Войната в Украйна 1

• 1 799 235
  • 44 850
  •   1
Отговори
# 1 035
Не съм към Булсатком, но от вчера нямам руски програми. Днес се обадих на оператора и ми казаха, че сигналът е спрян от спътника за всички оператори. Вярно ли е това?

Аз имам руски канали. Не съм на булсатком.

# 1 036
Руските танкове ми се виждат в официалните материали от Украйна особено ..ъъъ.. как казахте? Обезверни, немотивирани... В австрийската преса казват, че човекът е оцелял Flowers Four Leaf Clover
Не е руски а украински и не е танк а самоходен ЗРК «Стрела-10» .Случката става в Киев. Дето се казва не компютри а компоти . Гледах още з клипа където украинска верижна техника гази цивилни коли . Та що холите трепят собствените си хора ?

И 100 човека да го напишем, че това е дезинформация, ще ни стегнат чемоданчиките към МАсква!

# 1 037
  • Варна
Какво значи си жертва сънародниците, това са доброволци. Те са избрали да се бият за родината си, а не да избягат или да заживеят в окупирана Украйна. Т
Представи си че са раздали калашници на сульо и пульо по на 16-17 години в  твоя квартал. Колко време ще мине преди да започнат да правят своеволия? Това не е редовна армия.

# 1 038
  • Paris, France

А на украинците в "автономните" територии са им взети паспортите, там не са само руснаци, моля ви се.
Имам позната в Горловка(от автономните територии е) . Синът й работи в Русия от 10-тина години. Та тя много мрази Путин. И Зеленски. Обича Порошенко. Има само украински паспорт. Взима пенсията си в рубли, защото от Украйна не й я плащат. Опита се да се евакуира преди 5-6 дни. На блок-поста от украинска страна не я пуснаха.
Не знам дали имате представа колко са разединена самите украинци.

И аз имам такива познати и затова не знам какво да мисля.

Украинците са разединени, да.

# 1 039

Ето, вървят си всички канали. Сега снимах...

# 1 040
# 1 041
  • София
Преди часове излезе официално изказване на Лавров, че Путин е готов да преговаря в Минск, но преговори ще се състоят след края на специалната военна операция, която в момента се състои.

Аз наистина не виждам смисъл да се упорства. Разбирам хората, това е тяхната държава, но дори да се жертват няма да има различен резултат. Помощ няма да дойде отникъде, а те сами няма да се справят. Затова не си заслужава - да се предават и толкова.

Много ми е мъчно за Украйна, заради жертвите и факта, че тази ситуация ги връща години назад. Но и ми е жал за Русия, не за Путин или олигарсите, а за всички мирни граждани, които ще понесат последствията и вероятно ще трябва в бъдеще да се оправдават за Путин както немците за Хитлер. 😔

Горките руснаци избират Путин с 80%.

# 1 042
Просто Киро се изказа , че Русия му приличала на една бензиностанция, плюс атомни бомби. Вика имат газ, имат бомби....то една бензиностанция.
Няма да питам ние какво имаме /нямаме по-скоро/ и че ни оприличи един там...на ке.неф..
Ама важното е да се сказва...Кирчо, Кирчо...
Не знам, но ми се стори че Киро се разрева на края. Три пъти го връщах. Едвам се сдържаше от нерви или театър, но толкова безсилен премиер... доста глупости наговори. 15-16 г са по-наясно със ситуацията.
Войната е ужасно нещо в свят с претенции за цивилизованост, но явно дипломацията се е изчерпала.Disappointed

# 1 043
Зеленски, който също не е много висок между впрочем, тотално е бил наясно, че няма кой да дойде да се бие с него. Защо си жертва сънародниците?

И аз това се питам от самото начало. Грузия втора част, не си ли извадиха заключения от историята? Грузия не влезе в НАТО и никой не помогна. Непонятно ми е.
А, кое те кара да мислиш, че Грузия няма да влезе в НАТО ? Заедно с Украйна ?

