"Излъгаха ме" - Стар народен майтап, който си се оказа истина или ...?

• 10 982
  • 206
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Явно нещо е трито и съвсем изпуснах нишката.

Имала ли си и трите в даден момент? Бракът ти оцеля ли след децата и заетостта?
Ако въпросът е към мен, да. Имала съм ги и поотделно, и едновременно. Отговорих подробно в началото на темата.
Децата и заетостта са съпътсващи, според мен. Те не са основата на брака, а го допълват. Ако не оцелее, причината не е в тях.

# 61
Имала ли си и трите в даден момент? Бракът ти оцеля ли след децата и заетостта?

Явно съм имала, а бракът ми си е екстра и до ден днешен - писала съм в първия си пост по темата.

# 62
Изключително грозно поведение на определени потребителки, които се смятат за някакви фактори в този форум. Претендират обективност и интелигентност, а не могат да се абстрахират от своята преднамереност. Чудят се на чий гръб да изпъкнат.  Дори да не са съгласни с темата, дори да не са я разбрали, рамяната на лични обиди е много ниска топка.

# 63
Аз поддържам и трите и ще кажа, че не е никак лесно...децата и кариерата отнемат времето което двойката са имали преди това за себе си (само за себе си). Докато в началото двамата само работят, след работа могат да си отделят време. С появата на деца това време намалява а при някои се губи...Най вероятно и там всъщност се къса тънката нишка на връзката...двамата обладани от това да създават кариера или просто да работят за да поддържат някакъв нормален стандарт/начин на живот, да успеят да се погрижат за дома и децата си забравят себе си и връзката си най вече... От тази гледна точка според мен двойките трябва да се стремят към това  успоредно с изброеното да крадат време за себе си...

# 64
  • Great Britain
Изключително грозно поведение на определени потребителки, които се смятат за някакви фактори в този форум. Претендират обективност и интелигентност, а не могат да се абстрахират от своята преднамереност. Чудят се на чий гръб да изпъкнат.  Дори да не са съгласни с темата, дори да не са я разбрали- рамяната на лични обиди е много ниска топка.
Ти що като анонимен се изказа?Покажи се,застани зад мнението си.

# 65
Сайта не е ли анонимен по принцип?

# 66
  • София
ВикитоУ ми напомни още един важен аспект.
При нас плюс в отношенията беше съвместната работа. Заедно студентствахме, заедно започнахме работа по специалността, заедно се развиваме до един етап. После той дръпна повече в професията, заради бременностите ми, което не ми е било никога проблем. Заедно направихме кантората и си работехме в нея допреди 2 г. всеки ден заедно. Кантората пък е на метри от дома ни, съответно и от децата, докато са малки. Т.е. времето един за друг си го имахме и на работа - сутрешното кафе в офиса, излизането на обяд, споделянето, това другият да е наблизо. Много помогна на връзката ни тази заедност.

# 67
Определено ще следя. Аз съм много мързелива за домашна работа, мъжът ми също. Той често готви, но чинии, пране, чистене е основно за мен и това не ми понася. Признавам си, минава ми през ума развод по този повод.
Обичаме се и се разбираме, но това със задълженията си е бракоубиец. Детето е малко, цапа наред, не се карам, обяснявам, но е рано за видими резултати.
Ако е чак такъв проблем чистенето, използвайте услуги на фирма. Може веднъж месечно например да ви правят основно почистване и после само да поддържате ред. Относно чиниите също проблемът може да бъде решен със съдомиялна (честно казано според мен това си е задължителен уред, както е пералнята например). Общо взето като се замисля почти всяко нещо може да бъде заменено или подпомогнато с уред - прахосмукачка робот, сушилня и т.н.
Имаме миялна и прахосмукачка робот. За фирмата за почистване няма как.

