Ревматоиден артрит - тема 6

• 54 097
  • 535
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, искам да попитам при чести субфебрилитети,реактивен артрит,радикулпатия,увреждане на междупрешлени дискове на гръбначния стълб,виене на свят, болки в ставите и гърба(невъзможност за пътуване на дълго разстояние от схващане и болки) раменен артрит,,сколиоза,наличието на положителен тест за HLA B27 ,двустранен сакроилит 2ра степен ...
Дали е възможно да се касае за бехтерев ?

# 481
Като те чета долу-горе се припознавам.Само че,аз нямам проблем с пътуванията,2300км си ги вземам на един дъх до БГ,без да се схвана е, с нормалните оплаквания от заседяване.
Шегата настрана,моята докторка ми гледа ставите по ръцете,кара ме да се навеждам напред и надолу,огледа гърба и реши че нямам Бехтерев.
Знам,че освен всички болежки които си описала,най-вече нощните и сутрешни болки и скованост в гърба и сакроилиачната става са индикация за Бехтерев.
Дано тези показатели са ти помогнали поне малко

# 482
  • София
Аз имам един блистер Плакенил останал, че смених лекарството. В София съм, ако на някой му трябва да му го подаря, да пише.

# 483
  • София /Абсурдистан
Да се запиша при вас и аз.
От Плакенил направих жестока алергия.
И да попитам за д-р Танев дали преглежда само в Люлин? Не знаех, че в София мед в Младост вече няма ревматология, скоро научих.

# 484
  • София
Д-р Танев вече не работи в София Мед https://superdoc.bg/lekar/d-r-dobromir-tanev-dm-8425

# 485
Ревматологията от Младост отдавна е преместена в Люлин.
The Iron  Lady, каква алергия направи? Аз имах жестока уртикария от него.

# 486
  • София
Не знаех, че в София мед в Младост вече няма ревматология, скоро научих.
То скоро в Б-я няма да има изобщо ревматолози.
За алергията от Плакенила - би ли споделила признаци, че ми стана интересно. Дано ти намерят подходящо лечение. Успех!

# 487
  • София /Абсурдистан
Най-тежата форма на алергия направих - оток на Квинке. В спешното в Токуда едвам ме събраха. Приготвиха всичко за спешна трахеотомия, но някак си се размина. Включиха ми системи и започнах да дишам сама.

# 488
Моля, препоръчайте добър ревматолог в гр. София.

Скрит текст:
моя колежка търси за майка си, защото се е отчаяла вече - посещавали са различни ревматолози в други градове, но ефект няма

# 489
  • Sofia
Моля, препоръчайте добър ревматолог в гр. София.

Скрит текст:
моя колежка търси за майка си, защото се е отчаяла вече - посещавали са различни ревматолози в други градове, но ефект няма
Бих казала, че за сега съм доволна от Д-р Александър Ангелов (в супердок може да го намерите), беше ми препоръчан от друг лекар и реших да се доверя. Имайки в предвид, че вече почти 3 години имам проблеми и съм ходила при други 2ма лекари - ревматолози, които ми казваха, че нищо ми няма, въпреки завишени CRP и B12 в продължение на поне година и половина съм доволна, понеже ми обърна внимание, назначи други изследвания и се откри реален проблем. Млад е, но обръща внимание.

# 490
Проф. Маринчев препоръчвам аз. В болница Лозенец работи. Поставя точни диагнози.

Скрит текст:
[/quote]

# 491
  • София /Абсурдистан
За София - д-р Танев.
https://superdoc.bg/lekar/d-r-dobromir-tanev-dm-8425

# 492
  • Sofia
Здравейте, да ви питам хората, които сте приемали Сулфасалазин какви странични реакции получихте от него? Започнах от 1 хапче на ден в рамките на седмица. 2рата седмица трябваше да вдигна на 2 хапчета и имах лек дискомфорт - главоболия и дразнен на стомахът,  но в момента в който вдигнах на 3 хапчета (1500 мг) стомахът ми съвсем спря да го приема. 1вият ден ми беше само лошо, но следващият ден вече почнах и да го връщам. Реших, че ще е единичен случай и на 3тия ден пак пих дозата от 3 хапчета и пак не ми понесе. Реших на 4тия ден да върна пак на 2, но пак ми беше доста зле. Та днес взех решение да не го пия, че почти не съм спала от гадене. Записах час при докторът който ми го изписа за да коментираме смяна  или стратегия в която може да се понесе по-лесно. Има ли други такива хора, на които им действа по същият начин? Проблема при нас е, че имаме репродуктивни проблеми и ще правим инвитро идните месеци - та лекарства като Метотрексат и Лефлунонид не се препоръчвали. Съмнява ме да изпишат и биологични, понеже ситуацията не е и толкова сериозна. Имам възпаление по коленете и лактите и завишено CRP.

# 493
  • София
Здравей, Роуина! И аз имах много странични ефекти от сулфасалазина, но от друг характер. При мен предизвикваше безсъние. Успях да го пия около 2-3 месеца, а трябваше поне 6 месеца да го взимам. Спрях го.
Не зная какво може да се замести. Не успявам да се консултирам с лекарите, които ми го предписаха, понеже имат прием само по обяд, а аз ходя на работа и трябва специално да си взема отпуск, какъвто нямам.
Успех с лечението!

# 494
Нямаше странични ефекти от него, но и никаква полза след 5 месеца  пиене и лекарят го спря.
Рoуина, а тест за лаймска правила ли си? Със сигурност ли е само артрит.

Последна редакция: вт, 26 авг 2025, 12:00 от Дъждец

Общи условия

Активация на акаунт