на майка ми, ама не ми се върза....не обичала...и аз подозирам, че не го обичам Simple Smile
Аз моя свален кг от лунния фаст още си го поддържам.....радва ме Simple Smile

# 70
Когато човек си пази режима си се поддържа лесно.
На мен ми дойде 5 дни по-рано. Поиздух се. Ама гледам много сладко да не ям. Някакъв течен, но качествен шоколад имам.

# 71
На мен пък ми дойде както винаги, точно навреме. 😃 Обаче този път толкова леко минава откъм симптоми (аз съм си с лек цикъл по принцип, но този път съвсем без дори най-лека болка минава). Само в петък и вчера вечерта имах моментно замайване вечерта преди да ям...и двата пъти се случи да не съм яла скоро, а точно преди вечеря правех някакви физически усилия. А на всичкото отгоре, и вчера, и днес имам толкова много енергия (сравнено с бившето ми "аз" с нисък феритин), чак не ми се вярва и се хиля като се сетя...😃

# 72
  • Все на втория етаж
Привет!
Намерих тази тема и се записвам да ви следя, и да се информирам.
Последните две години качих много килограми, между 7-10 кг. За мен са много, защото съм нисичка и винаги съм била прилично сложена. Сега вече не е така. Наскоро си правих изследване КЗ ме беше 6, инсулина 18. Не съм посещавала ендокринолог все още, тъй като в нашата поликлиника идва само два дни седмично, с часове работи.к Бях записала час, но се разболях и го отложих.
Все още не съм предприела никакви мерки, но съм решила да пробвам с ограничение в храната, берберин и спорт. Поръчах си пътечка за тичане и се надявам, че ще успея да отделям достатъчно време за нея.
Чувствам се тромава, буквално затлачена, без никакъв тонус и не усетих кога се докарах до това положение Sad
С няколко думи това е за мен. Тепърва ще навлизам в темата, когато имам време ще чета назад старите теми и се надявам да мога да споделям с вас добри резултати.
В процес на издирване на добър еднокринолог съм, но първо искам да опитам без метформиновите варианти.
Желая успех на всички в тази не лека борба с ИР.

# 73
Я да питам нещо.
Гледам пълнолунието другия път може и да ми се падне на мц. Безобразие. Ама ако се окаже по-слаб ден, дали да се пробвам?
Сега в четвъртък ще е някаква си четвърт, тогава почти ще е свършил, ще спретна вечерен фаст.
Ама се чудя за пълнолунието.
Четох обаче, че на нарастваща луна гладувания не били хубави или поне безсмислени. Ама това си е половин месец без фаст. Абе да се гледат работата. Аз вече гледам поне 2 пъти в седмицата да спретвам.

# 74
Иренка, започвай да изчистваш храненето, тези показатели не са ок, високи са и двата. Само със спорт няма да стане, ако продължаваш да ядеш много въглехидрати.

Общи условия

Активация на акаунт