# 68
  • Great Britain
И мултимилионер да стана чистачка в дома си няма да допусна да ми маже с един и същи парцал тоалетните чинии и плотове те в кухнята.Кулинарията е свещенодействие.Как ли пък няма да изхранвам себе си и семейството си с храна от вън нон стоп дели върви в гнусни чанти и други подобни.Тези опции не съществуват за мен.Наясно  съм с тази материя и не ми е вариант.

# 69
  • По света и у нас
Мусковадо, хайде сега не се заричай. И аз бях "всико аз сама", никакви външни хора да не помагат и после те е яд, че всичко сама вършиш и нямаш почивка. За мен чистачките и гледачките са спасителки на бракове, освобождават от нагнетяване на яд.

# 70
  • Great Britain
Мусковадо, хайде сега не се заричай. И аз бях "всико аз сама", никакви външни хора да не помагат и после те е яд, че всичко сама вършиш и нямаш почивка. За мен чистачките и гледачките са спасителки на бракове, освобождават от нагнетяване на яд.
Абсолютно не съм съгласна.Точно присъствието на чужди хора ,така наречен помощен персонал в дома ми генерират нервност и безумие.Не е моето.Удрям ключа и не допускам никои.Не чистя и не се занимавам с битовизми през уикенда.Той е само за удоволствия Получава ми се перфектно.

# 71
Леле какво се случва в тази тема, а уж толкова интересно започна…
Споделя се какво е сработило в индивидуалния случай и все пак има и някои по-общи истини, но няма нужда от обиди и комплекси. Малко ми напомнят някои потребителки на една моя роднина с провален брак, която смята, че на всички ще им се случи или че изневярата е задължителна. 😃
Иначе аз също например обичам да готвя и следя какви продукти се купуват, и половин час да имам, ще забъркам нещо набързо. В краен случай - ресторант. Поръчваме само суши и от време на време пица, защото не става същото домашно. Така че не съм поддръжник на изхранването на деца чрез доствка на храна, но и в никакъв случай не го осъждам. Понякога хората наистина нямат време, но относно уменията все пак, който не е поискал, той не се е научил. 😃

# 72
Определено ще следя. Аз съм много мързелива за домашна работа, мъжът ми също. Той често готви, но чинии, пране, чистене е основно за мен и това не ми понася. Признавам си, минава ми през ума развод по този повод.
Обичаме се и се разбираме, но това със задълженията си е бракоубиец. Детето е малко, цапа наред, не се карам, обяснявам, но е рано за видими резултати.
Ако е чак такъв проблем чистенето, използвайте услуги на фирма. Може веднъж месечно например да ви правят основно почистване и после само да поддържате ред. Относно чиниите също проблемът може да бъде решен със съдомиялна (честно казано според мен това си е задължителен уред, както е пералнята например). Общо взето като се замисля почти всяко нещо може да бъде заменено или подпомогнато с уред - прахосмукачка робот, сушилня и т.н.
Имаме миялна и прахосмукачка робот. За фирмата за почистване няма как.

Като се разведеш, няма да ти стане по-чисто. Детето пак ще цапа, ще имате нужда от храна и чисти дрехи. Ама тогава, освен всички други задачи, ще трябва да поемеш и тези на мъжа ти.
Просто поддържайте ежедневно, така не се натрупва. Научи детето от малко, а като порасне му делегирай грижата за неговата стая.

# 73
Който го е страх от помощници, нека си прави всичко сам. Simple Smile Има жени, които могат по цял ден да чистят и подреждат. Майка ми е такава. Знам какво значи истински чисто жилище и какви усилия изисква, ако се прави само от мъжа и жената в него. Нашите всеки уикенд почистваха основно у дома двамата. Това на мен няма как да ми се случи повече от 2 пъти годишно. Значи би било добре да го свърши някой друг.

# 74
Темата стана как кой чисти и готви. Айде кажете как се глезите и разнообразявате, че е по-интересно от парцала и тигана.. 😁😁

Общи условия

Активация на акаунт