Официалното становище на НАТО към Грузия ме кара да го мисля.
Охо, много интересно. И какво е то ? Нека да ти припомня, че именно САЩ така и не приеха ултиматумът на Путин от декември към НАТО да не се разширява. И не само не го приеха, но и последва ясен контра ултиматум от страна на алианса, който заяви на Москва, че трябва да изтегли войските си от Грузия, Украйна и Молдова.

# 1 044
Зеленски, който също не е много висок между впрочем, тотално е бил наясно, че няма кой да дойде да се бие с него. Защо си жертва сънародниците?

Какво значи си жертва сънародниците, това са доброволци. Те са избрали да се бият за родината си, а не да избягат или да заживеят в окупирана Украйна. То така много лесно се казва ми да се предадат, да оставят оръжие и без това нямат шанс. Да, може би нямат шанс, въпреки че всичко което не противоречи на законите на физиката е възможно. А Киев да издържи повече от няколко дни преди да капитулира не противоречи на законите на физиката, а проточи ли се войната положението на Украйна ще се подобрява а на Путин влошава. Не съм убеден че ще се ползва със същата голяма подкрепа в Русия ако войната се проточи, освен заради чисто икономическата страна и моралната, като почнат да стават все повече почернените руски семейства със загинали синове във войната с Украйна, и почнат да питат защо ние нападнахме Украйна. Защо синът ми умря там.

Има логика в това, не отричам. Но логика има и в спестяването на жертвите. Ако ставаше дума за игра на шах щях да действам както си написал/а, но понеже става дума за човешки животи изборът е въпрос на ценностна система.

Изборът на украинските доброволци също е въпрос на ценностна система. Войната никога не е красива, тя е трагедия, най грозната страна на човешката цивилизация. Англичаните навремето заради ценностна система отказаха да капитулират. Тогава е можело да се зададе въпроса защо Чърчил си жертва собственият народ да измира заради немските бомбардировки, вместо да улесни Хитлер, да капитулира и да няма нужда Хитлер да поддържа големи войски около Ламанша през втората световна, вместо да ги прати на източният фронт. Ако ценностната система им е била по различна, изхода от втората световна можеше и да е различен ако бяха капитулирали, за да спасят човешки животи и от двете страни. За животите във всяка една война виновен е този който я започва, а не този който не се предава.

# 1 045
Не мисля че е коректно да се сравнява оная с тази, война.

# 1 046
Дано не дава Господ да се наложи ти и аз да решаваме. Сега е само теория.

# 1 047
# 1 048
buttercake. Уважавам правото ти на мнение, но от мненията ти си личи, че въобще не се замисляш над това, което четеш по въпроса. Естествено, че така ще му отговорят, никой няма да клекне и да изглежда слаб. Ако малко се замислиш, ще разбереш защо. Първо, казват на Путин, че няма да им казва с кого да се сдушават и с кого не (в пълното си право са). И второ, поставят ултиматум, но какво ще направят, ако Путин не изтегли войските си от тези райони? Нищо. Вкара още в Украйна и какво, да не са го нападнали?

Много е наивно да мислиш, че ще започне война между НАТО и Русия за нещо такова като неговите войски в район на Молдова, който между другото се е самопровъзгласил за самостоятелен и официалното становище е, че искат да са си с Русия.

Официалното становище на НАТО към Грузия е, че не приемат кандидатурата им за присъединяване и започване на процеса. Така че не ми викай “Охо”, ами се спри с тея ненужно емоционални некомпетентни мнения по темата. Аз за разлика от други в тоя форум няма да се излагам да слагам информация, с която не съм запозната. Като си толкова наясно, защо ли аз ти обяснявам за Грузия? На твое място щях да гугълна преди да се излагам.

# 1 049
Не съм видяла Кирил Петков да плаче! Но беше преуморен, явно не спи.

Вчера по някой от каналите коментираха, че в една област Путин е спечелил със 146%. Така печелчт диктаторите

Общи условия

Активация на акаунт